LUOTO LAUKOI BEWEN VOITON PÄÄHÄN MESTARUUDESTA

Niko Häppölä
0 0
Read Time:3 Minute, 41 Second

Bewe Sport saattaa ensi lauantaina juhlia Porissa kaikkien aikojen yhdeksättä miesten Suomen mestaruuttaan. Porin Kärpät kukistui toisessa finaaliottelussa Helsingissä  Sami Luodon jatkoaikaosumalla numeroin 8–7, ja Bewe johtaa nyt loppuottelusarjaa voitoin 2–0.

 luoti

 Sami Luoto löysi maalijyvän kreivin aikaan.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata vain 43 sekuntia, ennen kuin Luoto laukoi ylösnousunsa jälkeen pallon yläpesään ohi kärppävahti Joni Meskasen.

– Jalalla ylös ja sitten maalia kohden. Meskanen on polvillaan heti, kun nostaa mailan ylös. En vedä muualle kuin yläpesään. Meskaselle sellaisia terveisiä, myhäili Luoto, joka oli jo pelastanut Bewen jatkoajalle yllätettyään Meskasen vain 19 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Bewe ei johtanut peliä  varsinaisen peliajan missään vaiheessa, ja vielä kolmannen erän puolivälissä Kärpät oli kolme maalia edellä (7–4). Juhani Holm käynnisti Bewen kirin ylivoimamaalillaan ajassa 51.13. Siitä osumasta Luoto kirjautti syöttöpisteen. Isäntien seuraavaa kavennusta saatiin odottaa runsaat viisi minuuttia. Mika Kivekäs nosti Bewen maalin päähän Harri Hautajoen esityön jälkeen.

Kärppien Mika Ahonkivi joutui melko pian sen jälkeen jäähylle kampituksesta. Virallisesti Bewe ei tuota ylivoimaansa hyödyntänyt. Mutta kaksi sekuntia Ahonkiven jäähyn päättymisen jälkeen Luoto pyssytti Tommi Heinosen syötöstä lukemat tasoihin. Maalivahti Niklas Paananen oli 18 sekuntia aiemmin vaihdettu kuudenteen kenttäpelaajaan.

– Onneksi lopussa alkoi pallo pomppia meille, Luoto huokaili. 

äxöniä

 Bewen uhrautuva puolustus piti huolen, etteivät Kärppien Hannu Talan pommit päässet perille asti.

Tehot harvojen harteilla

Harri Hautajoki (2+3), Mika Kivekäs (2+1) ja Olli Pelkonen (1+2) muodostivat tehotrion, jota ilman Bewe olisi ollut pelissä täysin vailla mahdollisuuksia. Kun isäntien muiden hyökkäysvitjojen tehot olivat hukassa, Kärppien pitkään säilynyt johtoasema olikin ansaittu. Ensimmäisen erän jälkeen lukemat olivat porilaisten eduksi 1–3 ja toisen erän jälkeen 3–5. Hautajoen 3–4-kavennus ajassa 28.33 oli Luodon osumia väheksymättä päivän upein yksilösuoritus. Hautajoki aloitti soolonsa omalta kenttäpuoliskolta ja vei pallon lavassaan perille asti.

Bewen tähtipelaaja oli kuitenkin ansaitusti Sami Luoto. Kärppien tähtenä palkittiin 43 kertaa torjunut maalivahti Meskanen. Bewen Niklas Paanaselle kirjattiin 32 torjuntaa.

Toisen finaaliottelun tuomitsivat Vesa Paavola ja Marko Oikarinen. He vihelsivät molemmille joukkueilla kaksi kaksiminuuttista, joista kolme ensimmäistä päättyivät ylivoimaosumaan.

Suomen mestaruus on siis Bewelle katkolla ensi lauantaina Porissa.

– Ei mitään paineita. Se on yksi peli muiden joukossa, ja sitä lähdetään voittamaan. Tuodaan kotka kotiin, Sami Luoto lupasi.

Wesa parempi esiottelussa

Toisen liigafinaalin esiottelussa kohtasivat Töölön Wesan mestarijoukkue mallia 1982 ja saman vuoden pronssijoukkue Bewe Sport. Wesa oli silloisen välierän tapaan Beweä parempi, nyt lukemin 6–3.  

wesa vie

 Wesan tehopelaaja Pentti Hiiros ja Bewen Teukka Ulander kilpasilla esiottelussa.

Sami Häppölän ysipaita jäihin

Ennen Bewen ja Kärppien toista finaaliottelua Sami Häppölän pelinumero yhdeksän jäädytettiin juhlallisin menoin. Häppölä päätti 16 kautta kestäneen liigauransa vuosi sitten. Hän ehti saavuttaa Bewessä kahdeksan SM-kultaa, kuusi hopeaa ja yhden pronssin. Häppölä johtaa liigan kaikkien aikojen pistepörssiä. Häppölän paidan jäädytys oli ensimmäinen Helsingissä jäädytetty paita.

teukka ja häpi

Sami Häppölän pelinumero 9 jäädytettiin ennen sunnuntain finaalia. Seremoniamestarina toimi tietysti Teukka Ulander.

 

About Post Author

Niko Häppölä

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

FANIBUSSI PORIIN LAUANTAINA

Ensi lauantaina ottelusarja on katkolla Porissa klo 20.00 alkavassa ottelussa Kärpät – Bewe. Fanibussi lähtee Poriin klo 16.00 jäähallin parkkiselta. Matka maksaa 30 euroa, sisältäen liput ja matkan. Matka onnistuu mikäli mukaan lähtijöitä on ilmaantunut keskiviikkoon klo 16.00 mennessä vähintään 20 hlöä.   Terv. Teukka 0400 811 941