Bewe finaaleihin suoraan 3-0

Bewe
0 0
Read Time:3 Minute, 38 Second

Bewe vei välieräsarjan kolmannen ottelun Blue Ballia vastaan murhaavasti 18-5.

Bewe lähti itsevarmana perjantai-iltana klo 16.00 kohti Rovaniemeä. Joukkueelle ei oltu varattu lihapullien lisäksi kuin paluumatka lauantai-illan kamppailun jälkeen ja suuntana stadi. Arvaukseksi jää se, että olisko Rovaniemeltä löytynyt majoitustilaa. Valmistautuminen oli mennyt viikon osalta muutenkin hyvin kahden murskavoiton jälkeen, ainoastaan pelaavasta kokoonpanosta Harri Hautajoki sairasteli koko viikon.

Hienon Lappi Areenan kello pysähtyi aikaan 0.30, tekijänä kohti kovaa kevättä menevä Paavo Torkkola syöttäjänä hurjaan iskuun päässyt tykittäjä Sami Luoto. Ikitaistelija Nikolai Simonen väänsi vielä perään alivoimamaalin, syöttäjänä viime keväiseen huippukuntoon päässyt, pari leikkausta käynyt Tommi Heinonen. Heti perään helsinkiläislähtöinen Blue Ballin Olavi Pallari huudatti faneja kaventamalla tilanteeksi 1-2. Vielä eli palo Pallarilla ja pelikavereilla sunnuntain kamppailusta. Sitten alkoikin Luodon ruoska puhua, 3. ja 4. kirjattiin Martinlaakson pommittajalle. Panu Siivikko ja Sami Häppölä värkkäsivät ylivoimamaalin ja tilanteeksi 1-5. Sitten Häppölä näytti maan taitavimpia käsiä ja kuinka niitä käytetään ja taululle 1-7 hiljentäen Lappi Areenan ajassa 12.00. Luodin ruuti oli kuivaa ja kohti maalivahtien syöttötilaston ykköspaikkaa menevä Mika Hämäläinen syötti seitsemännen maalin. Ensimmäisen erän ilotulitus loppui ajassa 14.34 Paavo Torkkolan maaliin, jossa Niko Hermunen oli syöttäjänä. Kantola teki vielä erän lopussa rovaniemeläisille lohdutusosuman.

Toinen erä ei tarjonnut kuin kolme maalia, mutta enemmän jäähyjä. Maalinteon aloitti ilotulittaja Paavo Torkkola, syöttäjänä Lapin Kansan nimi Sami Luoto ja aikaa oli kulunut 24.01. Luoto vielä tykitti ajassa 35.46 neljännen maalinsa. Blue Ball kirjautti tyypilliseen tapaansa erän lopussa Kantolan toimesta maalin, syöttäjänä Olavi Pallari. Muita merkille pantavia tilastomerkintöjä tuli kymppisarakkeeseen ja merkkauttajana itse ikoni Sami Häppölä. Pistepörssi ei ainakaan kartu boxista käsin, niin taikuri Häppöläkään ei ole vaikka kuuluu fakiirien sukuun.

Kolmannessa erässä jatkuivat murskajaiset. Sami Luoto latasi vain yhden maalin säästäen ruutiaan finaalipeleihin. Harmaantunut 19-vuotias Ville Galle ampui "kiväärimäisellä" otteellaan ensimmäisen pudotuspelimaalinsa. Muut kolmannen erä maalit kirjattiin rakettimaiselle Jonne Vaahteralle, helmikuun pelaajaksi valitulle Panu Siivikolle, 100. maalin tehneelle Henri Lukkariselle, liukkaalle ja ketterälle Niko Hermuselle, kultaranne Paavo Torkkolalle ja lahtelaiselle laitavääntäjälle Nikolai Simoselle. Syötöt kirjattiin Panu Siivokolle 2, sekä yhdet Paavo Torkkolalle, Niko Hermuselle ja Tommi Heinoselle.

Ikävän sivumaun jätti yleensä pelillisillä ansioilla kunnostautuneen Janne Salmelan törkeä selästä taklaus, jonka uhriksi joutui Harri Hautajoki. Pelikello näytti aikaa 55,42 ja taululla luvut 4-18. Ambulanssi kiidätti Hautajoen Lapin keskussairaalaan. Lisätutkimuksiin jäänyt Hautajoki ei matkustanut muun joukkueen mukana bussilla Helsinkiin.

Bewen tehomiehet: Sami Luoto 5+2, Paavo Torkkola 4+2, Panu Siivikko 2+3, Niko Hermunen 1+2, Nikolai Simonen 2+0, Henri Lukkarinen 1+1, Tommi Heinonen 0+2, Sami Häppölä 1+1 (jäähyt 4+10), Ville Galle 1+0, Mika Hämäläinen 0+1, Lauri Penttinen 0+1 ja Jonne Vaahtera 1.

Näiden välieräpelisarjan ns. MURSKAJAISTEN jälkeen Bewe alkaa keskittymään finaaleihin, joihin vastaan tulee Kärpät tai RB-Oulu. Ottelusarja alkaa lauantaina 17. maaliskuuta.

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Sami Teirolla uskomaton mitaliputki

Bewen päävalmentajalla, 37-vuotiaalla Sami Teirolla jatkuu kaudesta 1985-86 alkanut mitaliputki myös tänä keväänä. Tarjolla on kaksi värivaihtoehtoa, kun Kaukalopalloliigan finaalit alkavat la 17.3.