Tervehdys ja hyvää huomenta kiekkokansa. Kyllä, tiedän tiedän… Viimeisestä tositapahtumiin perustuvasta
”nautintoa korville” tyyppisestä hokiraportista (ammattislangia) onkin kulunut jo vuoden päivät. Tämän
välivuoden vietin Uusi-Guinean Fojavuorilla paijaten vastasyntyneitä pinkkejä virtahepoja, FBI:n
todistajainsuojelusohjelman turvin.
No, mutta sitten asiaan… pelihän käytiin Hyvinkäällä ja kotijoukkue Storm toivotteli Bewe Hockeyn
tervetulleeksi primetime aikaan pelattavaan perhetapahtumaan 15.10 klo 21.30.
Itse en peliin valitettavasti päässyt osallistumaan otteluun huonon sään takia, joten ottelu jouduttiin
perumaan minun osalta. Veikkauksen arpakoneen mukaan olisin räiskinyt mukavat 11+18 tehot tuohon
otteluun.
Heti ensi minuuteista asti huomasi, että Stormin pelaajat olivat saapuneet kentälle takki auki. Tästä
huolimatta tunnelma oli katossa. Katto itsessään oli jokseenkin matalalla verrattuna esimerkiksi Bewen
kotihalliin, Nordenskiöldinkadulle aikoinaan rakennettuun kiekkopyhättöön jossa omat kotipelinsä Bewen
lisäksi pelaa myös jonkin verran mainetta niittänyt Helsingin IFK.
..Ottelun alku taittui Bewen komennossa ja ajassa 2.11min Jaska ”Kapteeni-Korpi” Korpi sivalsi
vierasjoukkueen 1-0 johtoon. Jaska tunnettiin jo armeijasta kovana johtajana, joka ei anna tuumaakaan
periksi… Joitain senttejä silloin tällöin. Aikoinaan häntä haastatellessani tuli selkeästi esille, että Jaska
tykkää selkeästi enemmän kahvista kuin teestä, vaikkakin muuten hän suosii kasviruokaa ja Tofu on selkeä
perinne viikonlopun kauppareissua tehdessä… Jaskan tehot pelissä olivat 2+1.
Ensimmäinen erä päättyi vaihtelevan esityksen jälkeen Bewen komennossa 4-0. Kotijoukkuetta piti pysyssä
erinomaisesti pelannut maalivahti, joka torjui peräti 21 laukausta ensimmäiseen 20 minuuttiin.
Toisen erän alkuun kotijoukkue sai kaivatun kavennuksen, mutta Bewe tekikin seuraavat neljä maalia ja
toisen erä jälkeen tauolle siirryttiin 8-1 vierasjoukkueen johdossa. Käytännössä katsoen peli oli niin selvästi
Bewen komennossa, että tuskin kotiyleisökään enää uskoi omiensa nousuun… Toisen erän maaleista
vastasivat Eero ”Keski-Sipoon ajokoira” Lintuvuori, Jaska Korpi sekä Itä-Helsingin oma pikku Tarzan, Ilkka
”Ile” Saarinen. Ile teki kaiken kaikkiaan 3+3 tehot illan ottelussa ja johtaa koko sarjan pistepörssiä selvin
luvuin 6+12=18 pts.
Kolmas erä olikin vain kosmetiikkaa ja Stormin energia oli ollut kateissa koko illan eikä kolmas erä tehnyt
poikkeusta vaan joukkueiden tasoero alkoivat tulla enemmän esille ja Bewe nuiji kolmanessa eräässä
taululle vielä seitsemän maalia lisää. Ottelun lopputulos 15-1 Bewen hyväksi. Hyvinkääläisten maalivahdille
kertyi torjuntoja peräti 66, joten lopputulokseen kotijoukkue voi olla kohtuullisen tyytyväinen.
Taistelun loputtua nappasin haastatteluun voittavan joukkueen pelaajista Jukka ”Jukka” Lahdenperän.
Jukka kommentoi ottelua seuraavanlaisesti: ”Tein kaikkeni kaiken eteen aina kun vain voin. Kaikesta
huolimatta kaikki muutki tekivät kaikenlaista kivaa”. Näin raapusteli matkapuhelinjätin johtajanvirkaa
takataskussaan pitävä Lahdenperä. Jukka oli myös ottelun tehokkaimpiin kuuluva pelaaja 1+4 tehoillaan.
loppukevennykseksi Jukka halusi kertoa, että ”Kesäisin kasvatan parvekkeellani kukkasipuleita joiden maku
on mukava.” En viitsinyt tyrmätä pistenikkarin tietoutta, koska kaveri taisi luulla minua Pari Jorttilaksi,
tuoksi silmäpusseistaan kuuluisaksi tulleeksi urheilutoimittajaksi. Näemme jälleen hienon kiekkoilun