Bewellä enää kaksi askelta mestaruuteen

Bewe
0 0
Read Time:2 Minute, 13 Second

Bewe voitti ensimmäisessä loppuottelussa hallitsevan mestarin Kärpät riemukkaasti 7-3. Yhdeksi isäntien ratkaisijoista nousi 20-vuotias Niko Hermunen, joka pelasi liigauransa ensimmäisen loppuottelun.

 

Hermunen sanoi jännittäneensä hieman ennen ottelun alkua, mutta Helsingin kaupunginhallituksen puheenjohtajan Jan Vapaavuoren pudottaman aloituspallon jälkeen hyökkääjä ei enää puristanut mailaa. Hermunen keräsi tehot 1+2. Hän ampui itse kamppailun avausmaalin ja syötti Bewen viidennen ja seitsemännen osuman.

– Kärpät oli odotetun kova ryhmä, mutta saimme pidettyä oman puolustuspaketin kasassa, Hermunen myhäili.

Bewen maalintekovastuu jakautui mukavasti monelle miehelle. Panu Siivikko oli ainoa, joka teki kaksi maalia. Lopuista osumista vastasi nuorempi kaarti, sillä Hermusen lisäksti maalit merkittiin Olli Pelkoselle, Jonne Vaahteralle, Lauri Penttiselle ja Paavo Torkkolalle.

Penttinen oli mukana illan kahdessa kauneimmassa maalissa. Toisessa erässä hän syötteli  Pelkosen kanssa Kärppien puolustuksen palasiksi, ja päätösjaksolla pitkätukka pujotteli yksinään puolustajat pakettiin ja pallon maaliin.

Bewen parhaana pelaajana palkittiin maalivahti Mika Hämäläinen, joka oli hurjalla pelipäällä. Hän torjui 34 laukausta.

Tuomarit sallivat melko kovan pelin, ja toisen erän lopussa tunteet kävivät molemmin puolin kuumina. Jäähypenkit kuluivatkin ennen jälkimmäistä taukoa urakalla, mutta päätöserässä tuomittiin vain yksi jäähy. Bewen Sami Luoto vietti ottelun kaksi viimeistä minuuttia yksinään – silti todennäköisesti mukavissa voittotunnelmissa.

Porilaisilla tehoton yllätysase

Kärpät oli kaivanut naftaliinista loppuotteluja varten yllätysnimen. Aiempien kausien tehomies Mikael Kotkaniemi luisteli Kotkanpesässä kaukalopalloliigan otteluun ensimmäistä kertaa tällä kaudella ja suoraan finaaleihin. Ensimmäisessä ottelussaan hän ei kuitenkaan pystynyt nostamaan Kärppien tasoa, ja haahuili ensimmäisessä vaihdossaan jopa omaa maalivahtia Joni Meskasta päin.

Finaalisarja jatkuu jo seuraavana päivänä eli sunnuntaina, jolloin pelataan Porissa. Paikalle odotetaan kaukalopallon ennätysyleisöä. Lauantaihin mennessä lippuja oli myyty jo lähes 5 000.

Hermunen vakuutti, etteivät helsinkiläiset säiky fanaattista porilaisyleisöä.

– Päinvastoin. Vaikka katsojat eivät kannattaisikaan meitä, oma fiiliksemme nousee varmasti metelin myötä.

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Uskomaton nousu

Porin pyhättöön Isonmäen jäähalliin oli ennakkoon myyty huikea määrä 5638 lippua, joista paikalla oli noin 2000. Uskolliset fanit saivatkin herkkua yllin kyllin ensimmäisen erän ajan.