BEWE HÖLMÖILI ITSENSÄ OULUUN

Niko Häppölä
0 0
Read Time:2 Minute, 57 Second

Bewe Sportin lopullinen sijoitus kaukalopalloliigakauden 2009-2010 runkosarjassa on kolmas. Lappeenrantalainen RB-93 haki Helsingistä pisteet numeroin 10–13 ja kiilasi maalierolla Bewen ohi kakkoseksi. Hallitseva mestari Porin Kärpät oli varmistanut paalupaikkansa jo viikko sitten.

Tasapelikin olisi riittänyt runkosarjan päätöspelissä Bewelle kakkossijaan, mikä  olisi tuonut puolivälierävastustajaksi seitsemänneksi sijoittuvan Duo 96:n Jämsästä. Nyt Bewe kohtaa kuutospaikalta pudotuspeleihin starttaavan RB-Oulun. Rahassa se tarkoittaa Bewelle 3000-5000 euron lisälaskua.

Varsin kalliiksi siis kävi eritoten maalivahti Henri Vesikon ajassa 53.23 saama viisiminuuttinen. RB-93:n Perttu Vuojolaisen (4+3) kavennettua lukemiksi 10–9 tulkitsi erotuomarikaksikko Marko Oikarinen – Vesa Paavola Vesikon puskeneen päällään lappeenrantalaispelaajaa vierasjoukkueen juhliessa osumaansa.

Lähes kolme minuuttia Bewe kesti alivoimalla, kunnes Petri Ketonen (5+1) tasoitti pelin. Vajaa minuutti myöhemmin samainen Ketonen onnistui taas, ja tuo 10–11-osuma jäi lopulta voittomaaliksi. Runkosarjan pistekuningas Mikko Ikonen teki vielä Vuojolaisen tarjoilusta ylivoimaosuman, ennen kuin Bewe ehti täysilukuiseksi. Loppunumerot 10–13 teki Mika Rautio tyhjiin kahdeksan sekuntia ennen täyttä aikaa. 

Merkillinen matsi

Ottelu oli omituinen. Ensimmäisessä  erässä maalit olivat tiukassa: Bewe johti sen jälkeen 2–1. Toisessa erässä nähtiin peräti 11 osumaa, joista Bewe teki viisi ja RB-93 kuusi. Näin kolmanteen erään lähdettiin tasatilanteesta 7–7. Bewe oli tekevinään irtioton heti päätöserän alussa. Se takoi kahden minuutin sisään kolme osumaa. Sen jälkeen pelattiin maaleitta runsaat kymmenen minuuttia, kunnes RB-93 kavensi Bewen Ville Gallen istuessa jäähyllä. Tuolla osumalla vieraat pääsivät peliin mukaan, ja runsas minuutti myöhemmin Vesikolle tuomittiin kohtalokas viisiminuuttinen. Sääntöjen mukaan Vesikolle olisi pitänyt tuomita tilanteesta ottelurangaistus.

– Lähdettiin siitä, että  yritetään pelata pitkä jäähy pois, koska meille olisi tasapelikin riittänyt. Melkein kolme minuuttia kestettiin, totesi Bewen vastuuvalmentajan hommia hoidellut manageri Sami Virmanen.

– Toisaalta meillä olisi ollut jo aiemmin paikat ratkaista homma kotiin. Harmittaahan tämä. Mutta lähdimme talveen takamatkalta ja kautemme on ollut monella tapaa rikkonainen. Siinä mielessä kolmanteen sijaan ja 20 pisteeseen pitää olla tyytyväinen. Toki kolmospaikalta on pidempi matka mestaruuteen, myönsi Virmanen ja paheksui yleisesti ottaen suojattiensa kurittomuutta. 

Heinonen teki neljä

Tommi Heinosen panos oli sen sijaan kaukana kurittomuudesta. Hän urakoi taas puolustajan tontillaan erinomaisesti ja viimeisteli lappeenrantalaisten verkkoon liigauransa ottelukohtaisen ennätyksen, neljä osumaa. Niistä ei kuitenkaan ollut loppujen lopuksi apua.

Muut Bewen pistemiehet: Harri Hautajoki 1+2, Sami Luoto 2+0, Paavo Torkkola 1+1, Aleksi Rantalainen 1+1, Niko Hermunen 0+2, Olli Pelkonen 0+2, Janne Kuusla 1+0, Ville Galle 0+1. 

Bewe ja RB-Oulu pelaavat kaksi ensimmäistä puolivälieräkohtaamistaan Helsingissä ensi viikonloppuna. Seuraavana viikonloppuna jatketaan Oulussa. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.  

La 6.2. klo 16.45 Bewe vs RB-Oulu tutulla Sport Hampuris Areenalla. Tervetuloa

About Post Author

Niko Häppölä

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

KÄRPÄT VOITTI 20-JUHLAVUODEN RUNKOSARJAN

Kaukalopalloliigan runkosarja, joka oli järjestyksessään 20. on saatu päätöksen.