KOTKAN PESÄN TAIKA SÄRKYI

Bewe
0 0
Read Time:5 Minute, 58 Second

 

Bewen sunnuntainen vieras RB-93 on olemassa olonsa aikana vienyt kaksi kertaa aikaisemminkin täyden pistepotin kotiin tuliaisiksi Lappeenrantaan. Kaiken kaikkiaan joukkueet ovat kohdanneet toisensa 20 kertaa, joista Bewe on kirjauttanut nimiinsä 16 ottelua ja RB-93:lle tänään tuli kautta-aikain 4. voitto, jota joukkue tuulettelekin railakkaasti. RB-93 vei pisteet maalein 6-7 (1-2,3-3,2-2).


Jo ensimmäisistä vaihdoista alkaen  paistoi  Bewen joukkueesta jonkin asteinen haluttomuus. Kaukalopalloliigassa on vain 18 runkosarjan ottelua, joista jokainen on aina suuren juhlan arvoinen, johon kannattaa ladata akut täysin, jotta yleisölle pystyy antamaan parasta. Yhdeksän kertaa joukkue pelaa runkosarjassa kriittisen kotiyleisön ääressä ja silloin kannattaa valmistautuminen tehdä erittäin huolella edellistä iltaa myöten. Ja sitten kun mennään kaukaloon sininen paita päällä, niin silloin kaikki odottaa viimeisen päälle yritystä ja eikä vain jälkien jättämistä jäähän.

Ottelun avausmaali tuli ajassa 6.23 RB-93 lujaa laukovan puolustaja Mika Raution toimesta. Totutusti Bewe pelasi alivoimalla. RB-93 värkkäsi toisen maalinsa ajassa 13.18 Jussi Akkilan maalatessa. Bewen kavennuksen pommitti päivän sankari, 300. liigapelinsä pelannut Sami Luoto Panu Siivikon syötöstä Kotkan Pesän kellon näyttäessä aikaa 16.00. Tämä ylivoima maali oli jo merkki paremmasta. Tuli mieleen ajat, jolloin maalin takana hääri hyrrämäinen taituri Ari Airaksinen, joka taas siirsi pelivälineen toiselle nopealiikkeiselle Speedy Pasaselle, joka taas jatkoi samalla paikalla kuin nytkin ylivoimassa pelanneelle Sami Luodolle ja jälki oli tuhoisaa. Taiturimaisia otteita esittävällä Niko Hermusella on edellytykset ottaa tässä ylivoimassa viitta Airaksiselta. Erä naapurille 1-2.

Toisen erän Bewe pääsi aloittamaan ylivoimalla RB-93 Jussi Tähkän istuessa 2 minuutin rangaistustaan. Tähkä armahdettiin ajassa 20.56, vapauttajana pommittaja Luoto ja syöttäjänä  Siivikko. Pari minuuttia myöhemmin nuori Ari Oksanen siirsi Bewen johtoon liukasliikkeisen Aleksi Rantalaisen syötöstä. Kolmosketju oli rukattu erä tauolla uuteen uskoon, Toni Barkin ja Ville Gallen tilalla pelasivat Kim Korhonen ja Janne Kuusla. Samalla Bewe siirtyi myös kahteen pakkipariin. RB-93 tasoitti juuri silloin, kun Bewen piti tehdä ylivoimalla maali, kellon näyttäessä 27.39 kapteeni Petri Ketosen tällätessä ribarista pallon hyviä otteita esittäneen ja Bewen ykkösmaalivahdin viitan harteilleen ottaneen Henri Vesikon taakse. Seuraavaa maalia saatiin odotella vain 19 sekuntia, kun Kim Korhosen tarkka veto yllätti hyvässä vireessä olleen RB-93:n maalivahdin Mikko Haikalan. Taululla 4-3. Ajassa 33.48 juhlakalu Sami Luodolle 2 minuutin rangaistus estämisestä ja reilu puoli minuuttia ehti jäähyä kulua, kun RB:93:n "Luoti" Mika Rautio tälläsi toisen kovan siniviivavedon Vesikon taakse ja näin jälleen peli oli tasan 4-4. Sitten ajassa 35.05 Janne Kuuslan kaksi minuuttinen ja vapauttajana Petteri Toikka kun kello näytti aikaa 37.01.
Toisen erän päättyessä taululla 4-5.

Kolmannen erän alkuun Bewen pyörremyrskyketjun akseli Hermunen-Torkkola tasoittivat pelin 5-5. Seuraavat 10 minuuttia väännettiin ja taisteltiin. Bewe kesti "jäähyherkän" Jarkko Antikaisen ensimmäinen jäähyn, mutta toinen oli jo liikaa. Vielä pari kautta sitten Bewen peräpäässä luutinut Teemu Väisänen tasoitti pelin ajassa 50.35 6-6. Antikaisen jäähy päättyi 50.34. Nyt vihdoin odotettiin Bewen sellaisten taitoniekkojen kuin Vaahteran, Penttisen, Pelkosen viimeistään heräävän, mutta toisin kävi kun Jussi Akkila teki toisen maalinsa hyvän ottelun pelanneen Teemu Väisäsen syötöstä kellon näyttäessä aikaa 56.55. Aikaa oli vielä tasoittaa, mutta hiekka oli valunut jo melkein loppuun tiimalasissa ennen kuin Vesikko saatiin vaihdettua kuudenteen kenttäpelaajaan, aikaa oli enää 30 sekuntia. Ottelun päätössummerin soidessa taululla 6-7 ja Kotkan Pesän taika oli särkynyt siltä osin mitä vuodesta -90 sitä on vaalittu eli sisulla, peräänantamattomuudella ja armottomalla taistelulla, jollaista jokainen pitää yllään ken sinisen nutun päällensä laittaa.

Ottelun erikoisuudet: Bewelle 3 ylivoimamaalia, josta plussaa, tilannetta tasaa yksi naapurin tekemä alivoimamaali. Akilleen kantapää on edelleen alivoimapeli, joka näytti Kaamoskierroksella merkkiä paremmasta, mutta vastustaja rokotti tälläkin kertaa peräti neljästi.
Pelaajien kommentteja: Kaamoskierroksella sai pelaa, nyt tuntui pilli soivan välillä liiankin herkästi. Ottelu meni kylläkin läpi 2 tunnissa ja 2 minuutissa, johtuen osaksi siitä, ettei tehty kaukalopallossa tuttuja 11-12 numeroita ja jäähyjäkin oli vain kohtuullisesti 11 kpl 2 minuutin rangaistuksia, aikalisiä ei pidetty (minne liene niin hoppu), ei yhtään torikokousta (sekö lienee tuoneen tunteen ottelun värittömyydestä)
RB-93: joukkueessa pelasi 3 pelaaja, jotka ovat jossakin vaiheessa pelanneet kotiotteluita Kotkan Pesässä: Jarkko Käkränen 0+0+0, Jussi Tähkä 0+0+2 ja Teemu Väisänen 1+2+0.
Tämän hetken Bewen ykkösmolari Henri Vesikko pelasi aikanaan idän todellisessa ihmeessä. Kikassa, joka lienee jo kuopattu.
Kotkan Pesän jää on ollut jo useamman päivän ajan surkeassa kunnossa, mikä lienee ollut sama molemmille joukkueille. Osa syy pieneen maalimäärään.

Bewen kokoonpano:
Jarkko Antikainen 0+0+4
Toni Bark 0+0+0
Ville Galle 0+0+0
Tommi Heinonen 0+0+0
Niko Hermunen 1+0+2
Kim Korhonen 1+0+0
Janne Kuusla 0+1+2
Sami Luoto 2+0+2
Ari Oksanen 1+0+0
Olli Pelkonen 0+0+0
Lauri Penttinen 0+0+0
Aleksi Rantalainen 0+1+0
Panu Siivikko 0+3+0
Paavo Torkkola 1+1+0
vmv Tomi Turunen 0+0+0
Jonne Vaahtera 0+0+2
vm Henri Vesikko 0+0+0

Maalivahtien torjunnat: Henri Vesikko 40 ja Mikko Haikala 36

Erotuomareina Dick Törnqvist ja Thomas Söderberg Porvoon Erotuomarikerho

Kotkan Pesän lehtereillä vajaa 400 katsojaa. Bewen Most ELMO Player Sami Luoto.

Seuraava kotiottelu la 10.11. klo 16.45 vierailijana Turun Pyrkivä, ottelun yhteydessä on myös taian palautus Kotkan Pesään. Tervetuloa

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Maalivideot katsottavissa

  Maalivideot Pyrkivä -pelistä katsottavissa valikon maalivideot -linkin kautta tai alla olevasta linkistä: Maalivideot 2007-2008 Aiemmat maalivideot