Bewelle tahra kotisaldoon

Bewe
0 0
Read Time:2 Minute, 42 Second

Kaukalopallokauden viides kotiottelu tuotti Bewe Sportille kauden ensimmäisen kotitappion. Lappeenrantalainen RB-93 vei pisteet mennessään numeroin 12–15. RB-93 oli voittanut tällä kaudella Bewen myös kotikaukalossaan. Marraskuisessa koitoksessa numerot olivat 13–7.

Nyt vaikean illan merkit olivat ilmassa jo ensimmäisessä erässä, vaikka puolustaja Tommi Nikka ja kauden ensimmäisen pelinsä pelannut Mika Kivekäs melko nopeasti tasoittivat vieraiden 0–2-etumatkan. ’Vuoden 2010 kaukalopalloilija’ -tittelistään ennen peliä kukitettu Harri Hautajoki kuittasi vielä lappeenrantalaisten kolmannen osuman, mutta sen jälkeen RB-93 latoi ennen taukoa pallon kolmesti Henri Vesikon selän taakse. Kuudennen takaiskun jälkeen Vesikko tekikin tilaa Mikko Joensuulle. Lisää maaleja ei ensimmäisessä erässä nähty, joten toiseen erään lähdettiin numeroissa 3–6.

Bewe takoi kuuden putken

Kun RB-pakki Janne Järvimies toisen erän viidennellä minuutilla yllätti Joensuun kaukolaukauksellaan, alkoi tilanne näyttää beweläisittäin varsin pahalta. Seuraavan parin minuutin sisään molemmat joukkueet onnistuivat kerran. Ajassa 28.24 käynnistyi Bewen vahva nousu, kun Kivekkään tavoin ensimmäistä liigapeliään sitten viime kevään finaalien pelannut Sami Lindholm kavensi ylivoimalla lukemiksi 5–8. Vajaassa kuudessa minuutissa Bewe takoi viisi osumaa lisää ja otti 10–8-johdon. Mutta lappeenrantalaisten selkäranka ei katkennut, mistä oli merkkinä Sami Turusen kavennusosuma vielä ennen toista erätaukoa. Toinen erä joka tapauksessa Bewelle 7–3 ja tilanne kolmanteen erään lähdettäessä 10–9.

Turunen ratkaisi

Jaakko Niemensivun ylivoimaosumakaan kolmannen erän alussa ei riittänyt RB-93:n henkisen kantin rusentamiseksi. Runsaat kolme minuuttia myöhemmin peli oli tasan 11–11. Sitten astui esiin ottelun ratkaisija. Sami Turunen (3+3) vei vieraat ylivoimalla pitkästä aikaa johtoon ja kasvatti tuota pikaa eron kahteen. Hautajoki nosti vielä isännät maalin päähän, mutta kiri katkesi kesken. Jori Väisänen palautti päivän toisella maalillaan eron kahteen ja Sami Virolainen iski loppunumerot tyhjiin.

Paalupaikka pakenemassa

Maalikarkeloissa Bewestä ylsi saldoon 2+2 neljä pelaajaa: Tommi Nikka, Jaakko Niemensivu, Harri Hautajoki ja Olli Pelkonen. Paavo Torkkolan saalis oli 1+1. Kivekkään ja Lindholmin tavoin yhden maalin viimeisteli Ville Nieminen, joka oli palannut liigakarkeloihin viikko aiemmin Porissa.

Bewen tappion myötä runkosarjan voitto uhkaa liukua Porin Kärpille. Bewe kohtaa 29. tammikuuta Jämsässä Duon. Runkosarjan viimeisen kotiottelunsa Bewe pelaa 5. helmikuuta kello 15.45 vastustajanaan Rauman UKP.

 

Sample Image

Sami Lindholm pelasi ensimmäisen liigapelinsä sitten viime kevään finaalien. Hän onnistui heti maalinteossa.

 

 Sample Image

Kaikki näytti vielä isäntien kannalta kivalta, kun kapteeni Paavo Torkkola iski takatolpalta numerot 10–8 ajassa 36.13.

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Liigan palkitsemat

Kaukalopalloliiga palkitsi lauantain 15.1. Bewe – RB-93 ottelussa 500 tehopisteen rajan rikkoneen Olli Pelkosen, Janne Kuuslan 300 pelattua ottelua ja Urheilugaalassa vuoden 2010 kaukalopalloilijaksi valitun Harri Hautajoen         
Sample Image