Uskomaton nousu

Bewe
0 0
Read Time:4 Minute, 14 Second

Porin pyhättöön Isonmäen jäähalliin oli ennakkoon myyty huikea määrä 5638 lippua, joista paikalla oli noin 2000. Uskolliset fanit saivatkin herkkua yllin kyllin ensimmäisen erän ajan. Ensimmäisenä ajassa 1.10 Rami Välimaa avasi maalihanat upean kuvion päätteeksi, jossa Bewen maalivahti Mika Hämäläinen oli voimaton.. Käpylän Kikka-Olli Pelkonen toi Bewen tasoihin ajassa 3.03 Lauri Penttisen syötöstä. Ajassa 8.58 Isomäki muuttui Rytmimäeksi Vesa-Matti Myllyniemen toimiessa kapellimestarina tässä ylivoimamaalissa. Ja rytke jatkui kun kello kävi vain 18 sekuntia eteenpäin niin taululla oli jo 3-1 Teemu Tuomen maalatessa. Reilun parin minuutin päästä ajassa 11.38 tuntematon Jani Helppolainen laittoi Hämäläisen kadottaman pallon helposti maaliviivalta  pömpeliin. Ajassa 17.37 Kärpät latasi ylivoimaspesialisti, sytyttäjä Myllyniemen toimesta taululle jo 5-1 Bewen Juhani Holmin ja Aleksi Rantalaisen istuessa jäähyllä.

Tässä vaiheessa Bewen valmennusjohto mietti kuumeisesti miten saada joukkue omalle tasolleen, erätauko tuli kreivin aikaan.

Toiseen erään tuli uudesti syntynyt Bewe, joka raastoi, haastoi ja loi tilanteita. Kuitenkin ajassa 26.46 tuli kylmää vettä niskaan helsinkiläislähtöisen Kärppien Jussi Villasen lujan, tarkan rannelaukauksen seurauksena. Tässä vaiheessa tuli mieleen kevään 2004 Porissa käyty finaaliottelu, jossa Bewe johti ensimmäisen erän jälkeen 7-2, mutta tämä ei riittänyt, vaan lopussa Kärpät meni ohi voittaen maalilla. Tästä uskoa ammentaen ikifani uskoi vielä mahdollisuuteen ja niin myös koko joukkue. Ajassa 28.28 Niko Hermunen suti ylivoimamaalin Jonne Vaahteran syötöstä. Mustia pilviä alkoi kerääntyä Kärppäaition päälle sillä ajassa 29.57 Marko Sten joutui rikkomaan maalille ahneesti murtautunutta Lauri Penttistä jäähyn arvoisesti. Stenin istunto kesti 17 sekuntia kun taskuraketti Jonne Vaahtera maalasi nuoliaisen Joni Meskasen taakse Panu Siivikon syötöstä.

Tilanne valotaululla 6-3. Ajassa 31.27 hyvässä maalintekotilanteessa olleelle Jonne Vaahteralle 10-minuutin käytösrangaistus ja samassa ajassa aplodeja antaneelle Kärppien maalivahdille Joni Meskaselle myös 10-minuutin rangaistus. Harri Hautajoki tuli Vaahteran tilalle Häppölän ja Lukkarisen rinnalle. Ajassa 33.03 tuli päivän pommi, tekijänä Heinosen Tommi, upean nousun päätteeksi verkot tötterölle ja taululle 6-4 ja halli alkoi hiljetä. Maalin alulle panijana Nikolai Simonen. Toinen erä Bewelle 1-3 .

Usko oli kova tekemiseen kolmannen erän alkaessa ja ajassa 46.55 Jonne Vaahtera pysäytti hallin kellon ikoni Sami Häppölän passista. Kello kävi koko ajan Kärppien eduksi ja Bewen surmaksi. Ajassa 57.14 Jaakko Mäkelälle 2 minuutin rangaistus ja siinä oli Bewelle mahdollisuus. Kärppäpuolustus kesti useiden huikeiden heittäytymisien ja uhrautumisien jälkeen melkein jäähyn loppuun, mutta sitten tuli ottelun kuumimman palaajan Jonne Vaahteran tasoittava maali ajassa 59.10 raataja Lauri Penttisen syötöstä.

Oli edessä jatkoaika ja sen tuoma mahdollisuus. Rytmimäki muuttui ajassa 62.32 takaisin Isomäeksi, mestarina Jonne Vaahtera, apulaismestarina Lauri Penttinen. Viihtyisän kaukalopalloillan ja reilun 2000 katsojan ilonpilaajan, palkintopöydän putsaajan Jonne Vaahteran saldo 4+1 ja vielä 10 minuutin rangaistus. Lauri Penttinen keräsi 3 syöttöpistettä. Muuten ottelu päättyi 6-7. Edellisestä päivästä Kärpät tuplasi lupaustensa mukaisesti maalimääränsä.

Loistavasti pelanneiden maalivahtien torjunnat Joni Meskanen 38 ja Mika Hämäläinen 29.

Kärppien ja Bewen ottelut ovat olleet koko 2000-luvun loistavaa kaukalopalloviihdettä, joka ei jätä ketään kylmäksi.

 

Bewe ja Kärpät toteuttivat yhteistyössä ottelunsa historiallisesti livenä nettiin. Helsingin ottelun selosti ja hyvästä tunnelmasta huolehti tv:stä tuttu Ike Rautio ja kommentaarina maalitykki Juha Kuusla. Porin ottelussa äänessä oli loistava radioääni Jussi Aho ja kommentaattorina mestarivalmentaja Jari Härkälä. Nettilähetyksistä on tulvinut loistavaa palautetta, ja netti keräsi vajaat 500 katsojaa.

 

Ottelusarja on katkolla la 24.3. klo 15.45 ja paikkana tuttuakin tutumpi Kotkanpesä.

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Kärpät kuristusotteessa

Kaukalopalloliigan 17. kausi lähestyy loppuaan Bewen johtaessa finaalisarjaa 2-0, ja näin sarja on ensi lauantaina ensimmäisen kerran katkolla.