Yhtenäinen Bewe nujersi mestarit

Bewe
0 0
Read Time:6 Minute, 47 Second

Kolminkertainen Suomen mestari Porin Kärpät jäi nuolemaan näppejään sunnuntaina Helsingissä, kun Bewe kaatoi vierailijat Kotkanpesässään maalein 11-7. Ottelu oli Bewelle kauden ensimmäinen kotonaan. 

Isännät saivat otteluun väkevän alun, ja kapteeni Juhani Holm tykitti keskialueen kaukolaukauksella 3-0-lukemat, kun pelikellossa oli vasta tasan kuusi minuuttia. Sitä ennen maestro Sami Häppölä oli vapauttanut loistavilla pystysyötöillään Jonne Vaahteran ja Henri Lukkarisen maalintekoon. Vaahteran osuma syntyi Bewen ensimmäisestä hyökkäyksestä vain 37 sekunnin jälkeen.

Neljän maalin mies suihkuun


Vaahtera oli helsinkiläisten maaliahnein pelaaja. Taskuraketti ehti tehdä neljä maalia – joista kolme syötti Häppölä – kunnes hänet ajettiin ulos yhdessä Kärppien Hannu Talan kanssa keskinäisen nahistelun takia. Bewen valmennusjohto oli vakaasti sitä mieltä, että Vaahteraa provosoitiin, jotta hänet saataisiin pois pelistä. Kärpät menettikin kaksikon suihkukomennuksen myötä pelistään huomattavasti Beweä vähemmän.

Kotijoukkueen valmentaja Sami Teiro oli vakaasti sitä mieltä, että Vaahteraa provosoitiin ja Tala aloitti kahinan.
– Tiedä sitten, oliko taustalla käskyttämistä. Ehkä Vaahteran saaminen pois pelistä oli juuri se, mitä Kärpät hakikin, Teiro epäili. Hän oli joka tapauksessa eri mieltä tuomarien päätöksestä näyttää pelaajille punaista korttia.
– Eihän siinä ollut mitään muuta kuin pientä pystypainia. Ulosajot olivat ihan turhia. Oikea ratkaisu olisi ollut antaa molemmille viisi minuuttia ja that’s it, Teiro sanaili.
– Jonne oli ulosajoonsa asti ihan liekeissä, mutta onneksi reserveistä löytyi muita ratkaisijoita.

Hautajoki sinetöi voiton alivoimalla

Ottelu oli tasainen täydet kolme erää. Yksi ero joukkueiden välillä näkyi maalitolpilla; Bewen Mika Hämäläinen oli piirun verran parempi kuin Kärppien Joni Meskanen, joka hänkin nappasi muutaman Bewen laukauksen erittäin näyttävästi räpyläänsä.

Taistelu ratkesi käytännössä Harri Hautajoen iskemään alivoimamaaliin ajassa 56.48. Hautajoki päätti läpiajonsa hienoon rystynostoon ja siirsi Bewen 10-7-johtoon. Nappisyötön hänelle antoi Henri Lukkarinen, joka kunnostautui muutenkin ratkaisuhetkillä. Lukkarinen teki itse 9-7-osuman yllättämällä maalinedusruuhkassa palloa pitäneen kärppäpuolustaja Marko Stenin.
– Pakki lähti viemään palloa riskillä maalin edestä maalin taakse. Pääsin iskemään mailalla siihen sopivasti, eikä hän huomannut minua ollenkaan, Lukkarinen kertasi.

Loppuhetkillä Kärpät haki epätoivoisesti tasoitusta ilman maalivahtia, ja Lukkarinen pääsi yrittämään pallon toimittamista tyhjään verkkoon peräti kolme kertaa. Yksikään hänen laukauksistaan ei löytänyt tietään maaliin, mutta viimeisellä yrityksellä peliväline jäi pomppimaan maalin eteen, ja Aleksi Rantalainen tyrkkäsi sen maaliviivan yli. Ottelun jälkeen Lukkarinen jo naureskeli hieman itsekkäille yrityksilleen.
– Onneksi peli ei sentään ratkennut siihen, ja sain vielä syöttöpisteenkin, hyökkääjä ilakoi.

Hurlumhei takanapäin

Bewellä oli kauden kahdesta ensimmäisestä ottelusta kasassa kaksi pistettä, mutta edes voitokkaassa RB-93-ottelussa helsinkiläisten peliesitys ei ollut vakuuttava. Lukkarinen oli iloinen, että kahden epätasaisen suorituksen jälkeen joukkue tuntui löytäneen oman pelitapansa.
– Kaksi edellistä ottelua olivat aikamoista hurlumheitä. Nyt oli sellaista vääntöä, jota joukkueeltamme sopii odottaakin. Tämä oli rentoa mutta kuitenkin tarpeeksi kovaa peliä. Onnistuimme pitämään palloa paljon ja tekemään sen kautta pelin vastus{mosimage}{mosimage}tajalle vaikeaksi, Lukkarinen analysoi. Hän piti myös henkisesti erityisen tärkeänä, että Kärpät kaatui jo sarjan alkuvaiheessa.
– Kärpät on mielestäni ehdottomasti sarjan pahin vastustaja. Kun pystymme pelaamaan omaa, aggressiivista peliämme ja pitämään palloa, voimme voittaa kenet tahansa. Se nähtiin nyt, Lukkarinen sanoi.

Kovuus pysyi kurissa

Valmentaja Teiro kehui suojattiensa esimerkillistä taisteluhenkeä.
– Edellisen ottelun jälkeen painotimme periksiantamattomuutta ja kovuutta. Saimme sen takia ehkä muutaman turhan jäähyn, mutta ne eivät onneksi kostautuneet. Saimme pidettyä itsemme kurissa ja hyvän latingin päälle heti alusta alkaen. Kun jokainen tekee niitä asioita, joita olemme sopineet, niin homma toimii, Teiro kiitteli.
– Kaksi ensimmäistä ottelua olivat pelillisesti huonoja, mutta nyt pelasimme todella hyvin. Yleisökin piti varmasti näkemästään, ja pitäähän tällaisen kärkikamppailun ollakin tasaväkinen, hän myhäili.

TOMMI HANNULA

Bewe    – Kärpät    11-7 (4-3,3-2,4-2) 
  x.xx  1-0
  2.23  2-0 Lukkarinen (Häppölä)       
  6.00  3-0 Holm (Penttinen)           
 15.53  3-1 Ahonkivi (Mikkonen)        
 16.58  4-1 Vaahtera (Lukkarinen)      
 17.33  4-2 Tala (Sten)                
 18.44  4-3 Sten (Myllymäki) yv        
 21.37  4-4 Kyrövaara (Myllyniemi) yv  
 23.15  5-4 Vaahtera (Häppölä)         
 28.30  6-4 Vaahtera (Häppölä) yv      
 34.59  6-5 Villanen (Laaksonen)       
 37.01  7-5 Torkkola                   
 43.53  7-6 Myllyniemi yv              
 47.18  8-6 Timonen (Häppölä)          
 51.27  8-7 Ahonkivi (Mäkelä)          
 52.36  9-7 Lukkarinen                 
 56.48 10-7 Hautajoki (Lukkarinen) av  
 59.38 11-7 Rantalainen (Lukkarinen) tm
 Maalivahdit                Yleisöä 402
 Hämäläinen 6+13+12=31                 
 Meskanen   9+10+ 6=25               

 

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

21.10. 15.30 UKP - Bewe

– Lauantaina 21.10. klo 15.30UKP, Rauma – Bewe