Bewe alkusarjan kakkonen

Bewe
0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second

Bewe nousi jääkiekon II divisioonan alkusarjan etelälohkon kakkoseksi rökitettyään päätöspelissä Viikingit Vuosaaren uudessa jäähallissa, Aimo Mäkinen Areenassa, lukemin 0-9. Murskavoitto riitti nostamaan Bewen tasapisteisiin Karhu-Kissojen kanssa ja maalieron turvin sarjataulukossa ohi. Kotkan Titaanit voitti lohkon puhtaalla pelillä ja jatkaa kauttaan Suomi-sarjan karsintasarjassa.

Toni Häppölä teki Vuosaaressa Bewelle voittomaalin jo 65 pelisekunnin jälkeen. Hän myös viimeisteli loppulukemat ajassa 53.41. Häppölä (2+1) olikin ainoa kahden osuman isä. Useamman kuin yhden tehopisteen rohmusivat Häppölän lisäksi Panu Pättiniemi (0+4), Pasi Kangas (1+2), Janne Sulento (1+2), Patrik Lostedt (1+1), Ked Iamsa-Ard (1+1), Janne Tolvanen (0+2) ja Roopertti Martikainen (0+2).

Häppölän avausosuman jälkeen ei ensimmäisessä erässä maaleja nähty, mutta toisen erän Bewe vei 6-0 ja näin ollen kolmannen 2-0.

Joni Hallikainen kuittasi 22 torjunnalla kauden toisen nollapelinsä. Viikinkien maalilla pelanneelle Janne Nuutiselle kirjattiin 38 torjuntaa.

Eteenpäin menoa

Bewelle alkusarjan kakkostilakin oli tietysti pettymys, kun lohkovoitto ja Suomi-sarjan karsintaan jo tässä vaiheessa kautta pääseminen oli selkeä tavoite. Valmentaja Vesa Surenkinin mukaan viime kaudesta kovasti uudistunut ryhmä on kuitenkin mennyt koko ajan pelillisesti eteenpäin.

– Asennoituminen ja työmoraali paranivat peli peliltä. Onhan selvää, että niiden ylläpitäminen on tällä tasolla vaikeampaa kuin ylempänä, Surenkin toteaa. Bewen joukkueessa on useita liigakokemusta omaavia pelaajia. Surenkin ei kuitenkaan halua puhua 'tähdistä'.

– Vieroksun termiä. Nuo pelaajat eivät ole pelanneet tähtiroolissa liigaseuroissaan. Sitä paitsi tähdistä puhuminen antaa negatiivisen kuvan meidän laadukkaasta toiminnastamme, hän painottaa.

Pahin mahdollinen systeemi

Surenkinia ei tällä hetkellä hirveästi lämmitä 18. marraskuuta käynnistyvän jatkosarjan systeemi: 15 joukkuetta pelaa yksinkertaisen sarjan, jonka jälkeen kahdeksan parasta jatkavat vielä keskenään. Siitä voittaja pääsee Länsirannikon-lohkon ykköstä vastaan ristiinkarsintaan pääsystä Suomi-sarjan jatkokarsintaan.

– Tavoitteelliselle seuralle pahin mahdollinen systeemi, Surenkin manaa.

– Mistä löytyy vaihtoehto sille suunnattomalle pelaajamäärälle, joka jää yli pääkaupunkiseudun kolmen liigaseuran tarpeista, kun täältä ei löydy yhtään joukkuetta edes Suomi-sarjan tasolta? hän kysyy.

– No, onhan se hienoa, jos Kotkassa on ensi kaudella Suomi-sarjan joukkue, Surenkin ironisoi.

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

II-DIVARIN KUNKULLA JANNE SULENNOLLA TULI 400 OTTELUA TÄYTEEN

Bewen kapteeni ja henkinen johtaja, II-divisioonaa ennätysmäärän tässä valtakunnassa tahkonnut Janne Sulento uskoo edelleen Bewen tavoitteen Mestikseen toteutuvan 2013. 37-vuotiaalla Sulennolla on takanaan 400 II-divisioonan ottelua. Juhlaottelunsa Sulento pelasi keskiviikkona 09.11.2011 Vuosaaren upouudessa jäähallissa paikallista Viikinkejä vastaan. Nuorena ura alkoi Karhu-Kisoissa, jossa myös A-nuorten SM-sarjaa 1991-92 ja 1993-94 ja I-divisioonaa […]