KJT taisteli ottelusarjan tasoihin

Bewe
0 0
Read Time:2 Minute, 39 Second

Selkä seinää vasten pelannut KJT tasoitti ottelusarjan Nokian Pyryä vastaan voittaessaan kotiottelunsa 4-2. Reko Riihisen kaksi maalia ja Noora Rädyn 38 torjuntaa näyttelivät suurta roolia KJT:n viedessä ottelusarjan ratkaisun kolmanteen otteluun Nokialle.

KJT:n asema tukaloitui heti ottelun alussa entisestään kun Pyry meni kolmen minuutin pelin jälkeen johtoon. Joni Häppölä pääsi livahtamaan KJT:n puolustukselta takatolpalle jonne Jussi Pesonen kiekon myös pelasi ja Häppölä pääsi laukomaan täysin vapaasti kiekon ohi Noora Rädyn.

Muutoin ottelu oli hyvinkin tasainen. KJT:n ykköskenttä etenkin Otto Leppäsen johdolla sai hyvää painetta aikaiseksi Pyryn maalille. Lopulta KJT tuli tasoihin saatuaan ylivoiman. Hienolla kuviolla kiekko pelattiin neljän pelaajan kautta yhdellä kosketuksella Kari Kärnälle eikä Juha Taponen ehtinyt enää laukaukseen mukaan.

Siinä missä Pyry pystyi järjestelemään tasakentällisin vaarallisemmat yksittäiset maalipaikat, oli KJT:n ylivoima hivenen vaarallisempaa ja ratkaisut olivat kotijoukkueella nopeampia. KJT saikin hyvän mylläkän aivan erän loppuun ylivoimalla.

Päästyään aloittamaan toisen erän ylivoimalla, onnistui KJT:n mennä johtoon. KJT:n saadessa jälleen hyvän mylläkän maalille, pääsi Reko Riihinen pommittamaan kiekon käytännössä tyhjään maaliin.

Johtoasemassa KJT pystyi haastamaan ja jopa hallitsemaan toisen erän alussa pelillisesti ottelua vaikka etukäteisoletuksissa altavastaaja olikin. Pyryn toisen erän ensimmäinen kunnollinen hyökkäys toi lopulta Pyrylle tasoitusmaalin. Antti Hilden pääsi Tomi Pylvänäisen syötöstä pommittamaan suoraan syötöstä kiekon yläkulmaan. Tasoitusmaalin jälkeen KJT:n hyvä vaihe katkesi ja Pyry pääsi ylivoimankin ansiosta pyörittämään erän lopun.

Kolmas erä oli kahden edeltävän tavoin tasaista vääntöä. Lopulta ennen erän puoliväliä KJT pääsi johtoon Mikael Kivisen murtautuessa laidan kautta Pyryn alueelle ja punnertaen kiekon maaliin Pyryn pelaajien keskeltä.

Ottelun loppu meni KJT:n osalta puolustustaisteluksi ja Pyry sai vielä ottelun lopulla kyseenalaisen rangaistuslaukauksen tuomariston tulkitessa hyvin erikoisen tilanteen mailanheitoksi. Hilden asettui laukomaan rangaistuslaukausta osuen tolppaan.

KJT:n asema näytti helpottuvan neljä minuuttia ennen loppua Topi Salmela otti jäähyn maalivahdin estämisestä. Ylivoimalla KJT teki puolustuksessa hölmöjä virheitä kiekollisena ja jäähyt tasoittuivat KJT:n ehdittyä pelaamaan ylivoimaa minuutin verran. Pyry ei saanut enää maaleja aikaan ja lopullisesti ottelun ratkaisi Reko Riihinen tehtyään loppulukemat 4-2 tyhjään maaliin.

Otteluparin ratkaiseva kolmas ottelu pelataan keskiviikkona Nokialla.

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Botniasta asiaa Sportsmagasinetissa tiistaina

Huomenna tiistaina Sportsmagasinetin jaksossa käsitellään mm. Botniaa ja Määttiä. Ohjelma tulee Yle Fem-kanavalta kello 21.00 alkaen.