VARKAUDESTA TÄYSI PISTEPOTTI

Bewe
0 0
Read Time:3 Minute, 57 Second

 

Bewen matka alkoi Varkauteen ongelmilla, sillä Santahaminan silta teki tepposet ja jätti toisen maalivahtimme Tomi Turusen autoineen saaren puolelle. Keinot on monet ja pelikaverit kokosivat Turusen kamat kopista pelikassiin toivoen Turusen tulevan hallille.

Ilman Turusta kassi kuitenkin bussi lähti kohti Varkautta. Manageri Virmanen lähti hakemaan Turusta siinä toivossa, että jokin baatti rannalta löytyy millä mies saadaan mantereen puolelle. Turunen kekseliäänä souteli sillä välin mantereen puolelle kun manageri ajeli Kotkan Pesästä kohti Santahaminan rikkoontunutta siltaa. Parivaljakko tavoitti bussin Tähtihovin Teboililta. Perille päästyään Turunen huomasi, että pakkaajilta oli jäänyt panssari Helsinkiin, onneksi varkautelaiset ovat avuliaita lainaamalla heidän kolmannen maalivahtinsa varustekassin, josta löytyi yläosa. Edellisenä syksynähän Bewe pelasi Varkaudessa EPan järjestämillä sinisillä pelipaidoilla, koska mukaan oli tullut vanhasta muistista valkoiset paidat, johtuen siitä, että Varkaus taisi vielä osin edellisenä kautena pelata vihreillä kotipaidoilla.

Dramatiikka tai ei, mutta julkaistussa käsiohjelmassa oli Bewen edellisen kauden kokoonpano, vaikka kuulemma liigalta oli mennyt useampaan kertaan päivitetyt kokoonpanot EPalle. Tämä on kuitenkin pientä, sillä Varkaudessa on aina hommat hoidettu ammattimaisella otteella ja otteluissa on aina urheilujuhlan tuntua.

Ottelu alkoi seremonialla, jossa liiga muisti 50-vuoden merkkipaalun ylittänyttä oululaista erotuomari Panu Saarelaa. Ottelun ensimmäinen minuutti ei ehtinyt vanhentua kuin 21 sekuntia, kun Bewen 21 Jonne Vaahtera tälläsi Häppölän syötöstä avausmaalin. Ensimmäistä erää hallitsi Bewe mielinmäärin voittaen sen 7-3. Maalintekijöinä kunnostautuvat Ari Oksanen, toistamiseen Jonne Vaahtera, Nikolai Simonen, kapteeni Panu Siivikko , Niko Hermunen ja Sami Häppölä.

Toinen erä olikin ottelun värittömin ja se nuhjattiin tasan 2-2 ja tämä enteilikin vaikeaa kolmatta eräää. Bewe maalareina Tommi Heinonen ja Häppölä.

Kolmanteen erään lähdettiin tilanteesta 5-9. EPa aloitti kirin heti Sami Luodon tekemän maalin jälkeen. Kymmenessä minuutissa EPa takoi 4 maalia, joista 3 ylivoimalla. Nikolai Simonen päästi Bewen pannasta tekemällä ajassa 57.48 alivoimaalin, joka pelasti heikosti sujuneen ylivoiman, jota Bewe pääsi yrittämään kolme kertaa onnistumatta tekemään maalia. EPa on ollut viime vuosina suhteellisen hyvä ylivoimajoukkue omassa kotikaukalossaan ja niin myös nytkin tekemällä 5 maalia
beweläisten istuessa jäähyboxissa yhteensä 9 kertaa. Ottelun yhtenä teemana oli vielä, että pysytään boxista pois. Tuskin siltä osin joukkue on tyytyväinen suoritukseensa. Positiivista oli, että kaikki joukkueen kenttäpelaajat saivat Niko Hermusta lukuun ottamatta tilastomerkintöjä eli Jarkko Antikainen 0+0+2, Harri Hautajoki 1+0+0,  Tommi Heinonen 1+0+0, Juhani Holm 0+0+2, Sami Häppölä 2+1+2, Kim Korhonen 0+2+2, Sami Luoto 1+1+0, Ari Oksanen 1+0+0, Olli Pelkonen 0+1+0, Lauri
Penttinen 0+1+0, Aleksi Rantalainen 0+0+2, Panu Siivikko 1+0+0, Nikolai Simonen 2+0+2, Paavo Torkkola 1+3+2, Jonne Vaahtera 2+0+2. Bewen parhaana palkittiin maalivahti Rolf von Hedenberg.

Bewen "filmarmoonikkoja" johti kapellimestari Tuomas Astren ja tämä oli kapellimestarille ensimmäinen liigaottelu ja heti ensimmäiset täydet pisteet, tästä on hyvä jatkaa.

Ensi viikonloppuna Bewe suuntaa matkansa syvälle Savoon Devilsien lauantai-iltapäivän vieraaksi. Bewen Kuopioon ovat toivottaneet erityisen tervetulleeksi vanha huoltajamme Vesa Mertanen ja 93-94 ja 94-95 kausina Bewessä pelannut, Sami Häppölän ketjukaveri, kuopiolainen Jukka Pitkänen. Kalakukkokaupungista matka jatkuu monelle niin tuntemattomaan Karjalaan ja siellä Lieksaan, jossa paikallisen Areenan lehterit aitioineen ovat täynnä innokkaita Innon faneja odottamassa pääkaupunkiseudun poikia, nyt kylläkin ilman Lieksan  omaa kaukalopallolähettilästä Henri Lukkarista, joka lähti kokeilemaan siipiensä kestävyyttä Saloon ja tarkemmin kiekon puolelle.

EPa – Bewe 10-12 (3-7,2-2,5-3)
Jäähyt EPa 3×2
Bewe 9×2

Erotuomareina Panu Saarela ja Jari Hirvonen Suur-Oulusta.

Yleisöä oli vain vaatimattomasti varkautelaisittain 312.

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

BEWE SPORTIN 30-VUOTISJUHLAOTTELU

  Kaukalopalloliigan kestomenestyjän Bewen 30-vuotisjuhlaottelu on la 13.10. klo 16.45 Porin Kärppiä vastaan Helsingin jäähalli 2:ssa, joka paremmin tunnetaan kaukalopallopiireissä Kotkan Pesänä. Bewe juhlaottelun vieras on tuttu finaalivastustaja 2000-luvulta. Bewen mitaliketju on ollut katkeamaton 12 viimeisen kauden aikana. Kaudella 1995-96 tullut kulta on saanut jatkokseen -97 kultaa, -98 hopeaa, -99 […]