DEVILS MURSI BEWEN KOTITAIAN

Niko Häppölä
0 0
Read Time:3 Minute, 2 Second

Bewe Sport kärsi kauden ensimmäisen kotitappionsa kaukalopalloliigassa, kun Kuopion Devils haki pisteet Hampuris-areenasta niukoin 4–5-numeroin.

Bewen lähtökohdat otteluun olivat hankalat, kun valmentaja Pentti Lehtosaari oli pitkähkön sairausloman vuoksi sivussa, ja sairaslistalla oli myös joukkueen tehokkain pelaaja Harri Hautajoki. Bewen neljästi SM-kultaan valmentanut Jouni Ikonen oli saatu penkin taakse Lehtosaarta paikkaamaan, mutta Hautajoen tehoja olisi kaukalossa kaivattu. Aleksi Rantalainen nähtiin pitkästä aikaa Bewen alakerrassa, mutta pelituntuman puute vaivasi vielä.

– Tämä on maalintekopeli, jossa neljällä tehdyllä harvoin voittaa, totesi hätäapuluotsi Ikonen, joka valmentaa II divisioonassa kiekkoilevaa Grankulla IFK:n joukkuetta ja ehtii avittamaan Beweä seuraavan kerran vasta pudotuspeleissä.

Ikonen ei ollut nähnyt Bewen pelejä aiemmin tällä kaudella ja ehti vetää joukkueelle vain kahdet harjoitukset ennen lauantain kamppailua.

– Sen vuoksi on vaikea verrata esitystä ja tarkemmin analysoida, missä mättää. Mutta kuritontahan tuo pelaaminen ainakin oli ja erittäin nihkeää, varsinkin mestaruuskausien Bewe-esityksiin peilaten, Ikonen sanoi. 

Taas salamastartti

Bewe sai tosin mainion startin otteluun, kun Niko Hermunen heilautti kuopiolaisten maaliverkkoa kapteeni Paavo Torkkolan hienosta pystysyötöstä jo 17 pelisekunnin jälkeen. Edellisessä kotipelissä Pallo&Boysia vastaan Hermunen maalasi myös nopeasti, mutta silloin avausosumaa saatiin odottaa kuusi sekuntia kauemmin.

Isäntien johtoasema ei kuitenkaan kestänyt kuin runsaan minuutin. Antero Liimatainen tasoitti Markus Venäläisen syötöstä. Kahdeksannella minuutilla Devils teki 25 sekunnin sisään kaksi maalia, viimeistelijöinä Antti Heiskanen ja Pekka Palm. Kun Bewen Sami Arima onnistui maalinteossa Miikka Kiisken tarjoilusta ajassa 14.53, lähdettiin ensimmäiselle erätauolla 2–3-lukemissa. 

Paholaisten puolustus piti

Suppealla miehistöllä  Helsinkiin tulleen Devilsin odotettiin pikku hiljaa hyytyvän, mutta kuopiolaisten puolustussumppu ja maalivahti Saku Pietilä pitivät Bewen nollilla koko keskimmäisen 20-minuuttisen. Pekka Palm puolestaan lisäsi vierasjohtoa yhdellä maalilla ennen toista erätaukoa. Sadatta liigapeliään pelannut Bewen Ville Nieminen laukoi tosin pallon ylänurkkaan tuota pikaa Palmin osuman jälkeen, mutta erotuomariparista Santeri Valve – Jussi Säteri ei kumpikaan nähnyt näin tapahtuneen. 

Palm kolmesti pahanteossa

Maalinteko oli kolmannen erän alussakin kotijoukkueelle vaikeaa, kunnes Tommi Heinonen yllätti Pietilän löysähköllä siniviivavedolla ajassa 45.05. Vajaat pari minuuttia myöhemmin Hermunen tasoitti Torkkolan syötöstä 4–4:ään. Devils kokosi horjuvat rivinsä aikalisällä. Bewen Sami Luodon runsaat kuusi minuuttia ennen loppua ottama huitomisjäähy kävi kohtalokkaaksi. Devilsin Palm iski illan kolmannen osumansa ajassa 54.48 ja sinetöi vierasvoiton. Viimeiset puoli minuuttia Bewe yritti tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla mutta tuloksetta. 

Bewen tappio varmisti Porin Kärppien runkosarjavoiton. Bewe tarvitsee vielä lisäpisteitä kakkossijaan. Niitä on tarjolla jo sunnuntaina kello 14.15 alkaen, kun RB-Oulu on Bewen vastustajana Hampuris-areenassa. 

Bewen Niklas Paanaselle kirjattiin 37 torjuntaa, Devilsin Sakari Pietilälle 44.

Bewen pistemiehet: Niko Hermunen 2+0, Paavo Torkkola 0+2, Sami Arima 1+0, Tommi Heinonen 1+0, Miikka Kiiski 0+1, Olli-Valtteri Laaksonen 0+1.   

About Post Author

Niko Häppölä

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

MIIKKA KIISKI PALAUTTI BEWEN VOITTOKANTAAN

Hyökkääjä Miikka Kiisken kaksi maalia päätöserässä ratkaisivat Bewelle täyden pistepotin kotiottelussa RB-Oulua vastaan.