KAUKALOPALLOLIIGAKAUSI KÄYNNISTYY LAUANTAINA

Niko Häppölä
0 0
Read Time:6 Minute, 28 Second

Kaukalopallon 20. liigakausi alkaa lauantaina 24. lokakuuta. Liigassa pelataan kahdeksan joukkueen kaksinkertainen runkosarja. Joukkueet ovat: Bewe Sport Helsingistä, Kuopion Devils, Duo 96 Jämsästä, hallitseva mestari Porin Kärpät, RB-93 Lappeenrannasta, RB-Oulu, Rauman UKP ja sarjatulokas Pallo&Boys Seinäjoelta.

 Viime kauden joukkueista liigakartalta on kadonnut SM-pronssia saavuttanut Rovaniemen Blue Ball, sille pronssiottelussa hävinnyt varkautelainen Enson Pallo sekä viime talven heittopussi Lieksan Into.

Runkosarja päättyy 31. tammikuuta. Kaikki kahdeksan joukkuetta pääsevät puolivälieriin. Kaukalopalloliigan mestari on selvillä viimeistään 27. maaliskuuta 2010.

 

Kaukalopalloliigan otteluita voi seurata reaaliajassa Ylen teksti-tv:n sivulta 232. Sarjatilanteet ja pistepörssit löytyvät sivulta 252. Otteluohjelma löytyy osoiteesta www.kaukalopalloliiga.fi ja tilastot.

 

 

Jatkuuko nuorentuneen Bewen mitaliputki?

Bewe logo

 

Kaukalopalloliigan kestomenestyjä ja viime kauden runkosarjaykkönen, helsinkiläinen Bewe Sport, joutui kevättalven finaaleissa hieman yllättäen Porin Kärppien jyrän alle.

Kokeneet hyökkääjät, monivuotiset Bewe-ikonit Sami Häppölä ja Panu Siivikko jättivät nyt liigakaukalot nuoremmille. Kun muitakin avainpelaajia kaikkosi riveistä muun muassa muiden liikuntalajien pariin, on helsinkiläisillä täysi työ jatkaa jo vuonna 1996 alkanutta, katkeamatonta mitaliputkeaan.

 

Pentti Lehtosaari, jääkiekon nuorten maailmanmestari mallia 1987, kantaa nyt vastuun Bewen valmennuksesta. Uusista pelaajista mielenkiintoisin nimi on alamäkiluistelukilpailuissa kansainvälistäkin menestystä niittänyt Lari Joutsenlahti.

 

Taantuma oli paholaisten onni

Devils logo

 

Kuopion Devils oli viime talven sarjatulokas. Runkosarjassa se oli kahdeksas, ja kausi katkesi puolivälierissä Bewen käsittelyssä. Enson Pallon luovuttua taloustaantuman vuoksi liigapaikastaan teki Devils ykkösdivisioonassa pelaavien varkautelaisten kanssa farmisopimuksen. Se nostaa paholaiset jopa yhdeksi mitalisuosikeista, sillä muun muassa Tommi Huovinen ja Marko Luostarinen ovat yhä kovia nimiä kaukalopallossa. Kuopion omista pojista puolustaja Harri Holmin ja hyökkääjä Eemeli Sissosen odotetaan tarjoavan ilonhetkiä kalakukkokaupungin joukkueelle. Sekä puolustaja Markku Ukkosen että hyökkääjä Jarno Ihanuksen lipeäminen riveistä teki sen sijaan pahoja lovia Devils-ryhmään.

 

Devilsin valmentajina jatkavat kolmatta kauttaan Mika Juntunen ja Ilpo Tauriainen.

 

Duo on nyt vuoden kokeneempi

 Duo96 logo

Jämsäläinen Duo 96 debytoi viime kaudella kaukalopalloliigassa. Seitsemäs sija runkosarjassa toi puolivälieräpaikan, mutta niissä tuleva mestari Porin Kärpät jyräsi keskisuomalaisten yli.

Duon pelaajarunko on pysynyt hyvin kasassa, ja Olli Kaipomäki jatkaa vastuuvalmentajana apunaan ex-liigapelaaja Pasi Ihanainen.

Duossa aiemminkin pelanneen Marko Virtasen paluu riveihin on jämsäläisille selkeää plussaa.

Jani Nurmisen maalin suulla ja Henri Jukkaran sekä Pasi Kukon hyökkäyksessä otaksutaan niin ikään kuuluvan avainpelaajiin.

Kun melkein kaikilla pelaajilla on nyt takanaan vähintään yhden kauden liigakokemus, voi Duo kamppailla tosissaan jopa kotiedusta pudotuspeleihin. Jämsäläisten virallinen tavoite on kuuden parhaan joukkoon pääseminen.

 

Kärpät puolustaa mestaruutta

Kärpät logo

 

Porin Kärpät palasi yhden notkahduskauden jälkeen viime kaudella komeasti kärkiporukoihin ja saman tien Suomen mestariksi asti. Runkosarjakakkonen löi finaaleissa Bewen suoraan kolmessa ottelussa.

Kokeneet puolustajat Marko Sten ja Joacim Eklund lopettivat aktiiviuransa kultajuhliin, mikä tekee porilaisten alakerrasta kenties paria astetta haavoittuvamman.

Jo viime talvena vahvasti esiintyneet maalivahti Joni Meskanen sekä hyökkääjät Niko Papinaho ja Mikko Peltonen tullevat olemaan porilaisten avainpelaajia alkavallakin kaudella. Rauman UKP:stä siirtyneet Antti Majakulma ja Pasi A. Tuominen täydentävät mestaruudenpuolustajien materiaalia.

 

Kärppien valmentajakaksikkona jatkaa Marko Högerman – Vesa-Matti Myllyniemi. Joukkue tavoittelee tietysti Suomen mestaruutta, joka olisi seuralle jo viides seitsemän vuoden sisään.

 

Tuplaantuuko RB-93:n mitalisaldo?

RB-93 logo

 

Lappeenrantalainen RB-93 sijoittui viime kaudella runkosarjassa kolmanneksi, mutta joutui puolivälierissä tunnustamaan kuutospaikalta pudotuspeleihin startanneen Enson Pallon paremmakseen suoraan kolmessa ottelussa. Vuosi aiemmin EPa oli edennyt finaaliin asti niin ikään RB-93:n kustannuksella.

 

Hyökkääjä Perttu Vuojolaisen lopettaminen liigatasolla on lappeenrantalaisille paha takaisku. Niinpä Mikko Suninen ja Sami Turunen vastannevat vastustajan puolustusalueella suurimmista tuhotöistä.

 

RB-93:n vastuuvalmentajana jatkaa Teppo Turunen apunaan Marko Tissari.

Pitkään liigatasolla pelannut RB-93 on vain kerran yltänyt mitaleille; se saavutti pronssia kaudella 2004-05. Tuplaantuuko saldo tällä kaudella?

 

Oulu halajaa takaisin ykköskastiin

rb-oulu logo

 

Yleensä kaukalopalloliigan sarjataulukon paremmalla puolella ja usein jopa mitaleilla keikkunut RB-Oulu romahti viime talvena täysin. Runkosarjan yhdeksäs sija romutti pudotuspelihaaveetkin.

Menneen kesän aikana RB-Oulu on vahvistunut. Pasi Korkatti tuli Enson Pallosta tilkitsemään puolustusta, ja Rovaniemen Blue Ballin raunioilta Valtteri Matturi sekä Olli Salmela tulivat terävöittävät etulinjoja, kuten myös välivuoden pitänyt tehomies Tommi Kurkela. Viime kaudelta tutuista kasvoista kapteeniksi ”ylennetyltä” Juha Heikkiseltä ja kokeneelta Janne Heikkiseltä odotetaan niin ikään tehoja. Maalivahtiosastolla paluun liigaympyröihin tehnyt Kimmo Tapalinen, tulokas Ari Kalliainen ja Simo Tonteri taistelevat lähtökohtaisesti tasavahvasti peliminuuteista.

 

Viime talvena liigan kaikkien aikojen pistepörssissä kakkoseksi pullautettu Hannu Suorsa on piipahdellut yrittämässä pitää mainettaan yllä, mutta enää ”Hanea” tuskin nähdään tällä tasolla.

RB-Oulua valmentaa toista kauttaan Tuomo Jaukkuri.

 

Sanooko 18. kausi UKP:lle toden?

UKP logo

 

Kaukalopalloliigan maratontaulukon kakkonen, Bewen tavoin kahta vaille kaikki kaudet mukana ollut Rauman UKP on melkoinen tilastokummajainen, sillä se ei ole koskaan ollut mitaleilla. Maratontaulukon seuraava mitaliton seura raumalaisten jälkeen löytyy vasta sijalta 11.

 

Viime kaudella UKP:n runkosarjasijoitus oli viides ja lopullinen sijoitus kuudes, eli aika lailla pitsikaupungin perinteitä noudattaen mentiin. Totuttua parempaan suuntaan pyrkimistä haittaa Pasi A. Tuomisen, Antti Majakulman ja Kari Beeckin siirtyminen Porin Kärppiin sekä Pasi M. Tuomisen lopettaminen. Plussapuolella on Tero Purasen tulo Turusta.

 

Jo neljättätoista liigakauttaan pelaava Mika Puumala on yhä UKP:n tuki ja turva. Raumalaisten avainpelaajia ovat myös puolustaja Ville Wallin ja keskushyökkääjä Matti Myllymäki.

Jussi Mäenpää valmentaa raumalaisryhmää jo viidettä kauttaan uutena apurinaan Aimo Autio. UKP:n virallinen tavoite on kotietu pudotuspeleissä. Ehkä sitä kautta voisi tulla se historiallinen mitalikin.

 

Pallo&Boys hakee parannusta edelliseen

PALLO and the BOYS

 

Liigatulokas Pallo&Boys pelaa nyt toisen kerran pääsarjatasolla. Edellisellä käynnillään, kaudella 2002-2003, seinäjokiset voittivat 26 runkosarjaottelustaan vain kaksi ja pelasivat yhden tasan. Tuota saldoa ja silloista jumbosijaa on nyt hyvä ainakin lähteä parantamaan. Joukkueen virallinen tavoite onkin sijoittua runkosarjassa kuuden parhaan joukkoon.

 

Vahvistuksekseen Pallo&Boys on saanut liudan pääsarjapalloilusta kiinnostuneita jääkiekkoilijoita. Tasalaatuiseksi luonnehdittua ryhmää valmentaa Vesa Mäki-Jussila. Tuleva talvi näyttää, tarkoittaako tasaisuus tässä pohjanmaalaisessa tapauksessa tasaisen hyvää vai tasaisen huonoa.

About Post Author

Niko Häppölä

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

BEWEN LIIGAJOUKKUE VALMISTAUTUU KAUTEEN

Kauden avaussaunat on pidetty ja nyt oli vuorossa värikuulien kanssa sotiminen. Hauskaa oli Konalan hämyisessä metsässä.   Kahden tunnin rennon maastopukuisten pelimannien taistelun tarjosi www.sissos.fi   Katso kuvat galleriasta.