Koulujen SM-kivat

Bewe
0 0
Read Time:9 Minute, 59 Second

KOULUJEN SM-KISAT HELSINGISSÄ

Lukioiden ja yläasteiden tyttöjen ja poikien Suomen Mestaruudet ratkaistiin to 27.03.2008 31 joukkueen ja n. 500 pelaajan voimin Helsingissä. Mukana oli joukkueita ympäri Suomea, pohjoisimman tyttöjen yläasteen joukkueen tullessa Savukoskelta saakka. Oulu ja sen kasvuympäristö oli myös hyvin edustettuina. Entisestä kaukalopallon kehdosta Keskisestä Suomesta ei löytynyt enää yhtään joukkuetta SM-tasolle. Tapahtumaan oli varattu 5 kaukaloa, joista 2 Pirkkolasta ja Myllypurosta sekä Oulunkylän jäähalli. Osa joukkueista tuli busseilla, junilla ja jopa lentokoneella. Joensuun lyseon joukkueet tulivat jo päivää aikaisemmin ja olivat seuraamassa toista liigan välieräsarjan ottelua Jokerit – Blues. Tuomaritoiminnasta vastasivat Bewen palkkalistoilla liikunnanneuvojiksi opiskelevat liigajoukkueet tuoreet Suomen Mestarit ja apuja tarjosi Myllypuron otteluissa yksi liigan parhaimmista tuomareista oleva oululainen Panu Saarela. 

Järjestävä seura  Bewe Sport on yksi kolmesta Helsinkiläisistä sosiaaliyrityksen statuksen omaavista oleva yritys. Statuksen saamisen edellytyksenä on mm. pitkäaikaistyöttömien, syrjäytymisvaarassa ja vaikeasti työllistyvien henkilöiden palkkaaminen ja auttaminen sopeutumisessa työelämään. 
 
Ottelut päivitettiin tulospalveluun suoraan reaaliajassa, mutta siihen teki pienen särön ne joukkueet, jotka eivät pyynnöistä huolimatta ilmoittaneet ennakkoon pelaajaluetteloitaan.
 
Pohjois-Haaga oli kisojen menestynein joukkue, voittamalla yläaste tyttöjen ja poikien kultaa sekä lukio tytöissä ja pojissa hopeaa.


Turnauksen primus motor Teukka Ulander tarkkana.

Mäkelänrinne lukio tyttöjen ykkönen
 
Lukio tyttöjen sarjaan oli alkujaan ilmoittautunut 6 joukkuetta, mutta viime kädessä vain perinteiseksi muodostunut 3 joukkuetta oli kamppailemassa paremmuuksista. Mäkelänrinne vei, puhtaasti alkusarjan tamperelaisen Kalevan tullessa toiseksi. Alkusarjan kolmanneksi tullut Pohjois-Haaga sai pronssimitalit. Loppuottelussa Mäkelänrinne murskasi Kalevan selvin numeroin 12-0.


Kultaa voittaneessa Mäkelänrinteen joukkueessa pelasivat:
Saara Harju, Hanni Hopsu, Jessica Kantee, Liisa Kokkonen, Satu Kruus, Hanna Nyberg, Annii Rajahuhta, Ninni Taskinen, Minttu Tuominen, Venla Tahvanainen, Mari Saanamari ja Tea Villilä. Valmentaja Anne-Maria Lehtonen.

Hopeajoukkue Kaleva:
Amanda Uusitalo, Emma Vikstedt, Jutta Hilden, Jutta Kivioja, Meeri Räisänen, Milla Riutta, Noora Ala-Hakuni, Riikka Kannisto, Roosa Iltanen, Saana Rautiola, Suvi Valkama, Tiia Luoma, Tiia Pirttimäki, Tiia Tarkiainen ja Viivi Hernesniemi. Valmentaja Merja Kaunisto-Österlund

Pronssijoukkue Pohjois-Haaga:
Anu Ansolahti, Ella Brandt, Anitra Hirvinen, Hanne Huuskonen, Jenna Hämäläinen, Marie Kalergis, Iida Kuvaja, Emma Lappi, Rosa Malmen, Ira Merivaara, Sina Reunala, Elisa Rytkönen, Silja Suolanen, Oona Tulachan, Sini Vehviläinen, Marju Virtanen ja Kata Väisänen. Valmentaja Lea Hakala.


Pohjois-Haaga yläaste tyttöjen mestari

Yläaste tyttöjen sarjassa on veren vähyyttä, sillä vain 3 joukkuetta kisasi mestaruudesta. Pohjois-Haaga voitti alkusarjan ja kolmanneksi jääneelle Hyrylälle pronssimitalit. Loppuottelussa Pohjois-Haaga voitti niukasti pohjoisen tytöt Korvatunturin 3-2.

Kultajoukkue Pohjois-Haagan joukkueessa pelasivat:
Petra Anttila, Janni Koivunen, Milla Laakso, Mirva Laitinen, Ria Laitinen, Trina Merivaara, Aino Tamminen, Jenna Vesanen, Emma Virtanen ja Tanja Mutikainen. Valmentaja Lea Hakala.

Korvatunturin hopeajoukkue:
Hanna Erkkilä, Sanni Järvenpää, Kaisa Karvonen, Laura Karvonen, Kati Keskitalo, Marika Siirtola, Katri Värriö, Tilma Värriö, Ellima Ylilokka ja Julia Yrjänheikki.
Pronssijoukkue Hyrylä: Henriette Lehtonen, Katja Palen, Noora Vainionpää, Jenniina Niironen, Viivi Sjöblom, Sanna Ruusunen, Mira Kutvonen, Josefiina Saarikko, Tiina Piekkala, Noora Berg ja Katariina Nenonen.


Yläaste poikien Mestari Pohjois-Haaga

Yläaste pojissa oli mukana 17 joukkuetta. 
A-lohkon voitti viime kauden mestari ja ehdoton ennakkosuosikki Oulunsalo voittamalla alkulohkossa kaikki ottelunsa. Oulunsalon joukkueessa pelasi edellisenä iltana pääosaa Oulun Kärppien joukkueessa esittänyt Mikael Granlund. Kärpät voitti Jokerit keskiviikon ottelussa 8-2 ja koko ottelusarjan puhtaasti 3-0. Granlund keräsi ratkaisuottelussa tehot 3+2. Mikäli Granlundista ei jostain syystä tule tulevaisuudessa ammattijääkiekkoilijaa, niin ura saattaa aueta kaukalopalloilijana. Uuden polven Häppöläkin pelaa ainakin kaukalopalloa numerolla 9. Virtuoosimainen Sami Häppöläkin oli vielä nuorten maajoukkuemies, mutta kun kutsua ei kuulunut liigaan niin Häppölä siirtyi kaukalopalloon 20-vuotiaana ja jälki on ollut tuhoisaa. Lohkon kakkoseksi tuli hyviä otteita esittänyt Leppävaara. Lohkon kakkospaikasta käytiin todella tiukka kamppailu Leppävaaran ja Kalajoen kanssa. Leppävaara väänsi lopulta 4-2 voiton. Kalajoella tehdään todella hyvää juniorityötä ja upeista hiekkarannoistaan kuulu kaupunki on vahvasti mukana jääurheilussa. Linnajoen koululla oli hyvistä otteista huolimatta statistin osa, tuloksena 4. sija.


FOTO TOMAATTI


Pohjois-Haagan joukkue onnittelee parempaansa Haukilahtea


B-lohkossa oli mukana 5 joukkuetta. Kovalla joukkueella mukana ollut lappeenrantalainen Armila voitti lohkonsa  puhtaasti ennen kakkoseksi tullutta Pohjois-Haagaa. Kolmanneksi tuli hyviä otteita esittänyt Järvenpää, neljänneksi Reeti Sahlstedin vetämä Raumanmeri. Ensimmäistä kauttaan kaukalopallossa mukana ollut Mattliden Espoosta jätettiin peränpitäjäksi ilman pisteitä.

C-lohko oli äärimmäisen tasainen kaikkien kolmen joukkueen saalistaessa 4 pistettä. Käpylän osa ei ollut lohkon neljäntenä joukkueena kovinkaan kiitettävä, maalieron ollessa negatiivinen 1-42 . Käpylä paikkasi sairastapauksien takia kisasta pois jääneen Kuitinmäen. Joensuu nappasi ykköspaikan paremman maalisuhteen takia ennen kovia otteita esittänyttä Kempelettä.. Yhden hyvän, Salpausselän oli jääminen jatkopelien ulkopuolelle heikoimman maalisuhteen takia.

D-lohkossa oli odotettavissa tiukkoja ja tasaisia otteluita. Oulun joukkueen saapuessa Myllypuroon  tähtipelaajansa Joonas Donskoin johdolla, niin kahdeksan pelaajan kaulassa kilisivät kultaiset mitalit. Mitalit olivat kotoisin edellisen illan kamppailusta, jossa Kärpät voittivat C-nuorten Suomen Mestaruuden. Vantaalaisen Hämeenkylän joukkueesta puuttui, odotettu Jokerien tähtipelaaja Teemu Pulkkinen, joka voitti c-ikäisenä suuressa roolissa B-nuorissa Suomen Mestaruuden. Nyt jäi näkemättä Donskoi vastaan Pulkkinen tai Granlund vastaan Pulkkinen. Edellisenä iltana Donskoi ja Granlund olivat herroja Pirkkolassa. Oulu voitti superjoukkueellaan puhtaasti oman lohkonsa. Helsinkiläinen Pakila yllätti kaikki paikalla olleet venymällä lohkossa toiseksi ennen Hämeenkylää. Kartanon oli jääminen neljänneksi hyvällä joukkueellaan.

Puolivälierissä Pakila jatkoi yllätyksiään tulisieluisen valmentajansa Kari Äikään johdolla Joensuu kaatui 4-2.  Oulu näytti etelän joukkueelle Kempeleelle kaapin paikan luvuin 9-1. Oulunkylästä vauhdilla siirtyneen Armilan ja Leppävaaran välillä tarvittiin rangaistuskuljetuskilpailu voittajan selville saamiseksi ja sen voitti Armila. Armila jatkoon maalein 5-4. Päivän yksi odotetuimmista kohtaamisista tuli jo näin puolivälierävaiheessa eli Oulunsalo – Pohjois-Haaga. Pohjois-Haaga pani parastaan lyöden Oulunsalon 7-3. Tässä ottelussa ei loistanut, väsynyt, pitkiä vaihtoja pelannut Mikael Granlund, hänelle kertyi ainakin 3 tolppalaukausta.


Pohjois-Haagan kapteenilla Jarkko Hjerppemäinen kypärän remmi.

Välierissä Armila ja Oulu eivät saaneet eroa toisiinsa normaaliajan puitteissa, vaan tarvittiin rangaistuskuljetuskilpailu  ja vasta kuudennessa parissa löytyi ratkaisu Joonas Donskoin epäonnistunut laukaus lipui loistavasti pelanneen Armilan maalivahdin längistä sisään. Ottelu päättyi 3-2 Oululle. Oulun kaikki maalit teki Joonas Donskoi 
Toisessa välieräparissa parhaasta päästään poikiaan menettänyt Pakila joutui Pohjois-Haagan riepoteltavaksi maalein 12-5.

Pronssiottelussa Armila kylvetti Pakilaa maalein 7-0. Finaalissa olivat vastakkain Oulu ja kestomenestyjä Pohjois-Haaga. Haaga voitti ensimmäisen erän 3-1 ja toisen 2-1. Taululla komeili 5-2.  ja samalla balsamia haavoihin niille pelaajille, jotka olivat edellisenä iltana olleet häviäjien puolella. Finaalin parhaina pelaajina palkittiin kaksi maalia tehnyt Joonas Donskoi ja  Pohjois-Haagalta myös 2 maalin isä Aki Kivelä. Molemmat joukkueet palkittiin One1More Sportin lahjoittamilla juomapulloilla, Bewen Fleece kypärin, mitalein sekä pytyin.Kultaa huuhtonut Pohjois-Haagan yläasteen poikien joukkue

Kultaa voittaneessa Pohjois-Haagan joukkueessa pelasivat: Niko Haikarainen, Juha Hieta-aho, Ville Iissalo, Aki Kivelä, Kalle Kossila, Ilari Metsola, Santer Nuorlahti, Reko Riihinen, Sami Salmila, Niklas Salmivirta, Jose Sneck, Henri Valo, Roope Juvonen ja Niko Väätäinen. Valmentaja Juha Start ja joukkueenjohtaja Tuomas Raja.
 

Hopialle tullut Oulu joukkuepotretissa

Hopeajoukkue Oulu: Joonas Donskoi, Juho Heiskari, Jukka Hiltunen, Olli Jansson, Hannu Kurikka-aho, Aleksi Niemitalo, Antti Olsbo, Juho Paltsi, Jussi Parkkinen,  Kai Petäjäkangas, Marko Suorsa, Jere Tihinen, Oula Uski ja Tuomas Rautava.

Pronssijoukkue Armila: Miika Huuhtanen, Roope Hämäläinen, Pekko Jalkanen, Roope Kiljunen, Sami Kirvesniemi, Toni Lääperi, Ville Nilosaari, Jere Nylund, Jere Pellikka, Toni Rehunen, Juuso Riikola, Simo Riikola, Martin Rämä, Joni Suutari ja Olli Toivanen. Valmentaja Jussi Huhtala 


Haukilahti Mestari lukio pojissa

Mukana oli kahdeksan kovaa joukkuetta, joissa useita A- tai B-nuorten SM-liigaa pelaavia. A-lohkossa ykköspaikka meni Pohjois-Haagalle ja samalla pistemäärällä mutta heikommalla maalisuhteella Haukilahti jäi toiseksi. Kovan Kimpisen oli jääminen kolmanneksi ja vika paikka jäi ilman voittoja pelanneelle Joensuulle. B-lohkossa viime kauden hopeajoukkue Mäkelänrinne
pesi kaikki vastustajansa mutta toiseksi tulleen Kalevan kanssa oli tiukkaa ja tuloksena vain maalin voitto. Kolmas sija meni Etu-Töölölle ja hyvin turnaukseen valmistautuneelle HBC:lle lohkon viimeinen tila. Välierissä Pohjois-Haaga ryöpytti Kalevaa maalein 13-2. Toisessa parissa oli numerollisesti tiukempaa Haukilahden voittaessa Mäkelänrinteen 5-1. Pronssiottelussa nähtiin Kalevan ja Mäkelänrinteen välillä tiukka ottelu, jonka lopulta Märsky vei 5-3.


Poika Lasse Uusivirran käsittelyssä

Loppuottelussa oli kamppailun tuntua ja jossa ei maaleilla mässäilty, vaikka kaukalossa oli 22 todella hyvää pelaajaa. Pohjois-Haaga meni finaalissa ensin 1-0 johtoon ja Haukilahti kuittasi ensimmäisen erän tilanteeksi 1-1. Toisessa erässä Haukilahti teki 2 maalia Haagan yhtä vastaan. Haagalaiset yrittivät viimeisen minuutin aikana vimmatusti tasoitusta ilman maalivahtia, mutta tällä kertaa onnistumatta. Molemmista joukkueista palkittiin  paras pelaaja One1More Sportin lahjoittamilla palkinnoilla. One1More Sport huolehti myös molempien joukkueiden palkitsemisesta juomapulloilla. Molemmat joukkueet palkittiin mitalein ja pytyin. Haukilahtelaiset saivat myös päihinsa komeat Bewe Fleece kypäräpipot.


Lukio poikien ykkönen Haukilahti


Kultaa voittaneessa Haukilahden joukkueessa pelasivat: Ari Ahokas, Aleksi Elorinne, Raine Hiipi, Tuomo Kilpeläinen, Aleksi Laakso, Kai Lehtinen, Lasse Martikainen, Sami Martikainen, Moses Mustonen, Mika Mörsky, Petri Pöytäniemi, Joonas Saari, Erno Suomalainen, Tomi Tyrväinen ja Lasse Uusivirta. Valmentaja Heikki Saloranta.

Pohjois-Haaga: Niko Alatalo, Mikko Granqvist, Ari Gröndahl, Teemu Keurulainen, Lennu Kämppi, Miikka Lehto, Tomi Pallassalo, Make Piispanen, Pete Piispanen, Miikka Raussi, Tomi Rouhiainen, Janne Tavi ja Mikael Väisänen. Valmentaja Juha Stark. Joukkueenjohtaja Tuomas Raja

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Seuraava kirppis 4.5.

  Sunnuntai 4.5.   Itäkeskuksen CityMarketin   parkkipaikka 09.00-14.00   Myyntipaikka 15 e   Pöytiä ja rekkejä   vuokrattavissa a' 5 e