BEWE TEKI EPASTA MUNAKOKKELIA

Bewe
0 0
Read Time:5 Minute, 46 Second

13-3 (3-1,4-1,6-1)

Kotkan Pesän finaalisarjan kolmanteen otteluun oli panostettu myös paljon. Ikuisesti kiertävä Kultainen Kotka tuli totutusti sisään. Sitten kajahti 30-vuotisjuhlakauttaan viettävän kotijoukkueen tämän kauden suosikki kappale, Frederikin OON KOLMIKYMPPINEN, jonka esitti mahtavasti Suomen parhaimpiin karaokelaulajiin kuuluva ja Seinäjoen tangokisoissa menestynyt Susanna Gärdström. Jokainen katsojakin oli saanut upean nostalgisen käsiohjelman mukana laulun sanat. Tämä tiesi heti hyvää tunnelmaa katsomoon. Nostalgiseksi käsiohjelman teki neljän sivun otos kauden 1982-83 kausijulkaisusta.

 

 

 

Bewe oli kutsunut otteluun vuosien saatossa kultaa vuolleita mestareitaan. Mukaan mahtui myös kauden 1990-91 päätteeksi liigasta pudonneen joukkueen kapteeni Ari Haavisto ja maalivahti Markku Nikkilä. Mahtava ele seuralta. Kutsuvieraita kestitettiin Lobby Baarissa mm. kauden 1997-98 maalikuninkaan Kallu Lampisen kakuilla. Viihtyvyydestä vastasi muusikko Mikko Rintanen.

Itse otteluun luisteli nälkäisen näköinen ja oloinen EPa, mutta ei heikommaksi jäänyt kotijoukkuekaan. Kotkan Silmä teki heti ottelun alussa sellaisen havainnon että EPa tämän kauden yksi parhaimmista pelaajista Mika Nuora puuttui kaukalosta. Kotkan Pesän kello pysähtyi maalin merkiksi ensimmäisen kerran 4.56 Niko Hermusen tehdessä avausmaalin. Jonne Vaahtera tälläsi veilä 2 maalia, joista varsinkaan toinen ei jättänyt ketään kylmäksi lehtereillä. Se maali oli tahdon ja taidon näyttö. Höyry Häyristä lainatakseni vastusta on aina vaarallisimmillaan erien alussa ja lopuss ja niin kävi nytkin. Liigan parhaimpia maalitykkejä, finaaleissa varjojen mailla liitänyt Mikko Ikonen teki maalin kun aika oli jäljellä 9 sekuntia. Erä Bewelle 3-1.

Ensimmäisellä erätauolla esiintyi vallottavasti 9-vuotias taitoluistelija Janika Pasanen. Janika on pitkään Bewessä pelanneen liukkaan Jani "Speedy" Pasasen tytär.

Toinen erä ennätti vanheta vain puolisen minuuttia, kun pyörremyrskyketju teki tuhojaan akselilla Paavo Torkkola ja Niko Hermunen. Ketjun kolmas lenkki, muttei vähäisin teki viidennen maalin. Katsomoon näytti, että EPan selkäranka niksahti. Mutta ei, puoliminuuttia myöhemmin ikitaistelija Markus Venäläinen piti EPan vielä matsissa mukana. Erän loppupuolella liekeissä ollut kotikatsomon suosikki Jonne Vaahtera teki maestro Siivikon syötöstä 6-2. Jos viikko sitten ei ollut tunnetta ja taistelua, niin nyt oli, pääosissa Pelkoset, Olli ja Lauri. Muuten toisen erän puolivälissä EPan pakki Tero Iivanainen sattui horjahtamaan Bewen maalin edessä johonkin tuntemattomaan esteeseen satuttaen itseään. Erä 4-1.

Toisella erätauolla oli kauden yksi odotetuimmista tapahtumista eli n. 4000 euron arvoisen Honda Scootterin arvonta. Nyt arpaonni suosi Ilkka Antikaista, onneksi olkoon todelliselle Bewe-fanille.

Kolmannessa erässä Bewe värkkäsi kolme ylivoimaalia, EPalaisten viihtyessä runsain joukoin rangaistusaitiossa, jossa Bewe tarjoaa puupenkin lisäksi vettä ja paperipyyhkeitä. Tarjoopa kuitenkin ja toivoo, että olisipa myös vieraspaikkakunnilla. Kolmas erä oli pelkkää kosmetiikkaa, mutta nähtiinpä yksi fakiiritemppu tulevaisuuden pelaajalta Ari Oksaselta. Varkautelaisten onneksi ei oma koira Aku Lasaroff päässyt tällä kertaa maalin makuun, mutta viime lauantai tuuletus muistetaan kuitenkin pitkään, voitaneen sanoa vuoden tuuletukseksi Kotkan Pesässä. Tuntuu, että EPalaisten vatsat ovat täyttyneet pelkästä finaalipaikan saavuttamisesta. Taistelu Kotkasta vaatii verta, hikeä ja kyyneleitä. Erä Bewelle 6-1.

Bewen kullankaivajat tehoineen:
Jarkko Antikainen 1+1+0
Harri Hautajoki 0+0+0
Tommi Heinonen 0+0+0
Niko Hermunen 2+2+0
Juhani Holm 0+0+0
Mika Hämäläinen 0+0+0
Sami Häppölä 0+1+0
Rami Koivisto 0+1+0
Kim Korhonen 1+1+0
Janne Kuusla 0+1+0
Aku Lasaroff 0+0+0
Sami Luoto 1+1+0
Ari Oksanen 0+0+0
Olli Pelkonen 2+0+2
Aleksi Rantalainen 0+0+0
Lauri Penttinen 0+1+0
Panu Siivikko 1+2+0
Nikolai Simonen 0+0+2
Paavo Torkkola 2+2+0
Jonne Vaahtera 3+0+0
Henri Vesikko 0+0+0

Maalivahtien torjunnat: Mika Hämäläinen 34 ja Janne Tulla 50

Poissa kokoonpanosta: Risto Salminen ja Rolf von Hedenberg
Erotuomarit: Jussi Säteri Espoosta ja Sami Kaipia Lappeenrannasta.

Erikoisuudet: Sami Häppölällä on vielä 40 pistettä kirittävää maratonin ykköspaikalle. Häppölä rikkoi pelatuissa otteluissa omaa ennätystään yhdellä ottelulla, nyt pelattuja 438. Niko Hermunen ja Lauri Penttinen rikkoivat 100 tehopisteen rajat, onneksi olkoon molemmille. Panu Siivikko palasi normaaliin arkeen 1+2 tehoillaan. Viime sunnuntaina Varkaudessa sattui tulemaan harvinaislaatuinen, vaivainen syöttöpiste.
Ylen koko kansan Urheiluruutu LOISTI poissaolollaan, lienee Mennanderin linjanvetoa. Tulokset ovat kuitenkin olleet ruudussa puolivälieristä alkaen ja se on mahtavaa ja lajin arvolle sopivaa. Yksi loukkaava seikka ja Ylen urheilutoimittajien ammattitaidottomuutta osoittaa, kun ruudussa on yleensä jääpallomaila ja -pallo, noloa mutta totta.
EPan peliä johtava, luja lauksinen Esko "Erppe" Karhunen oli nostamassa Beweä liigaan kaudella 1992-93.

Katsomosta bongattiin MR IFK, Matti "Hakki" Hagman. Hakki piti näkemästään tunsi vieläpä suurimman osan kotijoukkueen pelaajista. Linkku Lindegren on myös tuttu näky lehtereillä.
Ottelu oli Veikkauksen tulovetokohteena, vaihto oli 4383 ?.

Yleisöä 522

Palkitut: EPan Mikko Ikonen ja Bewen Most Elmo Player Jonne Vaahtera ja Bewen ensimmäisen maalintekijä Niko Hermunen palkittiin One1More Sportin lahjakortilla. Palkintoraadissa Petri "Petu" Aaltonen, joka aikoinaan oli vieläkin lahjakkaampi kuin Teemu Selänne. Jos nyt joku ei sattuisi tietämään sitä, että Teemukin on kantanut Bewen paitaa, niin se tapahtui kaudella 1985-86 Turun turnauksessa.
Bewe matkustaa lauantaina Varkauteen neljänteen finaaliotteluun, joka alkaa klo 17.00 ja ottelu on Veikkauksen tulosvetokohteena. Mukaan lähtee myös ikuisesti kiertävä Kultainen Kotka, joka tuskin enää lentää kotiseudultaan toista kertaa Varkauteen. Kärsii muuten pientä astmaa, mihin yhden päivän keikka ei kuitenkaan vaikuta. Pesimäpuuta tuskin tarvitsee katsella. Bewe jos kukaan tietää että finaalisarjan katkaiseminen on erittäin vaikeaa, vastustajalla ei ole mitään hävittävää.

Bewen seuraava mahdollinen kotiottelu la 29.03. V finaali klo 15.45

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

BEWE KAUKALOPALLON SUOMEN MESTARI

  Bewe Sport voitti kahdeksannen kaukalopallon Suomen Mestaruuden. Mestaruudet ovat tulleet vuosina -96,-97,-99, -01, -02, -03, -07 ja tuorein -08. Bewe voitti ensimmäistä kertaa finaaleissa pelanneen varkatelaisen Enson Pallon suoraan neljässä ottelussa.