Epa – Bewe 8-7

0 0
Read Time:9 Minute, 36 Second

Epa vei ja Bewe vikisi

Hyvin pari viimeistä otteluaan pelannut vierasjoukkue Bewe Sport oli saapunut Varkauteen hakemaan revanssia kauden avauspelistään, minkä Bewe hävisi 13-6. Ensimmäinen erä oli täysin liikkuvamman kotijoukkueen hallintaa. Alussa näytti jopa siltä että Beweläisten jalat olisivat jäänet bussiin. Epa meni maalipörssiä johtavan Mikko Ikosen maalilla johtoon 1-0. Bewen pelatessa niitä harvoja ylivoimiaan, iski Niko Hermunen  valelämärillään Epan maalivahti Pietilän jäihin ja rannasi tilanteen tasoihin. Epan ylivoima oli vaarallisen tehokasta ja hienojen kuvioiden jälkeen oli summerin ulvoessa kotijoukkueella mukava 4-1 johto.

Osat muuttuivat

Toisen erän alkaessa ei varkautelaisyleisö voinut olla huomaamatta vierasjoukkueen uusiutunutta taisteluilmettä. Kun Lahdesta kotoisin oleva kulmahyrrä Nikolai Simonen(2+1) lämäsi 4-2 kavennuksen,  oli tilanteen vakavuus kotijoukkueen faneille selvä, Bewe ei ollut luovuttanut taistelua. Kämäriläisyleisö hiljeni toistamiseen, kun nuorehko puolustaja Risto Salminen valjasti itsensä oman maalin takana ja lähti hirvittävään laukkaan. Salminen pujottelikin taitavasti loppuun asti ja nosti rystyltä pallon yläkulmaan. Bewen pitäessä vielä oman maalin puhtaana, lähdettiin toiselle erätauolle luottavaisin mielin.

Tuomarit hämmensivät soppaa

Ei tarvittu kovinkaan hyvää ihmistuntemusta, jotta ei olisi huomannut Bewen pelaajien silmistä, että vain kaksi pistettä kelpaa kotiin vietäviksi. Harri Hautajoen (1+1) tasoittaessa pelin, oltiin palattu lähtötilanteeseen. Seuraavan maalin tekijä olisi vahvoilla tässä ottelussa. Luistelutempoaan läpi pelin nostanut Bewe pääsi ensimmäistä kertaa pelissä johtoon, kun Sami Häppölä(2+0) onnistui rankkarissaan. Kun Simonen vielä ylivoimalla nosti maalin edestä numeroiksi 6-4 Bewelle, päätti "ylempitaho" iskeä kapuloita rattaisiin. Alkoi käsittämätön show, jonka kapelimestareina hääräsivät tuomarit: Thomas Söderberg ja Dick Törnqvist. Beweläisten saadessa mitä käsittämättömimpiä jäähyjä, kiri kotijoukkue nopeasti tasatilanteeseen 6-6. Bewe puri hammasta ja tästä kaikesta sisuuntuneena hankki pelin loppuun vielä rangaistuslaukauksen. Pallon taakse Sami Häppölä ja noin viiden sekunnin kuluttua tästä, oli Häpi vetänyt Pietilää jälleen nenästä. Tilanne 7-6. Kuinkas sitten kävikään? Kas kummaa, Epa pääsi jälleen harjoittelemaan ylivoimaansa ja pelikellon ollessa 59.57  kotijoukkue tasoitti pelin. Jatkoaika häämötti vääjäämättä edessä.

Piste tuliaisiksi

Jatkoajalla riskitöntä peliä pelanneet joukkueet saivat luotua vain muutamat maalintekopaikat, mutta Epa käytti paikan hyväksi. Nopealla vastahyökkäyksellä Bewen päätyyn luistelleet varkautelaiset panivat kotiyleisön itkemään onnesta, kun peliä oli enää alle kaksi minuuttia jäljellä. Maalin jälkeen Bewen maalivahti Mika Hämäläinen hankki itselleen punaisen kortin soiteltuaan suutaan naurettavan huonosti tuominneelle Söderbergille. Kolmannen erän lopussa oli somat kasvojen luut omaava Lauri Penttinen myös saanut suihkukomennuksen.