Jaska Vilen juhlapelin sankari

Bewe
0 0
Read Time:3 Minute, 37 Second

Bewe Sportin 35-vuotisjuhlallisuudet 35-metrisine kakkuineen ja muine oheisohjelmineen näyttivät hieman kipsaavan moiseen karnevaaliin tottumatonta Bewe TuusKin joukkuetta Suomi-sarjan alkusarjan ottelussa eurajokelaista HC Satakuntaa vastaan. Lopulta Bewe TuusKi kuitenkin otti kolmannen peräkkäisen voittonsa numeroin 5–3 ja nousi tasapisteisiin lohkon ykköspaikkaa pitävän Kotkan Titaanien kanssa.

Hyrylän ykköshallissa pelatun juhlapelin yleisömääräksi laskettiin 778. Moinen määrä taisi saada useammankin kokemattomamman kotijoukkueen pelaajan hieman puristamaan mailaa. Jaska Vilen otti onneksi ohjat käsiinsä runsaan puolentoistasadan liigapelin kokemuksella ja teki kaksi tärkeää maalia, joista jälkimmäinen jäi voittomaaliksi.

– Peli oli koko ajan meidän hallussa, mutta maalinteko oli vähän vaikeaa ja vastustaja pääsi alussa iskemään muutamasta pienestä virheestämme, Vilen kommentoi.

– Pari edellistä peliä, jotka pelasimme Porvoossa, olivat aika nihkeitä. Niihin verrattuna tämä oli meiltä selkeä parannus. Oli hienoa, kun yleisöäkin oli niin paljon. Olisipa useamminkin! toivoi Bewe TuusKin parhaana ansaitusti palkittu Vilen.

 

Aitero osui taas

HC Satakunta on päästänyt kolmoslohkossa selvästi vähiten maaleja; ennen kauden ensimmäistä Hyrylän-vierailuaan sillä oli keskimäärin vain kaksi päästettyä per peli ja suurin yhden ottelun miinusmaalimäärä neljä. Nyt Bewe TuusKi hieman rumensi eurajokelaisten tilastoja.

Pelin ensimmäisellä puolikkaalla ei satakuntalaisten historiatilastoissa ollut hämmästelemistä. Bewe TuusKi hallitsi, mutta vierasjoukkueen maalivahti Aku Maikola piti nollan aina 36. peliminuutille asti. HC Satakunta sen sijaan rankaisi muutamasta harvasta ensimmäisen erän hyökkäyksestään kahdesti. Maukolan nollan rikkoi edellispäivänä Porvoossa neljä osumaa latonut Niko Aitero.

Kolmanteen erään lähdettiin 1–2-lukemissa. Jaska Vilen tasoitti jo 17 pelisekunnin jälkeen. Patrik Lostedtin kaksiminuuttinen kostautui muutama minuutti myöhemmin ja HC Satakunta pääsi ylivoimalla viimeisen kerran johtoon. Hieman ennen erän puoliväliä Joonas Saari tasoitti 3–3:een, ja ajassa 55.28 Vilen viimeisteli isännille voittomaalin. Saari sinetöi loppulukemat tyhjiin 23 sekuntia ennen summeria. Parilta eurajokelaispelaajalta paloivat siinä vaiheessa käämit. Käytöskymppien myötä suunta oli saman tien pukusuoja.

 

Ikonen mielissään

Bewe TuusKin päävalmentaja Jouni Ikonen oli tyytyväinen joukkueen kuuden pisteen viikonloppuun.

– Joukkue toteutti taas hyvin pelitapaa. Mutta vähän oli käsijarru päällä, hän totesi.

– Kolmannessa erässä peli vapautui, ja on hyvän joukkueen merkki, että pystyy nousemaan tappioasemasta rinnalle ja ohi.

Ikonen oli myös mielissään Bewe TuusKin noustua kärkiryhmä Kotkan Titaanien kanssa tasapisteisiin.

– Koko ajan mennään eteenpäin, hän sanoi.

Joukkue koostuu pääosin nuorista pelaajista, jotka eivät ole koskaan pelanneet näinkään suuren yleisön edessä. On hyvä, että joukkueessa on sitten muutama konkari, joiden avulla tällaiset pelit usein pystytään hoitamaan.

 Kotijoukkueen ykköspelaajan pytyn ja Votkinin 50 euron lahjakortin pokkasi Jaska Vilen ja ensimmäisen maalin tekijä Elmo Most Player Niko Aitero palkittiin Elmon lahjakortilla.

Vierailijoiden ykköspelaajana palkittiin Ossi Pellinen.

Seuraavat kaksi peliään Bewe TuusKi pelaa vieraissa. Sunnuntaina 28.10. isännöi salolainen Kiekkohait ja pyhäinpäivälauantaina 3.11. HC Satakunta. Kotona Hyrylässä Bewe TuusKi pelaa seuraavan kerran sunnuntaina 4.11. kello 17 alkaen, ja vieraana on silloin Kiekkohait.

 

Kuvakavalkadi a’la Jonne Vaahtera

http://jonnevaahtera.kuvat.fi/kuvat/Urheilu/J%C3%A4%C3%A4kiekko/2012-2013/Bewe+Tuuski+vs+Hc+Satakunta/


Otteluita voi seurata reaaliajassa finhockey.fi ja tulospalvelu ja teksti-tv:n sivu 226

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Juhlaottelu mediassa

Bewen juhlaottelu huomioitiin laajasti valtakunnan mediassa: Juttu – Helsingin Sanomat Juttu – Keski-Uusimaa Juttu – Iltalehti Juttu – Iltasanomat