RB-93 MENETTI KOTKAN PESÄSSÄ RUNKOSARJAN VOITTOMAHDOLLISUUDEN BEWELLE

Bewe
0 0
Read Time:5 Minute, 41 Second


© Jari Aikio www.jariaikio.com  
 

17-9 (7-2,5-4,5-3)

 

Rinkelikaupungin gladiaattorit tulivat Kotkan Pesän jäälle tavoittelemaan runkosarjan voittoa. Uskoa valoi voittamattomana pidetyn Bewen kyniminen runkosarjassa 2000-luvulla 6 kertaa ja vieläpä kaikki Kotkan Pesässä. Bewen viimeinen voitto oli kaudelta 2006-07.  Hyvää fiilistä tulivat antamaan reilut 30 lappeenrantalaista fania, jotka toivat hienoa tunnelmaa lehtereille.

 

 

 

Katso kuvakooste ottelusta. Kuvaajana Jari Aikio

 

 
© Jari Aikio www.jariaikio.com  

 

 

1.Erä

Kotkan Pesässä oli pitkästä aikaa ilmassa sähköä, sillä ottelussa oli hyvä panos eli voitto antaisi mahdollisuuden kilvoitella  päätös viikonloppuna runkosarjan voitosta. Bewe aloitti ottelun erittäin vahvasti. Heti ensimmäisessä hyökkäyksessä Olli Pelkonen kolisutteli maalipuitteita, mutta korjasi tilanteen hetkeä myöhemmin toimittamalla pelivälineen Tuomas Pihlajärven taakse. Heti perään Paavo Torkkola otti huitomisjäähyn ja RB pääsi yrittämään ylivoimalla. Mika Rautio pääsi tykittämään viivalta peräti 3 kertaa, mutta Bewe kesti. RB tasoitti ajassa 07.00 maalintekijänä liigan pienin pelaaja Pasi Kosunen. Kosunen muuten pelasi vielä viime kaudella, häpeällisiä otteita tällä kaudella esittäneessä Lieksan Innossa. Bewen ensimmäisen erän ilotulitus alkoi shown varastaneen Jonne Vaahteran toimesta. Vaahtera esitti parastaan tekemällä 3 maalia. Myös liekeissä ollut Olli Pelkonen teki hattutempun. Bewen peli kulki ja RB:llä peli oli mollivoittoista. Bewen kolmesta maalista 2 oli ylivoimalla tehtyjä ja 1 siirretyn aikana. RB-93:n nimivahvalta joukkueelta alkoi mennä usko Bewen esittäessä erinomaisia otteita. Erä 7-2.
 

 

 


© Jari Aikio www.jariaikio.com

 

 2. Erä 

Toinen erä jatkui maalikarkeloiden merkeissä ensin Niko Hermunen, sitten lentokelissä pelannut Jonne Vaahtera kaksi kertaa. Näin pääsi toiseen erään vaihdettu RB:n maalivahti, tuore tuttavuus Panu Pitkänen tutustumaan ”mustikan” poimintaan. Taululla komeillessa ajassa 27.03 10-2 otti RB:n tuskastunut valmentaja Teppo Turunen aikalisän. Tämä tuntuikin auttavan, sillä muutamassa minuutissa maalintekopelinä tunnettu kaukalopallo osoittautui aivan sanojensa mittaiseksi, sillä lappeenrantalaiset värkkäsivät kolmessa minuutissa 3 maalia. Bewen päävalmentaja yritti välissä rauhoitella pelaajia myös aikalisän merkeissä. Välillä jo uskonsakin omaan peliin menettänyt RB olikin pelissä mukana. Loukkaantumisen jälkeen täyteen kuntoon palautunut Niko Hermunen teki tärkeän ylivoimamaalin ajassa 36.38 ja näin taululle 11—5. RB kavensi vielä ylivoimamaalilla 11-6 tykittäjän numeroa 22 kantavan Mika Raution ollessa asialla. Sami Häppölä kuittasi ovelasti taukonumeroiksi 12-6.  


© Jari Aikio www.jariaikio.com


 3. Erä 

Ottelussa oli tunnetta, yritystä ja välillä molemmilla liian huolimatonta pelaamista. Kolmannen erän yksi mieleenpainuvimmista maaleista oli Olli Pelkosen käsialaa. Bewen pelatessa alivoimalla Harri Hautajoki nosti omasta päästä yli puolen kentän kattohirsiä hipovan pallon, jonka Olli Pelkonen otti vastaan taitavaakin taitavammin ja ujutti pallon pienen spurtin jälkeen Panu Pitkäsen porteista sisään. Huikea suoritus. Erotuomaripari Valve & Säteri sai tehdä korvauksien eteen kunnon iltapuhteen, joka kesti 2 tuntia 20 minuuttia. Paljon maaleja ja rangaistuksia, täpäriä tilanteita, tunteita nostattavia tuomioita, rangaistuskuljetus ja pientä pelaajien selittelyä, siinä olivat mausteet värikkääseen otteluun. Erä Bewelle 5-3. Koko ottelun jäähyt kakkosten osalta tasan 7-7 ja kympeissä RB voitti 1-0.

 
© Jari Aikio www.jariaikio.com

 

 

 Muuta:

Harri Hautajoki taistelee pistepörssin voitoista ollen edellä kahdella pisteellä Kärppien Mikko Peltosta. Hautajoki vienee runkosarjan syöttötilaston ykköspaikan. Pistepörssin voittoon on sanansa sanottavana myös EPan Mikko Ikosella ja tilannetta helpottaa tässä tapauksessa automaatin tavoin toimiva Into. Kärppien Mikko Peltonen vienee tähtipelaajatilaston. Maalitykin paikasta kilvoittelee vielä useampi pelaaja. RB-93:n riveissä pelasivat taannoin Bewenkin paidassa esiintyneet Teemu Väisänen ja välillä kuumina käyneet Jussi Tähkä ja Jarkko Käkränen. Olli Pelkonen lähestyy 400 pisteen rajaa. nyt koossa 390. 

 


© Jari Aikio www.jariaikio.com

 

Bewen tehokkaimmat miehet: Harri Hautajoki 0+6, Niko Hermunen 2+0, Sami Häppölä 2

+1, Sami Luoto 1+2, Olli Pelkonen 5+1, Lauri Penttinen 0+3, Panu Siivikko 2+3, Paavo Torkkola 0+2 ja Jonne Vaahtera 5+0.

 

Maalivahtien torjunnat: Mikko Joensuu 36 ja Tuomas Pihlajärvi 15 sekä Panu Pitkänen 33.

 

Loukkaantuneet, sairaat tai muuten poissa kokoonpanosta olevat: Miikka Kiiski, Aku Lasaroff, Niklas Paananen, Andrei Jääskö, Juhani Holm. Niko Lintunen, Ari Oksanen ja Aleksi Rantalainen.

 

Erotuomarit: Santeri Valve ja Jussi Säteri Helsingin Kaukalopalloerotuomarikerhosta

 

Erikoisuudet:  Sami Häppölä tekee aina pelatessaan uuden ennätyksen pelattujen otteluiden määrässä ja nyt lukema näyttää 455 ja kautta-aikain ennätys on nyt 1281. Harri Hautajoki palkittiin 100 tehopisteen rajan rikkomisesta sekä Sami Häppölä palkittiin tammikuun kuukauden pelaajan plakaatilla.

 

© Jari Aikio www.jariaikio.com

 


© Jari Aikio www.jariaikio.com

 

Yleisöä 302

 

Palkitut: Lesportpelaajat Marko Summanen ja Bewen Jonne Vaahtera. Most Elmo Player Sami Häppölä ja Bewen ensimmäisen maalintekijä Olli Pelkonen palkittiin One1More Sportin lahjakortilla. Palkintoraadissa Veljekset Laakkosen edustaja, kaudella 1994-95 Bewen liigajoukkueessa pelannut Jukka Korhonen.

 

Seuraava ottelu pelataan Porissa sunnuntaina 15.2. ja tämä ottelu ratkaisee runkosarjan voiton ja mihin runkosarjan voittopytty jää tai matkaa. Lauantainen voitto Lappeenrannasta takasi Bewelle vähintään runkosarjassa kakkostilan.

 

Bewen seuraava kotiottelu la 21.02. klo 16.45 ja vieraana 1. puolivälieräottelussa RB-Oulu / EPa / Devils / Duo.

 

Tervetuloa

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

PORISSA RATKEAA RUNKOSARJAN VOITTO

Sarjaohjelman laatijan toive on täyttynyt ja melkeinpä täydellisesti todistuksena siitä, että monien joukkueiden sijoitukset ratkeavat vasta viimeisen viikonlopun runkosarjan otteluissa. Sokerina pohjalla Porissa taistellaan kaukalopallon klassikko-ottelussa Kärppien ja Bewen välillä runkosarjan kannusta. Kärpillä on puolellaan kolme etua, kotipeli, yleisö sekä yhden pisteen etumatka pahimpaan kilpakumppaniin. Eli jos Bewe mielii viedä […]