KJT varmisti pudotuspelipaikkansa

Bewe
0 0
Read Time:3 Minute, 52 Second

KJT kohtasi runkosarjan viimeisessä kotiottelussa Suomi-sarjan jumboksi jämähtäneen Kiekkokoplan. Sekavan ensimmäisen erän jälkeen KJT karkasi omille teilleen napaten 7-3 (3-2, 2-0, 2-1). Etenkin KJT:n ykköskenttä Otto Leppäsen johdolla oli erinomaisella pelipäällä.

KJT:lla oli mahdollisuus varmistaa pudotuspelipaikka ennen viimeistä kierrosta voitolla. Samalla Uleåborg A.I.K:n menetettyä piste jatkoajalle venyneellä ottelullaan, KJT:lla oli mahdollisuus samalla helpottaa seitsemännen paikan metsästystä huomattavasti ennen viimeistä ottelua.

KJT oli lähellä mennä johtoon alkuminuuteilla Reko Riihisen lauottua kiekon tolppaan. Hetkeä myöhemmin sarjajumbo Kiekkokopla iski avausmaalin. KJT:n maalilla torjunut Noora Räty pudotti eteensä Perttu Lappalaisen laukoman kiekon ja ensimmäisenä paikalla oli Kiekkokoplan Lauri Hukkanen.

KJT tuli tasoihin erän puolivälissä Otto Leppäsen vahvalla yksilösuorituksella. Leppänen riisti kiekon hyökkäyspäässä ja oli vielä ensimmäisenä oman laukauksensa jälkeen plekseistä takaisin maalin eteen kimmoneen kiekon luona. Tästä alkoi melko sekavan avauserän loppupuoliskon maali-iloittelu.

Ensin Reno Goodwin siirsi KJT:n johtoon terävällä laukauksella yli Sami Kosusen olkapään KJT:n pelatessa ylivoimaa. Puolitoista minuuttia myöhemmin Kiekkokopla tuli vielä tasoihin Joonas Hyttisen päästyä tuikkaamaan maalin edestä Petja Summasen syötöstä kiekon maaliin. Toiset puolitoistaminuuttia edellisestä ja KJT siirtyi uudelleen johtoon. Maalin edessä oli jälleen tilaa ja Kari Kärnä laukoi Jiri-Waltteri Valleniuksen vanhanaikaisen jälkeen irtokiekon maaliin.

Toisessa erässä KJT otti ottelun hallinnan itselleen. Kahdella nopealla maalilla erän puolivälissä KJT repäisi tukevan eron Kiekkokoplaan. KJT ehti kilauttaa kiekon toistamiseen tolppaan ennen kuin Riihinen laukoi KJT:lle neljännen maalin. Jälleen kerran maali tehtiin maalin edestä Riihisen ollessa riittävän vapaana harhauttaen Kosusen ennen kiekon siirtämistä maaliin.

Pari minuuttia myöhemmin KJT:n tulikuuma ykköskenttä iski uudelleen. Sami Häkkinen tuli vauhdilla laidasta sisään ja Leppänen pääsi maalin edestä iskemään suoraan syötöstä illan toisen maalinsa.

Toisen erässä KJT:n puolustusta kavennettiin kahdella miehellä. Ensin Janne Rindell kolattiin keskialueella kiekon ollessa kokonaan toisessa päässä kenttää. Jäähyä yhteentörmäyksestä ei puhallettu, mutta Rindell ei enää kentälle palannut nilkutettuaan pukukoppiin. Pari minuuttia ennen erän loppua Jesse Hämäläinen sai 2+10 minuuttisen Selästä taklaamisesta. Hämäläinen protestoi kopauttamalla mailallaan kaukalon laitaa ja sai toisen käytösrangaistuksen myötä ulosajon.

KJT ratkaisi ottelun lopullisesti kolmannen erän toisella minuutilla. Reno Goodwin pelasi kiekon Kärnälle maalin eteen ja Kärnä pelasi Kosusen maihin ja nosti kiekon tämän yli maaliin. Kiekkokopla pääsi vielä kaventamaan Teemu Heikkisen laukoessa kiekon Rädyn torjunnan jälkeen KJT:n maaliin.

Loppulukemat pääsi kaunistelemaan Petteri Malm ylivoimalla laukomalla siniviivalta kiekon Kiekkokoplan maalin alakulmaan. KJT oli lopulta etenkin kahdessa jälkimmäisessä erässä selkeästi parempi ja etenkin Leppäsen johtama ykköskenttä tehtaili maaleja. Maalin edustaa ei kumpikaan joukkue pelannut hyvin ja suurin osa maaleista tehtiinkin aivan maalivahdin edestä.

Ottelun päätyttyä KJT:n faniryhmä Tuusulan Kotka palkitsi Otto Leppäsen kauden suosikkipelaajana. Leppänen juhlistikin valintaa mukavasti tehoilla 2+1. Myös Kari Kärnä (2+1), Jiri-Waltteri Vallenius (0+3), Reno Goodwin (1+1) ja Joona Ritala (0+2) pääsivät tehoille useamman tehopisteen verran.

Voitolla KJT varmisti lopullisesti pudotuspelipaikkansa ja nousi seitsemänneksi ollen kolme pistettä oululaisten edellä. KJT ei aivan vielä varmistanut seitsemättä sijaa Uleåborgilla ollessa mahdollisuudet nousta vielä maalieron turvin ohi. KJT pelaa runkosarjan viimeisen ottelunsa heti huomenna jo kello 13.00 Jyväskylässä D-Kiekkoa vastaan.

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Botnia välierissä

Botnia kohtaa Bandyliigan välierissä JPS:n Jyväskylästä. Bandyliigan Mestaruudesta on tavoittelemassa Botnian ja JPS:n lisäksi hallitseva Suomen Mestari mikkeliläinen Kampparit sekä Porvoon Akilles. Jääpallon 106. mestaruus ratkeaa la 12.03. klo 13.45  TV-finaalissa.   Välierät pelataan paras viidestä systeemillä. Botnia voitti JPS:n molemmissa runkosarjan otteluissa maalein 6-1 ja 8-1 sekä Suomen Cupin finaalissa 5-3