Vaahteran hattutemppu toi Bewelle mestaruuden

Bewe
0 0
Read Time:3 Minute, 55 Second

Bewe vei kaukalopallon Suomen mestaruuden suoraan kolmessa ottelussa. Porin Kärpät kaatui ratkaisevassa finaalissa Helsingin Kotkanpesässä maalein 9-5 (4-2, 2-1, 3-2)

Isäntien suurin sankari oli hyökkääjä Jonne Vaahtera, joka teki kolme maalia. Vaahtera osoitti jälleen olevansa suurien otteluiden ratkaisija. Edellisessä pelissä Porissa hän teki neljä maalia, kun Bewe nousi 1-6-tappioasemasta jatkoaikavoittoon. Vaahtera vastasi tuolloin myös voitto-osumasta.

Kun Bewe voitti neljä vuotta sitten viimeksi mestaruuden, Vaahtera pelasi tulokaskauttaan. Hän teki tuolloinkin ratkaisevassa ottelussa hattutempun.

– Oma pelini on parantunut kausi kaudelta ja tällä kaudella koko ajan loppua kohti, Vaahtera pohti kultamitali kaulassaan.

– En oikein muista, miltä neljä vuotta sitten tuntui, mutta nämä ovat niin hienoja juttuja, ettei näitä kuitenkaan osaisi järjestykseen pistää.

Peli käyntiin huonolla käytöksellä

Bewe aloitti ottelun terävästi, kun Sami Luoto tykitti yläkulmaan jo toisella minuutilla. Kumpikin jäähypenkki oli miehitetty jo tuolloin, sillä Bewen maalivahti Mika Hämäläinen ja Kärppien hyökkääjä Rami Välimaa saivat ajassa 0.47 kymmenen minuutin käytösrangaistukset. Välimaa heitti jarruttaessaan lumet polvillaan olleen Hämäläisen kasvoille, ja maalivahti raivostui tempusta niin, että otti Välimaasta kuritusotteen.

Bewen voi väittää voittaneen tuomioissa, sillä Välimaa on Kärppien tärkeimpiä pelaajia mutta maalivahti Hämäläisen jäähyn istunut Ville Galle istui suurimman osan ottelusta vilttiketjussa.

Bewe vei tasaisen pitkään tasaiselta näyttäneen ensimmäisen erän kahdella maalilla, kun Vaahtera kiskaisi ensimmäisen henkilökohtaisensa verkkoon pienestä kulmasta.

Toisessa erässä Bewe kasvatti eron kolmeen maaliin, ja Niko Hermusen 7-3-osuma päätösjakson ensimmäisellä minuutilla vaikutti jo katkaisevan porilaisten selkärangan. Vaikka Aleksi Rantalainen vei kotijoukkueen parhaimmillaan 8-3-johtoon, Kärpät väläytti vaarallisuuttaan Vesa-Matti Myllyniemen ja Mikael Kotkaniemen salamamaaleilla ja olikin yhtäkkiä taas kolmen maalin iskuetäisyydellä.

Ottelu ratkesi lopullisesti, kun Kärpät päätti hakea kavennusta ilman maalivahtia jo lähes seitsemän minuuttia ennen loppua. Joni Meskasen vaihtaminen kenttäpelaajaan Bewen Luodon jäähyn aikana antoi vieraille kahden miehen ylivoiman, mutta Nikolai Simonen lopetti porilaisten leikit lyhyeen heittämällä sinipallon tyhjään verkkoon omalta puolustusalueelta.

”Turha yrittää sellaista, mitä ei osaa”

Bewen luotsi Sami Teiro saavutti ensimmäisen mestaruutensa valmentajana. Oloaan huojentuneeksi ja sekavaksi kuvaillut Teiro kiteytti koko finaalisarjan Bewen parempaan liikkeeseen ja kuntoon.

– Kärpät hyytyi selvästi. Vain Porin pelin ensimmäisessä erässä meillä oli ongelmia, mutta sekin ottelu kääntyi meille, kun jalkamme alkoivat toimia, hän kertasi.

– Näissä peleissä pääsee pitkälle pelaamalla omaa peliä vähillä virheillä. Turha yrittää sellaista, mitä ei osaa, Teiro tiesi.

Mestarivalmentaja muisti kehua loistavan loppuottelusarjan pelannutta maalivahti Hämäläistä.

– Kärpät on mainostanut, että Joni Meskanen on Suomen paras maalivahti, mutta kyllä ”Hämy” peittosi hänet näissä peleissä täysin.

Valmentajan erikoismaininnan sai myös loppuotteluiden tehopelaaja.

– Vaahtera teki tärkeitä maaleja. Kokonaisuutena kenttä Panu Siivikko -Niko Hermunen – Paavo Torkkola – Janne Kuusla – Sami Luoto oli läpi finaalien loistava, mutta viimeisessä pelissä myös koko Vaahteran ketju (Sami Häppölä, Henri Lukkarinen) loisti.

Erot henkisellä puolella

Vaahteran mielestä Bewe halusi mestaruutta enemmän kuin Kärpät.

– Me pelasimme kurinalaisemmin ja nöyremmin. Se tuotti tulosta. Joukkueiden kesken on pienet erot, joten henkinen puoli on suurin tekijä. Meidän kasettimme kesti tänä vuonna paremmin, hän päätteli.

– Viime sunnuntain jatkoaikavoitosta Porissa tuli vielä lisää henkeä tähän matsiin. Se oli tämän finaalisarjan käännekohta.

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Liigakausi sai arvoisensa päätöksen

Kaukalopalloliigan 17. kausi on paketissa, Kotka kotona, mestaruuskypärät päässä ja -paidat päällä sekä mestaruuskyltti seinällä. Kotkaa on kylvetetty pari päivää, ja näin kotiutuminen on alkanut suotuisissa merkeissä, juhlaristeilylle Kotka lähtee 20.4. Kotka oli ollut evakkoajan erittäin hyvässä hoidossa Länsirannikolla, oli tullut painoakin runsaasti lisää ja siivetkin olivat vahvistuneet.