EPa – Bewe 4-7

Bewe
0 0
Read Time:7 Minute, 57 Second
ARMOTONTA TAISTELUA TÄYDESSÄ HORNAN KATTILASSA
4-7 (3-4,1-0,0-3)

Varkaudessa oli panostettu finaaliin kuuluvalla tavalla, ennakkoon oli myyty mm. 700 lippua ja 300 oli jätetty ovelle myytäväksi. Lehtereillä oli yli 700 kuulemassa 8-vuotiaan Venni Korhosen Maamme laulua, joka ei jättänyt ketään kylmäksi. Varkauden kaupungin edustajan avauspuheen ja aloituspallon jälkeen kaukalo oli varattu 2,5 tunniksi illan gladiaattoreille. 
 

 

Katso hieno kuvakooste ottelusta. Kuvaajana Tommi Sareskivi

Ottelu alkoikin säkenöiden, ilmassa oli sähköä, kaukalossa tunnetta ja taistelua, jota juuri ei Helsingissä nähty epalaisilta. Mutta yksi yö kaiken muuttaa voi. Loistava kuuluttaja pumppasi yleisöön uskoa, hyvä musiikki ja kaksi taistelevaa joukkuetta.  Kuudessa minuutissa oli tehty jo 6 maalia ja yleisö oli hurmoksessa kannustaen hurjasti omiaan. Ensin Mika Häkkinen huijasi Bewen maalivahdin Mika Hämäläinen. Väkkärämäinen Jonne Vaahtera tasoitti kaukalopalloikoni Sami Häppölän syötöstä. Hetkeä myöhemmin liekeissä ollut kynätaitelija Olli Pelkonen 1-2. Sitten Kuopion lahja Pekka Palm paukutti 2-2. Kaukaloiden kuumimman  pommittajan Sami Luodon kuulu tykki puhui ja kevään komeetta, voimaton Janne Tulla poimi sinisen verkoista. Petri Mutka nostatti hallin kattoa tasoittaen 3-3 ja aikaa oli kulunut vain 5.58 sekuntia.

 

© Tommi Sareskivi – HALKEAMA

Varkaudessakin sattuu ja tapahtuu. Kolme minuuttia myöhemmin kevät auringon kanssa yhdessä lämmennyt Sami Häppölä kaatoi kylmää, rännän sekaista vettä varkautelaisten niskaan viemällä vieraat 3-4 johtoon. Ajassa 14.17 EPan Mika Häkkisen ottaessa ns. hölmön jäähyn tarjoutui Bewelle mahdollisuus karata kahden maalin johtoon, mutta Tulla maalilla kesti pommitukset. Sitten tapahtui oikeusmurha ottelutapahtumiin nähden, varomattomasti liikkuneen Jarkko Antikaisen luistin osui palloon, joka siirtyi vaparipaikasta väärään paikkaan. Yleensä tyyni Antikainen poltti päreensä ja sai siitä ansaitun lisärangaistuksen ensimmäisen pelin viivyttämisestä annetun kakkosen kaveriksi tuli toinen pieni käytösrangaistus ja kello näytti aikaa 16.19. Tässä oli nyt EPalle mahdollisuus iskeä, mutta yritykset eivät osuneet tolppaa lähemmäs. Bewe pelasi loistavaa ali- ja EPa hiukka saamatonta ylivoimaa. Bewen alivoima peli on nyt ihan eri planeetalta kuin syyskaudella, jolloin melkeinpä aina soi omissa. Erätauolle lähdettiin tilanteesta 3-4. Areena oli hetkeksi varattuna autonäyttelylle ennen totutun jääkoneen ilmestymistä kaukaloon.
Koivisto ja Pelkonen
 
Toinen erä alkoi EPan ylivoimalla ja päättyikin ilman suurempaa tulosta, paitsi että katsomo oli täyttynyt epäuskoisista teksti-tv:n katselijoista, joilta oli mennyt usko omaan joukkueeseensa lauantain rökäletappion jälkeen. Hallissa oli reilut 800 silmäparia. Sitten oli aika nostaa hallin kattoa ilmaan Jani Kailan paukutettua B-pisteen kaarelta lujan lyöntilaukauksen takayläkulmaan ja kellon näyttäessä aikaa 30.14. Ajassa 31.19 Rami Koivistolle korkeasta mailasta 2 minuutin rangaistus. Yleisö kannusti rajusti, Bewe kesti kunnon valojen alle päässeen Mika Hämäläisen johdolla. Ajassa 35.32 tuli kova 5 minuutin tuomio Bewen puolustaja Janne Kuuslalle mailan heittämisestä, näin sen erotuomari Panu Saarela tulkitsi. Kaikki muut tulkitsivat tilanteen mailan tippumiseksi vastustajan jalkaan kopautuksen jälkeen. EPan taiturimainen Mika Nuora pääsi yksin läpi vielä Kuuslan pakkipari Rami Koiviston kompuroidessa omiin jalkoihinsa, mutta ei Koivisto olisi muuta voinut ilman kompurointia tehdä kuin koukata kaveri nurin. Tolppaa lähemmäs ei Nuora päässyt ja Kuusla 5 minuutiksi omaan aitioon.

Frederikin kappaleen NYT TAI EI KOSKAAN  tahdittamana EPa lähti OON KOLMEKYMPPISEN, juhlavuotta viettävän Bewen kimppuun. Nyt oli sankarin viittoja jaossa. Sankariksi nousi Mika Hämäläinen yhdessä loistavaa alivoimaa pelanneiden kullan kaivajien kanssa. Näin hallin katto oli pultattu kiinni. Toinen erä EPalle 1-0 ja toiselle tauolle lähdettiin kutkuttavasta 4-4 tilanteesta.

Toisella erätauolla oli mielenkiintoinen kisa, jossa pallo piti saada puolikentästä ampumalla reiästä sisään. Vetäjä oli arvottu lipun ostaneiden kesken ja palkintona oli 1500 euroa sponsorirahaa, tällä kertaa kaverin oli tyytyminen Lähivakuutuksen lohdutuspalkintoon.
 
Kolmas erä  alkoi sellaisella mentaliteetilla ettei pienistä naarmuista välitetty, mustelmia sai tulla ja kovaa finaalimaista vääntämistä, joka ei jättänyt ketään kylmäksi. Käpylän tuhattaituri Olli Pelkonen otti tahtipuikon käteen tekemällä suuria maaleja ensin ajassa 42,29 ja hattutemppuun oikeuttavan kolmannen erän toisen maalin ajassa 46.10.  Kultaa aikaisemmin Porin Kärpissä vuollut, ottelussa kolhuuntunut herramiespakki Marko Luostarinen otti kahden minuutin rangaistuksen huitomisesta kellon näyttäessä 46.48. EPa alivoima piti. EPa yritti kaikkensa ja pari minuuttia ennen erän loppumista Mika Nuora luikerteli ja tasapainoili Hämäläisen edessä kuin itse nuoralla tanssija mutta ylärimaa lähemmäs maalia Nuora ei palloa saanut. Lähelle trilleriä edenneen ottelun lopussa EPa otti aikalisän ja maalivahdin pois. Tämä kostautui ja Sami Luoto pääsi kaunistelamaan Bewen voittolukemiksi 4-7 ja kolmas erä puhtaasti 0-3.
 
Bewen superkokoonpano tehoineen:
Jarkko Antikainen 0+0+4
Harri Hautajoki 0+0+0
Tommi Heinonen 0+0+0
Niko Hermunen 0+0+0
Juhani Holm 0+0+0
Mika Hämäläinen 0+0+0
Sami Häppölä 1+1+0
Rami Koivisto 0+0+2
Kim Korhonen 0+2+0
Janne Kuusla 0+0+5
Aku Lasaroff 0+0+0
Sami Luoto 2+0+0
Ari Oksanen 0+0+0
Olli Pelkonen 3+0+0
Aleksi Rantalainen 0+0+0
Lauri Penttinen 0+2+0
Panu Siivikko 0+1+0
Nikolai Simonen 0+0+0
Paavo Torkkola 0+0+0
Jonne Vaahtera 1+0+0
Henri Vesikko 0+0+0
 

EPa – Bewe           4-7 (3-4,1-0,0-3) 
                                       
1.11 1-0 Häkkinen (Paasonen)         
2.44 1-1 Vaahtera (Häppölä)          
3.05 1-2 Pelkonen (Korhonen)         
4.49 2-2 Palm (Kilpeläinen)          
5.37 2-3 Luoto (Siivikko)            
5.58 3-3 Mutka (Venäläinen)          
8.24 3-4 Häppölä (Penttinen)         
30.14 4-4 Kaila (Helmola)             
42.29 4-5 Pelkonen (Korhonen)         
46.10 4-6 Pelkonen                    
59.19 4-7 Luoto (Penttinen) tm        
                                       

Maalivahtien torjunnat: Mika Hämäläinen 12+10+14=36  ja Janne Tulla 14+14+16=44

Poissa kokoonpanosta: Risto Salminen ja Rolf von Hedenberg
 
Erotuomarit: Panu Saarela ja Jari Hirvonen Oulun Erotuomarikerhosta

Erikoisuudet: Sami Häppölällä on vielä 41 pistettä kirittävää maratonin ykköspaikalle. Häppölä rikkoi pelatuissa otteluissa omaa ennätystään yhdellä ottelulla, nyt pelattuja 437. Kapteeni Panu Siivikolla harvinaisen hiljainen ilta 
Ottelu oli Veikkauksen tulovetokohteena, vaihto oli 4277 ja kerroin 93,57. Lauantain ottelussa ei löytynyt yhtään oikein veikattua tulosta 19-1, lienee harvinaista.
 
Yleisöä vajaat 900

Palkitut: EPan Janne Tulla ja Bewen Olli Pelkonen

Bewen seuraava kotiottelu pe 21.03. III finaali klo 15.45, ottelu on Veikkauksen tulosvetokohteen

Neljäs finaali la 22.03. klo 17.00 Varkaudessa, ottelu on Veikkauksen tulosvetokohteena
Tervetuloa!

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

FANIMATKA VARKAUTEEN

 Bewen fanibussi lähtee lauantaina 22.3. klo 12.30 Kotkan Pesän parkkipaikalta neljänteen finaaliotteluun kohti Varkautta. Matka maksaa 30 €, sis. pääsylipun. Matkan onnistumisen takeena on vähintään 20 fanin saaminen mukaan. Ilmoittatumiset keskiviikkoon 19.03. mennessä osoitteeseen info@bewesportfi-wp20330.test.cchosting.fi Ottelu alkaa klo 17.00 ja paluu heti ottelun jälkeen n. klo 19.15 Mukaan kaikki torvet ja rummut!!!!