BEWE TOISTAMISEEN PAREMPI

Bewe
0 0
Read Time:6 Minute, 22 Second

10-8 (3-3,5-1,2-4)

Kotkan Pesän kaukaloon luisteli tämän hetken kaksi liigan kovinta joukkuetta, sääli vain että toisen on väistyttävä. Heti alkuun RB-Oulu rokotti tuplasti sen mitä Bewe teki lauantaina eli Oulu lirutti puolessatoista minuutissa kaksi maalia Valtteri Matturin ja Juha Heikkisen toimesta lauantai-iltana varmoja otteita maalissa esittäneen Henri Vesikon taakse. Musta alku Bewelle  ei sekoittanut kokeneiden pelimiesten päätä, vaan Käpylän omat pojat ensin oppi-isä Rami Koivisto ja sitten adjutantti Olli Pelkonen tasoitti kun kello näytti aikaa 5.39. Pari minuuttia myöhemmin Juha Heikkinen latasi kaukaa ja tuska tuntui kasvavan Bewen penkillä. Tämän jälkeen kasvoikin Henri Vesikko ja ensimmäisen erän maali-iloittelun päätti jo ajassa 10.22 Panu Siivikko. Erän lopussa Oulu pääsi vielä pelaamaan tuloksetonta ylivoimaa. Erä 3-3 ja yleisö viihtyi Kotkan Pesän lehtereillä.

RB-Oulu syötti myrkkyä toisen erä alussa beweläisille tekemällä alivoima maalin Sami Luodon kompuroitua harmittavasti keskialueella. Bewen pelatessa alivoimalla Nikolai Simonen pääsi pari kertaa kolistelemaan maalipuitteita.
Bewen päävalmentaja Jouni Ikosen ripityksen jälkeen ote siirtyikin Bewelle. Toisen erän jälkeen taululla komeilikin selvältä tuntuneet numerot 8-4. Maalarimestareina Harri Hautajoki, Niko Hermunen, Sami Luoto ja Kim Korhonen. Monet maaleista olivat kuin kaukalopallon oppikirjasta, eli ei kundit turhaan siellä Pajulahdessa opiskele.

Kolmanteen erään tuli latautunut Oulu ja virtuoosimainen Juhani Loukusa sytytti joukkueensa tekemällä ajassa 43.12. kavennusosuman tilanteeksi 8-5  ja 10 sekuntia myöhemmin Bewen rivit sekosivat ja Juho Kankkunen rankaisi. Kyseessä on samainen Kankkunen, joka aiheitti Bewelle kaudella 1996-97 ainoan runkosarjan tappion lataamalla nuorena ja sutjakkaana 5 maalia penkillä nyt istuneen veteraanimaalivahti Mika Hämäläisen taakse ja Bewe hävisi ottelun Bandy-84:lle 11-10.

Nyt oli kalliit neuvot tarpeen ja Jouni Ikonen ottikin aikalisän, vaikka joku hätäinen olisi sen ottanut jo ottelun toisella minuutilla.
Kuin kylmä suihku olisi tullut niskaan, kun keskialueen törmäyksestä Harri Hautajoelle määrättiin kampituksesta vettä ja vanikkaa kellon näyttäessä aikaa 44.36. Oulu käytti tilaisuuden hyväkseen kaventamalla tilanteeksi 8-7 kun jäähyä oli jäljellä enää 4 sekuntia. Sitten tuli liekeissä ollut kaksikko Harri Hautajoki ja Niko Hermunen ja tilanteeksi kotijoukkuetta helpottavat 9-7. Peliaikaa oli vielä 12 minuuttia jäljellä. Bewe tarjosi vielä Oululle kavennus mahdollisuuden  Niko Hermusen saadessa kyseenalaisen estämisjäähyn ajassa 48.23 ja yleensä hiljainen Hermunenkaan sitä ei lainkaan ymmärtänyt. Hermunen saikin rauhassa maistella koko rangaistuksen ajan jäähypenkin antimia. Oulu laittoikin Bewen tiukille, mutta sitten tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta Sami Luodon loistava läpisyöttö maestro Siivikolle, joka ei erehtynyt olleessaan nokitusten Jouni Hemmilän kanssa.

Siinä välissä Henri Vesikko torjui Juho Kankkusen rangaistuskuljetusyrityksen. Oulu haki hanakasti kavennusta ja onnistuikin ajassa 56.11 jo helsinkiläisille tulleeksi Ailavuon ollessa maaliseppona.

Oulu yritti kaikkensa, aikalisä 58.36, maalivahti pois ajassa 59.11, mutta tänään se ei riittänyt.
Olimme nähneet kahden kaukalopallon huippujoukkueen mittelön, jonka aikana ei yksikään katsoja poistunut Kotkan Pesästä ennen kuin loppusummeri oli soinut draaman aineksia saaneen, rehdin ja kovan ottelun päättymisen merkiksi. 

Bewen kokoonpano tehoineen:
Jarkko Antikainen 0+0+0
Harri Hautajoki 2+2+2
Tommi Heinonen 0+0+0
Niko Hermunen 2+1+2
Mika Hämäläinen 0+0+0
Sami Häppölä 0+1+2
Rami Koivisto 1+1+0
Kim Korhonen 1+1+0
Janne Kuusla 0+0+0
Sami Luoto 1+1+0
Ari Oksanen 0+0+0
Olli Pelkonen 1+0+0
Aleksi Rantalainen 0+1+0
Risto Salminen 0+0+0
Panu Siivikko 2+0+0
Nikolai Simonen 0+0+0
Paavo Torkkola 0+2+0
Henri Vesikko 0+1+0

Maalivahtien torjunnat: Henri Vesikko 39  ja Jouni Hemmilä 46

Poissa kokoonpanosta: Lauri Penttinen, Jonne Vaahtera Aku Lasaroff ja Juhani Holm
 
Erotuomarit: Panu Saarela ja Jari Hirvonen Oulu Erotuomarikerhosta.

Erikoisuudet:  Sami Häppölällä on vielä 51 pistettä kirittävää maratonin ykköspaikalle.
Urheilukanavan tuottaja Ile Kauhanen blokattiin katsomosta, hienoa! Yksi katsomoon
varmalta näyttänyt Bewen maali jäi varmoja otteita esittäneiltä tuomareilta huomaamatta. Ottelu oli Veikkauksen tulovetokohteena, vaihto oli 4909 ?.

Yleisöä 268

Palkitut: RB-Oulun Hannu Loukusa ja Bewen Most Elmo Player Harri Hautajoki  ja Bewen ensimmäisen maalintekijä Rami Koivisto palkittiin One1More Sportin lahjakortilla.


FOTO TOMAATTI

Palkintoraadissa: TietoEnatorin kaukalopallon Primus Motor Jari Pulkkinen

Bewe matkustaa ensi perjantaina Ouluun ja lauantaina on sarja katkolla ensimmäistä kertaa Bewelle
klo 15.30 alkavassa ottelussa.

Bewen seuraava kotiottelu la 08.03. mahdollinen 5. välierä, tai la 15.3. pronssi- tai 1. loppuottelu
Tervetuloa!

 

  0.18  0-1 Heikkinen (Kurkela)        
  1.28  0-2 Matturi                    
  2.52  1-2 Koivisto (Rantalainen)     
  5.39  2-2 Pelkonen (Korhonen)        
  7.11  2-3 Heikkinen (Salmela)        
 10.22  3-3 Siivikko (Torkkola)        
 21.52  3-4 Helisten (Loukusa) av      
 24.51  4-4 Hautajoki (Häppölä)        
 26.10  5-4 Hermunen (Torkkola)        
 33.48  6-4 Luoto (Hermunen)           
 35.00  7-4 Korhonen (Hautajoki)       
 37.05  8-4 Hautajoki (Koivisto)       
 43.02  8-5 Loukusa (Eteläinen)        
 43.12  8-6 Kankkunen (Heikkinen)      
 46.32  8-7 Ailovuo (Helisten) yv      
 47.41  9-7 Hermunen (Hautajoki)       
 51.06 10-7 Siivikko (Luoto)           
 56.11 10-8 Ailovuo (Loukusa)          
 Maalivahdit Vesikko 13+11+15=39       
             Hemmilä 16+20+10=46       
 Yleisöä 268 (pois 59.11-60.00)        

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

HELMIKUUN PELAAJA

  Bewen 33-vuotias hyökkääjä, kahdettatoista kauttaan liigassa pelaava Panu Siivikko on  valittu Kaukalopalloliigan helmikuun pelaajaksi. Joukkueensa kapteeni on voittanut pitkällä urallaan 4 kultaa, 2 hopeaa ja yhden pronssin. Helmikuun otteluissa liekeissä ollut Siivikko takoi huikeat pisteet, runkosarjan viimeisessä ottelussa 4 (1+3) ja viidessä pudotuspelissä 29 (13+16) johdattaen joukkueensa voitosta voittoon.  Siivikon kautta-aikain tilasto näyttää 326 pelattua ottelua, joissa […]