Alun maalijuhlat riittivät KJT:n voittoon

Bewe
0 0
Read Time:3 Minute, 40 Second

KJT palasi voittokantaan FPS:n kustannuksella hävittyään joulutauon jälkeen kolme ensimmäistä otteluaan. Ensimmäisen erän maalikarkeloiden jälkeen maalihanat laitettiin kiinni ja KJT puolusti murskaavan alun aikana saamaansa johtoa. KJT kesti loppuun asti voittaen 6-4 (4-3, 1-0, 1-1).

KJT lähti katkaisemaan tappioputkeaan ja hakemaan joulutauon jälkeen ensimmäistä voittoaan räjähtävästi. Ensimmäisen kympin aikana kiekko löytyi vierailija FPS:n maalista kolmasti.

Paul Manushin aloitti maalinteon jo vajaan kahden minuutin kohdalla. Kiekonriiston jälkeen Jiri-Valtteri Wallenius teki vahvan esityön josta Manushin pääsi laukomaan kiekon tarkasti takanurkkaan.

Tämän jälkeen iski Porvoosta Tuusulaan tullut Kari Kärnä kahdesti. Ensin rannelaukauksella saatuaan vapaan väylän tulla FPS:n alueelle ja hetkeä myöhemmin Joel Närhen laukauksen irtokiekosta.

Maalin jälkeiset vaihdot tuntuivat olevan KJT:lle ongelma, sillä FPS sai heti KJT:n maalin jälkeen kavennuksensa. Viljami Vahlsten unohtui täysin vapaaksi takatolpalle, jonne kiekko Matias Lintulan toimesta pelattiin eikä Noora Räty ehtinyt enää mukaan tilanteeseen.

Otto Leppänen vei ylivoimalla KJT:n jälleen kolmen maalin johtoon tarkalla rannarilla, minkä jälkeen Toni Pohjonen vaihdettiin forssalaisten maalilla Valtteri Valtoseen. FPS iski kuitenkin jälleen maalin jälkeisestä vaihdosta päästyään ylivoimahyökkäykseen josta Vahlsten teki illan toisensa.

FPS sai hieman juonesta kiinni maaliensa myötä eikä KJT hallinnut yhtä selvästi erän loppua. KJT olisi kuitenkin ansainnut peliesitysten kannalta enemmän kuin vain maalin johdon, sillä FPS kavensi vielä kertaalleen avauserän lopulla.

Tällä kertaa Jesper Ahlgren pääsi tuikkaamaan irtokiekon sisään KJT-puolustuksen jätettyä Rädyn liian yksin, eikä ensimmäinen laukauskaan tarttunut Rädyn hanskaan, vaan kiekko putosi sopivasti Ahlgrenin ulottuviin. Muutama hölmö puolustuspään virhe kostautui ja hallinnasta huolimatta  forssalaiset pysyivät pelissä mukana.

Toisessa erässä tasaisempaa ja maalittomampaa

Toinen erä olikin sitten tasaisempaa vääntöä, jossa tunteetkin hieman kuohahtelivat. Pelin intensiteetti alkoi nousta mukavasti perjantai-illan kamppailuksi. Molemmat joukkueet ajoivat maalille voimalla runnomaan mahdollisia irtokiekkoja.

KJT jatkoi puolustuksen satunnaisia uinahteluita joista FPS pääsi vaarallisiin paikkoihin, mutta Räty napsi kiekot varmasti kiinni kruununa läpiajon torjunta. Forssalaisten parantaessa otteitaan ottelun edetessä, pystyi Räty vastaamaan haasteeseen ja napsi varmasti sellaiset kiekot kiinni, jotka vielä avauserässä putosivat maalin eteen pelattaviksi.

KJT:n onnistui lisätä johtoaan vielä toisen erän lopulla Leppäsen yksilösuorituksella. Leppäsellä oli ottelussa paikkoja useampaankin maaliin ja miehen rannelaukaus laittoi Valtosen venymään useaan kertaan parhaimpaansa.

Päätöserä kotjioukkueen puolustustaistelua 

Tasainen vääntö jatkui päätöserässä ja FPS pääsi heti erän alussa kaventamaan eron yhteen maaliin. Jukka-Pekka Kurtelius nousi laidasta röyhkeästi ja pujautti kiekon pienestä kulmasta ohi Rädyn.

Vajaata minuuttia myöhemmin KJT iski kuitin. Hyvin pelannut ykköskenttä järjesteli jälleen hyvin laukaisupaikan ja tällä kertaa Reko Riihinen toimi ratkaisijana. Laukaus tosin upposi helpohkosti Valtosen längeistä.

Valtonen haparoi muutenkin pariin otteeseen, mutta otti vastapainoksi muutaman erinomaisen torjunnan. Räty puolestaan piti ottelun lopussa KJT:n johdossa FPS:n painaessa päälle hakien raivoisasti kavennusosumaa. Räty piti maalinsa puhtaana ottelun lopun ja KJT nappasi vuoden 2016 ensimmäisen voiton.

KJT:n voiton takuumiehinä toimivat ykköskentän (Otto Leppänen 2+0, Reko Riihinen 1+1, Sami Häkkinen 0+1) lisäksi mallikkaan ensiesiintymisensä KJT:ssa tehnyt Kari Kärnä kahdella maalilla. Forssalaisista eniten harmia KJT:n puolustukselle aiheuttivat Viljami Vahlsten (2+1) ja JesperAhlgren (1+2).

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Urheilupersoona ja tuomarilegenda Fjalar "Fjalle" Åsten on poissa

Lähes 10 000 ottelua uransa aikana tuomaroinut Fjalle kuoli tiistaina 26.01. kotipihallaan Helsingin Herttoniemessä 86-vuotiaana.Kavereiden kesken Fjalle oli pääkaupunkiseudun tunnetuimpia oikeudenjakajia useissa eri lajeissa mm. kaukalopallossa sekä hän oli myösurheilupersoona, joka vaikutti monella eri taholla. Ilta-Sanomien sivuilla myös hyvä kirjoitus Fjallesta.