KJT tylsytti Pyryn tähdet

0 0
Read Time:3 Minute, 59 Second

KJT nappasi neljännen perättäisen voiton kaatamalla vieraosttelussa uhrautuvaisella puolustuspelillä, loistavalla maalivahtityöskentelyllä ja huimilla hyökkäyspään yksilösuorituksilla sarjan kärkipäässä keikkuvan Nokian Pyryn.

Ottelun aluta alkaen oli nähtävissä, että jäällä on tälle sarjatasolle valtava määrä yksilötaitoa. Peli oli nopeatempoista ja enemmän taitoon kuin taktiikkaan nojaavaa. Pyry avasi maalinteon erän puolivälissä kotijoukkueen kääntäessä nopeasti hyökkäykseen KJT:n vaihdon ollessa pahasti kesken. Timo-Pekka Heikkinen pääsi tulemaan vapaasti parhaaseen laukaisupaikkaan laukomaan ranteella kiekon KJT:n maalin ylänurkkaan. Tilannetta ennen olisi Pyry ansainnut rangaistuksen selvästä koukusta, mutta tämä meni tuomaristolta tällä kertaa ohi.

Heti maalin jälkeen KJT pääsi ylivoimalle ja käytti sen nopeasti hyväkseen. Joni Häppölän tietokone raksutti jälleen kerran nerokasta lopputulemaa miehen löytäessä näppärällä lättysyötöllä maalinkulmalta Joel Närhen.

Pian tasoitusmaalin jälkeen koettiin KJT:n kannalta sydämmentykytyksiä Häppölän liukuessa kovalla vauhdilla laitaa päin. Onneksi mies nousi heti jäistä ylös ja pystyi jatkamaan peliä.

Erätauko koitti pari minuuttia ajoissa jäänhoidollisten toimenpiteiden vuoksi.

Toisessa erässä KJT hallitsi erän avauspuoliskoa siirtyen johtoon kahden miehen ylivoimalla. Ylivoiman KJT:lle toi Häppölä joka otti lisää mustelmia saadessaan mailasta suuhunsa. Häppölä jäi jäälle ja rokotti itse kun syöttöyritys painui Pyryn maalia vartioineen Juha Taposen varusteista sisään.

KJT:lla oli useita huippupaikkoja Juuso Perttilän läpiajosta alkaen tehdä lisää maaleja, mutta tällä kertaa ei tuusulalaisille maistunut. Erän puolivälissä KJT otti hölmön jäähyn vaihtovirheen seurauksena ja ottelun kulku kääntyi hienokseltaan Pyrylle.

KJT:lle helpommat asetelmat päätöserään kävi toisen erän viimeisellä minuutilla iskemässä tuttu parivaljakko Perttilä – Häppölä. Perttilä toimi tällä kertaa syöttäjänä lähettäen pikku lätyllä Häppölän täyteen vauhtiin nokikkain Taposen kanssa. Häppölä kiersi helposti Taposen ja lirutti kiekon tyhjään rysään. Tehokaksikon magia kulminoitui eittämättä kauden toistaiseksi hienoimpaan KJT-osumaan.

Kolmanteen erään kotijoukkue tuli kovalla sykkeellä, kuten takaa-ajava joukkue yleensäkkin ja laittoi KJT:n kolmanteen erään todelliseen puolustustaisteluun. KJT selvisi taistelustaan erinomaisin arvosanoin pelaajien laittaessa kroppaa laukausten eteen Sami Häkkisen ottaessa eniten mustelmia. KJT:n puolustus toimi myös erinomaisesti irtokiekkojen siivoamisen suhteen ja niissä harvoissa kiekoissa jotka jäivät maalivahti Juuso Hyypän maalin eteen, oli aina ensimmäisenä kiinni KJT:n pelaajat.

Viimeisen viiden minuutin aikana sykettä nosti tuomariston Pyrylle antama rangaistuslaukaus. Hyyppä siirsi alueellaan olleen hanskan maalin sivuun ja tuomaristo tulkitse sen olleen pelivälineen siirron kohti kiekkoa. Itse rangaistuslaukauksessa Hyyppä piti längit kiinni ja nappasi varmasti kiekon kiinni.

Hyyppä toimi muutoinkin voiton takuumiehenä ollen äärimmäisen varma läpi ottelun torjuen yhteensä 35 kertaa. Tehomiehet olivat vanhat tutut Häppölän nakuttaessa tehot 2+1 ja Perttilän syöttäessä kaikki kolme maalia. Kapteeni Lasse Malo pääsi myös pisteille useamman pisteen verran syöttämällä kaksi maalia. Ottelun odotusarvona oli pistepörssin kärkinimien kohtaaminen Pyryn Antti Hildenin ja Mika Niemen oltua pistepörssissä heti Perttilän takana. KJT:n onnistui nollaamaan Pyryn tehokaksikko ja pitää hyvin aisoissa yksi Suomi-sarjan kovimmista hyökkäysarsenaaleista.

KJT nousi nyt sarjataulukossa jo viidenneksi ja tuusulalaisten taival jatkuu vielä kolmella vierasottelulla ennen kuin 4. marraskuuta palataan takaisin Tuusulaan Talosyke Areenalle. Tuolloin vastaan asettuu Imatran Ketterä.