BEWE SAI KOTKAN TAAS KOTIIN

Niko Häppölä
0 0
Read Time:3 Minute, 12 Second

Bewe Sport on kaukalopallomestari mallia 2010. Se voitti Porin Kärpät neljännessä finaalissa lukemin 11–8 ja otti seuran historian kautta aikojen yhdeksännen SM-kullan otteluvoitoin 3–1.

 bewe

Bewe Sport, Suomen mestari mallia 2010. 

Ensimmäisessä erässä  ladottiin molempien maalivahtien enemmän tai vähemmän haparoidessa yhteensä seitsemän osumaa. Bewen Henri Vesikko antautui kolmesti, Kärppien Joni Meskanen neljästi. Kun Bewessä pitkään torjuntavastuun kantanut Niklas Paananen oli loukannut polvensa edellisiltana Porissa, tuli Vesikko tositoimiin tolppien väliin ensimmäisen kerran sitten runkosarjan päätöskierroksen. Porissa Paanasen tilalle toisessa erässä tullut ja siellä vähintäänkin tyydyttävästi torjunut Mikko Joensuu aloitti vaihdossa, mutta tuli toiseen erään tilkitsemään maalin suuta. Viikonloppuna vasta kauden ensimmäiset liigapelinsä pelannut Joensuu oli loppujen lopuksi muutamalla näyttävällä torjunnallaan eräs ratkaisevan voiton päätekijöistä.   

pave

Kapteeni Paavo Torkkola ja Kultainen Kotka. 

Lindholm teki tärkeimmät

Toisessa erässä Kärpät oli kuitenkin Beweä yhden maalin verran parempi, ja kolmannelle 20-minuuttiselle lähdettiin tasatilanteessa 6–6. Bewe sai siihen salamastartin, kun ensin Harri Hautajoki maalasi liigauransa sadannen kerran ajassa 40.31 ja sitten Niko Hermunen ajassa 41.10. Kärpät tuli vielä Rami Välimaan ja Mikko Peltosen osumilla tasoihin. Peltosen 8–8-maali syntyi, kun pelikellossa oli 46.38. Vajaa minuutti myöhemmin Sami Lindholm iski Tommi Heinosen tarjoilusta Bewelle voittomaalin. Runsas viisi minuuttia ennen summeria Kärpät sai vielä mainion mahdollisuuden, kun Ville Nieminen kampitti Niko Papinahon ja joutui kaksiminuuttiselle. Bewe kesti alivoiman, ja runsas minuutti sen päätyttyä Lindholm oli taas asialla, syöttäjänä nyt Jaakko Niemensivu. Kärpät vaihtoi maalivahti Jeskasen kuudenteen kenttäpelaajaan, mutta viimeinen sinetti mestaruudelle tuli jo ajassa 58.15, kun Hautajoki laukoi omalta kenttäpuoliskolta tyhjiin. 

Kivekäs syöttökoneena

Hautajoki oli viidellä  (4+1) tehopisteellään ratkaisufinaalin ehdoton ykkösnimi ja palkittiin ansaitusti Bewen tähtipelaajana. Mainiot saldot kauden tärkeimmässä ottelussa keräsivät Bewestä myös Jaakko Niemensivu (2+2), Mika Kivekäs (0+4) ja Sami Lindholm (2+0). Muut tehopisteille päässeet beweläiset: Olli Pelkonen 1+1, Tommi Heinonen 1+1, Niko Hermunen 1+0, Timo Ahonen 0+1 ja Ville Nieminen 0+1.

Kärppien tähtipelaajana palkittiin kolme maalia laukonut ja yhden syöttänyt Mikko Peltonen, joka oli koko pudotuspelien pistekuningas.

Liigakauden päätöspelin tuomitsivat Jussi Säteri ja Santeri Valve. 

jeejee

Harri Hautajoki oli mestarijoukkueen paras pelaaja sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä.

Bewen mestarijoukkue:

Maalivahdit: Henri Vesikko, Henri Tikka, Mikko Joensuu ja Niklas Paananen. 
Puolustajat: Olli-Valtteri Laaksonen, Janne Kuusla, Ari Oksanen, Aku Lasaroff, Tommi Nikka, Sami Luoto, Tommi Heinonen, Aleksi Rantalainen, Juhani Holm ja, Timo Ahonen. 
Hyökkääjät: Sami Arima, Lari Joutsenlahti, Ville Nieminen, Olli Pelkonen, Miikka Kiiski, Jaakko Niemensivu, Ville Galle, Jussi Villanen, Niko Lintunen, Paavo Torkkola, Sami Lindholm, Mika Kivekäs, Olli Pehkonen, Niko Hermunen ja Harri Hautajoki.    
Joukkueenjohtajat: Sami Virmanen ja Teuvo Ulander. 
Valmentajat: Pentti Lehtosaari ja Jouni Ikonen. 
Huoltajat: Tapio Ahonen ja Kari Seppänen. 

About Post Author

Niko Häppölä

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

HARRI HAUTAJOESTA MAALISKUUN PELAAJA

Kaukalopalloliiga on valinnut Bewen 26-vuotiaan hyökkääjän Harri Hautajoen maaliskuun pelaajaksi. Neljättä kauttaan liigassa pelanneen Hautajoen kaulaan ripustettiin kultainen mitali kolmannen kerran. Hautajoki oli finaalisarjan kuumin pelaaja saalistaen 18 pistettä (10+8).