Taistelu loppuottelupaikasta alkaa!

Bewe
0 0
Read Time:3 Minute, 6 Second

Bewe kohtaa välierissä Blue Ballin, joka kaatoi Enson Pallon viidennen puolivälieräottelun jatkoajalla.

Viime kauden hopeajoukkue RB-Oulu pudotti vaihderikkaassa ottelusarjassa tähän kauteen panostaneen raumalaisen UKP:n otteluvoitoin 3-1. Hallitseva Suomen Mestari Porin Kärpät aloittaa välierävaiheen levänneenä, palkintona runkosarjan kakkospaikasta. 

RB-Oulu ja Porin Kärpät ovat kohdanneet toisensa seitsemän vuoden aikana 22 kertaa. Voittosaldo on Kärppien hyväksi 12 – 8 ja 2 kertaa on pelattu tasan. Pudotuspeleissä joukkueet ovat kohdanneet toisensa kaksi kertaa aikaisemmin. Kaudella 2002-03 Kärpät pudotti oululaiset loppuottelusta voitoin 3-2. Ratkaiseva 5. ottelu päättyi 4-5 Kärppien jatkoaikamaaliin. Viime kaudella Kärpät vei finaalisarjan puhtaasti 4-0.

Maalisuhde on 156 – 155 porilaisten hyväksi. RB-Oulu ryöpytti ensimmäisellä kaudellaan 2000-01 Kärppiä murskaluvuin 18-1. Kärppien suurin voitto 10-1 RB-Oulusta on kaudelta 2003-04. "Nyt taistellaan finaaleihin pääsystä ja meille sopii Kärpät paremmin kuin helsinkiläinen Bewe"  kuittaa RB-Oulun manageri Paavo Kyröläinen. Vastaavati Kärpät olisi mieluummin kohdannut EPan kuin Oulun Joukkueiden tämän kauden keskinäisten otteluiden maalisuhde on 25-23 Kärppien eduksi. Molemmat voittivat yhden runkosarjan peleistään ja yhdessä kamppailussa päädyttiin tasapeliin.

Toisessa parissa kestomenestyjä, runkosarjan voittaja Bewe Sport kohtaa kaikkien paitsi rovaniemeläisten yllätykseksi debyyttikauttaan pelaavan Blue Ballin. Blue Ball pelasi jo runkosarjassa veitsi kurkulla pudotuspelipaikastaan, ja puolivälieräsarjassa EPaa vastaan rovaniemeläiset nousivat 0-2-sillasta 3-2-voittoon. Tämän viidennen pelin arvoa nostaa arkipelinä Varkaudessa keskiviikkona jatkoajalla voitettu huikea kamppailu, jota Blue Ball ei johtanut kertaakaan ennen jatkoaikaosumaa. Vahvasti kauteen panostaneita varkautelaisia vaivaa jatkoaikakirous, sillä viime kaudella Kärpät sysäsi välieräsarjan ratkaisevassa seitsemännessä ottelussa jatkoajalla EPan pronssiotteluun. Pronssiottelussa Bewe hoiti himmeimmät mitalit jatkoajalla Helsinkiin. Näin ei katkennut kaudesta 1995-06 alkanut Bewen huikea mitaliputki.
Bewe ja Blue Ball ovat kohdanneet kauden aikana ja myös kautta aikain vain kolme kertaa. Molemmat joukkueet voittivat toisensa kertaalleen ja kerran pelattiin tasan. Maaliero on kuitenkin Blue Ballin hyväksi 20-18. Bewe lähtee ensimmäiseen otteluunsa ilman ikoniaan, pelikiellossa olevaa Sami Häppölää.

 

Tulevat ottelut:

Välierät pelataan paras viidestä -systeemillä.

La 24.02.  klo 16.15 Bewe – Blue Ball
                      18.30 Kärpät – RB-Oulu
Su 25.03.  klo 14.45 Bewe – Blue Ball
                      16.30 Kärpät – RB-Oulu

La 03.03. klo 16.00 Blue Ball – Bewe
                     16.00 RB-Oulu – Kärpät

Tarvittaessa
Su 04.03. klo 13.00 Blue Ball – Bewe
                     13.00 RB-Oulu – Bewe

La 10.03. klo 16.15 Bewe – Blue
                     17.00 Kärpät – RB-Oulu

Ylen teksti-tv:n sivu 232 seuraa otteluita realiajassa

Otteluraportit: www.skpu.net/liiga

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Yllättävä vieras

Moni piti itsestään selvänä, että runkosarjan kolmonen ja nelonen, varkautelainen Enson Pallo ja RB-Oulu, selvittävät kivuttomasti tiensä välieriin rovaniemeläisen Blue Ballin ja Rauman UKP:n kustannuksella. Bewe sai kuitenkin vastaansa viimeisenä pudotuspeleihin selvinneen Blue Ballin.