KAUKALOPALLOLIIGA 2009-10

Niko Häppölä
0 0
Read Time:3 Minute, 56 Second

20. juhlakausi

Sarjasysteemit:

8 joukkueen kaksinkertainen runkosarja. Joukkueille tulee runkosarjassa 14 ottelua. Kaikkiaan runkosarjassa pelataan 56 ottelua. Mukana helsinkiläinen Bewe Sport, RB-93 Lappeenrannasta, RB-Oulu, Porin Kärpät, Duo96 Jämsästä, UKP Raumalta, Devils Kuopio ja uutena Pallo & Boys Seinäjoelta

Liiga alkaa la 24.10, syyskauden pelit loppuvat su 20.12. Kevätkausi alkaa ke 06.01. ja runkosarja loppuu su 31.01.

Kahdeksan parasta pudotuspeleihin. Runkosarjan 1. vastaan 8., 2. vastaan 7. 3. vastaan 6. ja 4. vastaan 5..

Puolivälierät pelataan paras viidestä: la 06.02., su 07.02, la 13.02., tarvittaessa su 14.02. ja mahdollinen viides ottelu arkipelinä ke 17.02.

Välierät pelataan paras viidestä: la 20.02., su 21.02., la 27.02., tarvittaessa su 28.02. ja mahdollinen viides ottelu 06.03.

Pronssiottelu pelataan kerrasta poikki periaatteella la 13.03.

Loppuottelut pelataan paras viidestä la 13.03., su 14.03., la 20.03., tarvittaessa su 21.03.. ja mahdollinen viimeinen la 27.3.

Kaukalopalloliigan mestari on selvillä viimeistään la 27.03.10. Pudotuspelejä tulee enintään 36 ottelua.

Mikäli pudotuspeliottelu on tasan normaalin peliajan jälkeen, niin ensin pidetään 15 minuutin jään kunnostus tauko ja ottelua jatketaan ratkaisuun saakka. Jokaisen 20 minuutin erän jälkeen kaukalo kunnostetaan.

Liigaa tuomitsee 12 erotuomaria. Liiga asettelee tuomarit.

Jokaisella seuralla on otteluvastaava, joka vastaa toimitsijapöydästä ja ottelutapahtumasta.

Liigassa palkitaan upealla mitalilla aina kun pelaaja rikkoo pelatuissa otteluissa, tehdyissä pisteissä tai maaleissa tai syötöissä 100 rajan (200, 300, 400 jne.) Erotuomareita muistetaan mitalilla ottelumääristä 50 tuomitun ottelun välein.

Kuukausittain valitaan kuukauden pelaaja, jota liiga muistaa plakaateilla..

Runkosarjan voittajalle muhkea pytty.

Suomen mestareille mitalit, ruusut, ikuisesti kiertävä Kultainen Kotka ja valtaisa pytty. Hopeajoukkueelle mitalit ja muhkea pytty. Pronssimitalit ratkaistaan yhdessä ottelussa ja kolmanneksi tulleelle myös muhkea pytty.

Liiga palkitsee kauden päätteeksi runkosarjan pistepörssin voittajan, maalitykin ja syöttäjän ja vastaavasti samoin myös pudotuspelien parhaat.

Liiga valitsee parhaan hyökkääjän, puolustajan, maalivahdin, valmentajan, tiedottajan (lehti), nettisivut. Pelaajat valitsevat parhaan pelaajan ja erotuomarin sekä erotuomariparin. Erotuomarit valitsevat herrasmiespelaajan.

Liiga koostuu kaikista liigaseuroista. Liiga kokoontuu kausittain 3-4 kertaa istuvaan kokoukseen .

Liigassa noudatetaan Kaukalopalloliiton peli- ja kilpailusääntöjä sekä liigan erillismääräyksiä. Liigaottelut pelataan 3×20 min tehokasta aikaa.

Mikäli ottelu on runkosarjassa normaalin peliajan jälkeen tasan, niin pelataan 5 minuutin jatkoaika äkkikuolema periaatteella.

Ottelun voittaja saa 2 pistettä. Normaalin peliajan päättyessä molemmat joukkueet saavat pisteen.

Kaikki ottelut videoidaan.

Liigaotteluita voi seurata reaaliajassa Ylen teksti-tv:n sivulla 232. Sivulta 252 löytyy päivitetyt sarjatilanteet ja pistepörssit, maalivahtien torjuntatilastot, ottelutulokset ja tulevat ottelut. Tulospalvelu hoitaa heti otteluiden päätyttyä tilastoinnin nettiin mm. sarjataulukko, pelatut ottelut, pistepörssit, tähtipelaaja- ja maalivahtien torjuntatilastot. Ja vuorokauden sisällä erotuomareiden, pelaajien ja joukkueiden maratontaulukot. Tulospalvelu hoitaa aina otteluiden jälkeen tiedottamisen STT:lle.

Urheiluruutu seuraa liigaa 5-10 kertaa kauden aikana.

Veikkauksen tulosvetokohteissa on viikoittain koko kauden ainakin aina yksi kaukalopalloliigaottelu.

Maakuntien päälehdet seuraavat liigaa.

Liigan yleisöennätys 4983 on vuodelta 2004 Porissa pelatusta kolmannesta loppuottelusta

Liiga tiedottaa aina kuukauden pelaajasta ja kun pelaaja tai erotuomari rikkoo rajoja, jokaisen pelikierroksen jälkeen lähtee lehdistötiedote, pitää lehdistötilaisuudet ennen sarjan ja pudotuspelien alkua, Tiedotus lähtee myös runkosarjan jälkeen pistepörssin voittajasta, maalitykistä, syöttäjästä ja tähtipelaajasta, samoin myös pudotuspelien päätyttyä..

Liiga tekee tilastot myös joukkueiden yli- ja alivoimapelaamisista, erotuomareiden antamista jäähyistä ja syistä.

Liigan sivuilta www.kaukalopalloliiga.fi löydät kaikki liigaa koskevat määräykset ja säännöt.

Liigan tulospalvelua on kehitetty tämän päivän mahdollisuuksia hyväksi käyttäen..

Liiga pitää yllä sivuillaan joukkueiden esittelyt kokoonpanoineen, joista selviää pelaajien iät, painot, pituudet. Joukkueet käyttävät näitä tietoja käsiohjelmissaan.

 

About Post Author

Niko Häppölä

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

OKK:n kausi pyörähtää käyntiin

OKK HAASTAJANA SUOMI-SARJAAN Perinteikäs Oulunkylän Kiekko-Kerho pelaa ensimmäistä kauttaan valtakunnan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla eli Suomi-sarjassa. Helsinkiläisiä jääkiekkoseuroja ei ole juuri Jokereiden ja Hifk:n lisäksi kilpailutasolla juurikaan nähty sitten Karhu-Kissojen ja HJK:n divariaikojen. Amatöörijoukkue OKK:lla riittääkin haastetta taistella oman lohkon jatkopaikoista, sillä samaa yrittävät myös vielä viime kaudella Mestiksessä pelannut Kotkan […]