KJT vältti passivoitumisen, mutta jäi silti vain yhteen pisteeseen

Bewe
0 0
Read Time:5 Minute, 5 Second

KJT pelasi Karhu HT:ta vastaan hyvätasoisen kiekko-ottelun ja ehjän ottelun, mutta lopputuloksena oli vain yksi piste. Karhu pystyi kolmannessa erässä lisäämään pykälän vauhtia lisää nousten tasoihin ja vei rangaistuslaukausten jälkeen ottelun lukemin 2-3.

Tuusulan lauantai-illassa KJT sai vieraakseen Karhu HT:n. Vierailijat pystyivät pelaamaan hyvin pois KJT:n tavanomaisen räväkän alun pitäen taistelun pelillisesti tasaisena alusta alkaen.

Karhu sai kertaalleen kiekon toimitettua KJT:n ylärimaan ja KJT laittoi vielä pykälän paremmaksi saaden kiekon toimitettua maaliin asti. Tuomaristo katsoi kuitenkin Juuso Perttilän kaivaneen kiekon maalivahti Niklas Lehden alta kiekon ollessa jo Lehden hallussa ja hylkäsi maalin. Hyviä tilanteita kyllä riitti. KJT:n Reno Goodwinin kikat purivat Karhun puolustukseen, muttei Lehteen joka peitti hyvin. Myös tuusulalaisten maalilla Juuso Hyyppä oli täystyöllistetty ja meinasi epähuomiossa avata Karhulle avopaikan, mutta mies paikkasi erheensä hyvin.

Avauserästä ei fyysisyyttäkään puuttunut. Ensin KJT:n Sami Häkkinen jäi kovan, mutta puhtaan avojään pommin alle, nousten nopeasti pystyyn jatkaen peliä. Reilu viisi minuuttia ennen erätaukoa Toni Nurmi taklasi itsensä laitataklauksella 2 minuutin jäähylle, vaikka aineksia isompaankin rangaistukseen oli. KJT myös vastasi hyvin fyysisyyteen hakien ahkerasti taklauksia.

KJT:n ylivoimalla Joni Häppölä pelasi huippupaikan takatolpalle nousseelle Lasse Malolle, mutta Lehti nappasi tämänkin pitäen Karhun pelissä mukana.

Toinen erä jatkui samanlaisena tasaisena vääntämisenä kuin ensimmäinenkin. Terävimpänä erän alussa oli Häppölä jonka rystykääntö vapautti Jonas Elolan avopaikkaan, mutta Elola ei saanut kiekkoa nostettua ja Lehti sai venytettyä patjansa matalan laukauksen eteen.

Karhun paras paikka tuli vierailijan erän ainoalla ylivoimalla jossa kiekko oli kimmota KJT:n Markus Rämästä omaan maaliin, mutta Hyyppä toimi jälleen pelastavana enkelinä.

Hieman erän puolenvälin jälkeen KJT:n Jami Jokela sai mailasta suuhunsa. Tuomaristolta jäi korkea maila näkemättä, mutta seuraavassa tilanteessa Goodwinin kaatamisen tuomaristo huomasi ja KJT pääsi yrittämään toistamiseen ylivoimalla.

Tällä kertaa myös ylivoima toimi. Henri Siivonen pääsi yrittämään ensin ja tämän jälkeen kiekko ajautui laitaan Elolalle joka pääsi tuikkaamaan kiekon ohi tasapainonsa menettäneen Lehden.

Heti maalin jälkeisessä vaihdossa KJT:lle meinasi käydä kylmät, mutta Hyyppä otti upean torjunnan venyttäen patjansa sivuttaisliikkeessä juuri ja juuri kiekon eteen. Karhu oli maalin jälkeen erän lopun muutoinkin niskan päällä kunnes Roope Elonen ajoi Häkkistä päin jalkakampilla ja KJT pääsi erän viimeisen minuutin pelaamaan ylivoimaa. Häkkinen itse oli lähellä maalin tekoa erän viimeisellä sekunnilla Lehden joutuessa venymään upeaan hanskatorjuntaan.

Kolmatta erää ehdittiin pelata puoli minuutti, kun KJT siirtyi 2-0 johtoon ylivoimalla. Perttilä ampui kiekon ylärimaan ja siitä kimmonnut kiekko tuli suoraan Malon lapaan joka pääsi tykittämään kiekon maaliin.

Kuusi minuuttia myöhemmin Karhu tuli maalin päähän siirretyn rangaistuksen aikana. Jesse Laaksonen oli terävimpänä Leevi Niemenmaan laukauksen irtokiekossa ja siirsi kiekon ohi Hyypän patjojen maaliin.

Erän puolivälin jälkeen Karhu tuli tasoihin Toni Nurmen onnistuessa terävän vastahyökkäyksen jälkeen. Samassa rytäkässä myös KJT:n maali siirtyi paikoiltaan, mutta tilannetta protestoinut KJT:n päävalmentaja Joni Petrellkin myönsi lopulta pressissä maalin olleen täysin hyväksyttävä maali.

Erän lopussa alkoi tuomarishow ja Karhu HT:n päävalmentaja Miikael Kotkaniemi kävi kuumana tuomariston passittaessa Karhun pelaajia jäähylle.

-Tuomarit vihelsi hyvin 56 minuuttia, mutta sitten katosi hivenen ote, Karhu HT:n päävalmentaja Kotkaniemi kritisoi tuomaristoa.

Ottelun mennessä jatkoajalle, pääsi KJT aloittamaan jatkoajan ylivoimalla, mutta tehottomasti. Joukkueiden päästyä tasakentällisin pelaamaan, sai Hyyppä venyä KJT:n maalilla useisiin huipputorjuntoihin pitäen KJT:n ottelussa mukana rangaistuslaukauksiin saakka.

Rangaistuslaukauksissa Karhu oli lopulta parempi rangaistuslaukausten venyessä viidenteen pariin jossa Samuli Virkkunen ratkaisi ottelun voiton Karhulle.

KJT:lta tappiosta huolimatta ehdottomasti ehjin 60 minuuttinen tällä kaudella. Positiivista oli myös Hyypän muutamat isot kopit jotka pitivät KJT:n pelissä mukana silloin kun sitä eniten tarvittiin.

-Erittäin ylpeä olen meidän jätkien suorituksesta tänään ja harmittaa todella paljon, että saatiin noin hyvällä pelillä vain yksi piste. Onneksi huomenna on uusi peli, KJT:n päävalmentaja kiitteli omiaan ottelun jälkeen.

-Todella hyvätasoihin Suomi-sarjan ottelu ja vauhtia piisasi. Näki, että Joni ja kumppanit on tehneet täällä hyvää duunia. KJT sai pari ylivoimamaalia siihen ja jouduttiin takaa-ajajaksi, mutta onneksi saatiin hyvä rytminvaihdos peliin ja päästiin sillä mukaan otteluun, Kotkaniemi pohti.

-Me ollaan aikaisemmissä peleissä passivoiduttu, mutta nyt ei tehty niin, vaan juuri Karhun rytminvaihto antoi heille otetta peliin, Petrell komppasi.

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Perttilän kypärätemppu toi kauden ensimmäisen kolmen pisteen voiton KJT:lle

KJT:n kauden ensimmäinen kolmen pisteen voitto varmistui vajaa viisi minuuttia ennen loppusummeria. Uleåborg A.I.K kaatui maalein 4-3 ja viikonlopun yhteissaldo tuusulalaisille oli neljä pistettä. Voiton takuumiehenä toimi kolme maalia iskenyt Juuso Perttilä.