Bewe voitti liigaturnauksen!

Bewe
0 0
Read Time:3 Minute, 3 Second

Bewe voitti liigaturnauksen – Panelialaiset piristivät Kaukalopalloliigan turnausta

Kaukalopalloliigan avausturnauksessa Äijänsuolla pelasi seitsemän liigajoukkueen mukana myös I-divisioonan Panelian Toive. Jumbosijastaan huolimatta panelialaisten ei tarvitse hävetä esitystään.

Liigajoukkueet joutuivat ottamaan PaTon tosissaan.
– Meillä meni enemmän kuin hyvin.
– Voitimme Oulun, pelasimme Pyrkivää vastaan tasan ja tasaisen pelin Kärppiä vastaan, PaTon pelaaja-valmentaja Harri Jalonen kertasi.

Hyvää harjoitusta ykköstä varten

PaTon verkkoon tehtiin viidessä ottelussa 23 maalia, eivätkä panelialaiset jääneet ketään vastaan ilman omaa osumaa. Viisi kovaa ottelua antoi hyvää harjoitusta tulevia ykkösdivisioonan otteluita varten.
– Puolustus on ollut meidän ongelmamme. Nyt saimme hyvää harjoitusta, Jalonen totesi.
PaTo sai kolme viikkoa sitten tietää, että heillä on mahdollisuus osallistua Rauman turnaukseen. Jalosen mukaan asiaa ei tarvinnut edes miettiä. Liigaturnaus antoi mukavasti lisämotivaatiota kokeneille pelaajille ja näytti nuoremmille pelureille liigaotteluiden vauhdin.
Toive on pelannut kaukalopallon I-divisioonaa vuodesta 1999. Oman kylän poikien joukkue on laajentunut kattamaan lähialueet, sillä pelaajia on muun muassa Harjavallasta, Eurasta ja Kokemäeltä. Joukkueeseen kuuluu 19 pelaajaa eli rinki on riittävän laaja.

Pitkät pelimatkat rasitteena

I-divisioona on melkoisen kallis sarja kiertää. Lähialueella ei ole yhtään ykkösen joukkuetta, lyhin matka panelialaisilla on Kangasalle. Pisimmät pelireissut puolestaan ulottuvat Imatralle ja Mikkeliin.
Toiveen vuosibudjetti on 13 000 euroa. Iso osa budjetista menee jäävuoroihin, joukkue harjoittelee kolme kertaa viikossa.
Kaukalopallo kiinnostaa Paneliassa myös katsojia. Viime kaudella ottelussa oli parhaimmillaan 250 katsojaa. Siihen pystyy harva liigajoukkuekaan.
I-divisioona alkaa 30.9. PaTo saa kotiin Favouriten kello 16.30 alkavaan otteluun. Ennen sarja-alkua panelialaisilla on ohjelmassaan vielä yksi harjoituspeli Porin Kärppiä vastaan.
– Viime kaudella olimme kolmansia. Nytkin tavoite on neljän joukkoon eli pudotuspeleihin, Harri Jalonen kertoi.

UKP vältti isot virheet

Viikonloppuun oli tyytyväinen myös UKP:n valmentaja Jari Tuominen. Varsinkin sunnuntain pelit osoittivat joukkueen menneen eteenpäin juuri niissä asioissa, joita erityisesti on painotettu. Varsinkin viisikkopelaaminen lämmitti Tuomisen mieltä.
– Vastustajien vedot tulivat nyt aika huonoista paikoista.
Yhtenä teemana ollut peliin keskittyminen onnistui myös hyvin.
– Sellaisia isoja virheitä, joista vastustaja rokottaa maalilla, ei sunnuntaina tullut, Tuominen iloitsi.
Kun UKP voitti viimeisessä ottelussaan Turun Pyrkivän 5-2, tiesi se raumalaisille viidettä sijaa. Valmentaja ei kuitenkaan pannut sijoitukselle mitään painoa.
– Sijoitus katsotaan sitten keväällä. Nyt oli tärkeintä, että palaset alkavat loksahtaa kohdalleen.
Vaikka tyytyväinen olikin, Tuominen löysi myös jotain parannettavaa, joihin keskitytään seuraavat kaksi viikkoa.
– Avaukset saisivat lähteä nopeammin. Myös puolustajien ja hyökkääjien etäisyyksiä pitää vielä harjoitella.
Sen sijaan ylivoima on nyt niin hyvässä kuosissa, että se voi vain huonontua. Myös ketjut ja pakkiparit alkavat olla kasassa.

Bewe vei finaalin

Liigaturnauksen finaalissa helsinkiläinen BeWe voitti Porin Kärpät 4-2 (2-2, 2-0). Pronssiottelussa varkautelainen Epa oli 5-3 parempi kuin rovaniemeläinen BlueBall. BlueBall pelasi nousijajoukkueeksi hyvän turnauksen.
UKP oli viides, Turun Pyrkivä kuudes, RB-Oulu seitsemäs ja PaTo kahdeksas.

Lähde:

Jaana Vieno
Sanomalehti Länsi-Suomi

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Kaukalopalloliiga 2006-2007

LIIGASSA KÄYNNISTYY 17. KAUSI   Liigassa pelataan 8 joukkueen kolminkertainen runkosarja. Joukkueille tulee runkosarjassa 21 ottelua. Kaikkiaan runkosarjassa pelataan 84 ottelua. Viime kauden neljällä parhaalla joukkueella on 11 kotiottelua. Mukana helsinkiläinen Bewe Sport, Enson Pallo Varkaudesta, RB-93 Lappeenrannasta, RB-Oulu, Porin Kärpät, Turun Pyrkivä, UKP Raumalta ja uutena tulokkaana rovaniemeläinen Blue Ball.