EPA OTTI NISKALENKIN HALLITSEVASTA MESTARISTA

0 0
Read Time:5 Minute, 7 Second

Hallitseva Suomen Mestari sai jalkeille 3 hyökkäysketjua Siivikko – Torkkola – Ikonen, Häppölä – Pelkonen – Hautajoki ja Oksanen – Kiiski – Lintunen ja 5 pakkia Luoto, Rantalainen, Heinonen, Lasaroff ja Arima sekä 2 maalivahtia Paananen & Vesikko.

Jo heti ottelun alusta pitäen näki Bewestä huonon valmistautumisen ja keskittymisen otteluun. EPa takoi uuden kultaranteensa Marko Paukun johdolla ensimmäisen erän aikana 5 maalia Bewen maalissa debytoineen Niklas Paanasen taakse. EPa näytti vaarallisuutensa tehokkaana ylivoimajoukkueena tekemällä kolmesta mahdollisuudesta 2 maalia. Bewen salmiakki asetelma ei vain toimi varkautelaisia ja tuskin muitakaan suoraan syötöstä ampuvia joukkueita vastaan. Bewen ainokaisen teki vanha tutkapari Sami Luoto ja syötyäjänä Panu Siivikko. Erätauolle lähdettäessä taululla kotijoukkueelle murskaavat 5-1.

Valmennuskaksikko Teiro & Lehtosaaren ripityksen ja maalivahdin vaihdon jälkeen toisen erän alku näyttikin jo paljon paremmalta. Ajassa 23.56 Luoto tälläsi ylivoimamaalin Siivikon syötöstä. Bewen rynnistyksen keskellä EPan kovakuntoinen Jere Helmola pääsi tuikkaamaan EPalle 6-2 johdon kellon näyttäessä 34.06.  Heti perään Hautajoki 6-3 ja sitten Siivikko 6-4. Erän lopussa omien hölmöilyjen takia EPa pääsi tekemään rangaistuskuljetuksesta 7-4. Toisessa erässäkään beweläisistä Rantalainen ja Lintunen eivät malttaneet pysyä boxista pois, mutta alivoima ja Henri Vesikko kestivät ylivoimatilanteet. Erä Bewelle 3-2.

HALKEMA

Kolmanteen erään kokoonpanoa tiivistettiin kahteen kentälliseen. Heti erän alkajaisiksii niin pahassa kuin hyvässäkin mukana ollut Aleksi Rantalainen kavensi ylivoimalla 7-5. Kellon näyttäessä aikaa 42.30 Siivikko teki ja Luoto syötti, taululla 7-6. Kolme minuuttia myöhemmin Paavo Torkkola tasoitti pelin 7-7. Sitten Olli Pelkoselle kiinnipitämisjäähy ja EPa käytti tilaisuutensa siirtämällä ajassa 45.56 Mika Nuoran maalilla kotijoukkueen 8-7 johtoon. Vielä Bewe tuli totutusti rinnalle hiukan pimennossa olleen Mikko Ikosen syötöstä Paavo Torkkola sivalsi 8-8 kellon näyttäessä 55.36. Reilua minuuttia myöhemmin EPan Ismo Majava siirsi uusilla upeilla peliasuilla pelanneen kotijoukkueen 9-8 johtoon. Bewen lopullisen tasoitus mahdollisuuden tuhosi Aleksi Rantalainen 5 minuutin jäähyllään. Voitaneen sanoa, että liiga alkoi yllätyksellisesti, sillä paljon menetyksiä kokenut EPa yllätti varmasti vastustajansa ja niin myös itsensä.

Erotuomareina Panu Saarela ja Jari Hirvonen Oulusta

Ottelun Lesport-pelaajiksi valittiin EPa maalivahti Mikko Korhonen ja Bewen puolustaja Sami Luoto

Beweläistä eniten rohmusivat pisteitä kapteeni Panu Siivikko 2+2 ja saman verran puolustaja Sami Luoto.

HALKEMA

Ottelu oli nähtävissä livenä Lesport-tv:ssä. Kuvauspaikka oli onneton johtuen kuvauspaikasta ja kaapeleiden riittämättömyydestä. Otteluun ei saatu kotijoukkueen puolelta selostajaa hyvästä yrityksestä huolimatta. Ehkäpä Lesportin kavereiden kannattaisi käydä ennakkoon tutustumassa suorituspaikkoihin ettei tule yllätyksiä. Lesport on joka tapauksessa ottanut aikamoisen haasteen itselleen.

Kokoonpanosta pois: Niko Hermunen, Juhani Holm, Mikko Joensuu, Andrei Jääskö, Janne Kuusla, Sami Lindholm, Lauri Penttinen, Jonne Vaahtera ja Jere Väisänen.

Seuraava ottelu Jämsässä hurmioituneesti aloittaneen Duon vieraana la 11.10. klo 16.00