Bewe – Blue Ball 13-9 (6-3, 5-2, 2-4)

Bewe

Bewe Sport vei ensimmäisen välieräottelun Blue Ballia vastaan. Kotkanpesässä käyty kamppailu päättyi isäntien 13-9-voittoon. Loppuottelupaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

 

Ottelun lähtöasetelmat olivat mielenkiintoiset. Bewellä oli takana kolmen viikon jakso ilman pelejä, sillä se selvisi runkosarjan voittajana suoraan välieriin. Blue Ball oli uuvuttanut itseään puolivälierissä täyden viiden ottelun verran Varkauden Enson Palloa vastaan, mutta rovaniemeläiset olivat hyvässä vireessä voitettuaan sarjan kolme viimeistä ottelua.

Blue Ballin lento näytti aluksi jatkuvan välierissäkin. Maalivahti Ilkka Pasma kesti Bewen rankan alkuvyörytyksen, ja Samuel Kiistala teki avausmaalin vieraiden ensimmäisestä kunnon hyökkäyksestä. Bewe kampesi kuitenkin pysyvästi ohi avauserän loppupuolella. Kotijoukkue vei ensimmäisen jakson 6-3 ja toisen 5-2. Lopussa Bewellä oli varaa jarrutella ja jopa tuhria kaksi rangaistuslaukausta.

Isäntien voiton takuumies oli Panu Siivikko, joka iski hattutempun ja syötti kaksi maalia. Jonne Vaahtera, Olli Pelkonen ja Lauri Penttinen osuivat kukin kahdesti.

Blue Ballin tehokkain oli Krister Moilanen. Hän syötti neljä osumaa.

Blue Ball vaihtoi maalivahtia viimeiseen erään. Matti Peltoniemi päästikin vain kaksi palloa selkänsä taakse. Pelin aloittaneelle Pasmalle upposi toisen erän lopussa pari helppoa laukausta, mutta ensimmäisen puolen tunnin aikana hän piti lähes yksinään Blue Ballia mukana pelissä.

Ei yllätyksiä

Joukkueet kohtaavat heti sunnuntaina uudestaan samassa kaukalossa. Bewen valmentaja Sami Teiro arvioi ensimmäisen ottelun perusteella vastusta odotetun kovaksi.

– Blue Ball luisteli ja tsemppasi. Emme todellakaan voi lähteä seuraavaan otteluun rotsi auki, hän teroitti.

– Olen erittäin pettynyt, jos emme voita huomennakin. Materiaalimme ja rutiinimme ovat kovempia kuin rovaniemeläisillä. Saamme myös Sami Häppölän takaisin rinkiin. Se on erittäin hyvä juttu, vaikka joudummekin vähän rukkaamaan ketjuja.

Tuomareilla oli ottelussa melko salliva linja. Rehellinen vääntö ei aiheuttanut vihellyksiä.

– Ensimmäisessä erässä linja oli hyvä. Kumpikin joukkue piti siitä, että sai pelata. Myöhemmässä vaiheessa alkoi kuitenkin tulla ihme vihellyksiä, Teiro näki.

 

– Vastustaja pelasi koko ajan pikkusikaa. Sellainen ei kuulu meidän peliimme, Bewen käskyttäjä tokaisi ja nauroi heti perään.

 

Next Post

Toinen näytös

Bewe Sport ja rovaniemeläinen Blue Ball asettuvat sunnuntaina Kotkanpesässä vastakkain jo toisen kerran vuorokauden sisään.