Bewe vei juhlaottelun

Bewe
0 0
Read Time:6 Minute, 23 Second

Kaukalopallon vanhimman erikoisseuran Bewen 30-vuotisvuotisjuhlaottelu alkoi Porin Kärppiä vastaan juhlaseremonioin. Ensin uusiutunut lajin kattojärjestö Kaukalopalloliitto muisti juhlivaa seuraa. Porin Kärpät muisti mukiin menevästi maljakolla ja porilaisten suurella herkulla nahkiaisilla. Nahkiaispaketti ei päässyt hallia pitemmälle, niin hyviä ne olivat.

Bewe muisti jälleen kerran Gigantin 1000 euron lahjakortilla Käpylän Kuntoutuskeskusta. Ensimmäisen kerran vuonna -93 Bewe lahjoitti Käpylälle videot ja tv:n. Ja siitä saakka perinne on jatkunut vuosittain. Tämän mahdollistaa yrityksille Bewen tekemät maalit kotiotteluissa. Perinteiseen tyylin uudet joukkueen jäsenet kukitettiin ja samoin 60 vuoden merkkipaalun rikkonut huoltaja, legenda Tomaatti Seppänen.

 

Kotkan Pesän lehtereille oli saapunut vajaa 500 katsojaa odottaen Bewen kapteenin Panu Siivikon lupausta tarjoamalle parasta kaukalopalloviihdettä ja vaarallisia tilanteita. Enempikin odotettiin, olihan Hesari, Iltalehti ja Helsingin Uutiset noteeranneet juhlaottelun ennakko jutuissaan sekä Ilta Sanomat myös nettisivuillaan. Joka tapauksessa ottelu kuuluu kaukalopalloklassikoihin.

 

Veikkauksen tulosvetokohdepelin ensimmäinen erän ensimmäinen tilastomerkintä tuli Bewen Sami Luodon nimiin kahden minuutin jäähyn muodossa. Luodon jäähyn juuri umpeuduttua pääsi Kärppien vanha kettu Mika Ahonkivi tekemään ottelun avausmaalin kellon näyttäessä aikaa 3.54, syöttäjänä Kärppien uusi tuttavuus Harri Jalonen. Bewe kuittasi pian tasoituksen ajassa 4.19 arkkitehtina uusi tulokas, jässikkämäinen Kim Korhonen, syöttäjä Lauri Penttinen. Heti perään Jonne Vaahtera tälläsi namupassin tarjonneen Sami Häppölän syötöstä 2-1. Sitten tuli kylmää niskaan Paavo Torkkolan ottaessa 2 minuutin turhan jäähyn ja kun tiedetään että Bewen alivoimapeli lienee liigan heikointa ainakin joukkueen tasoon nähden, niin jälleen oli odotettavissa naapurin juhlintaa. Eipä kauan Torkkolan tarvinnut jäähypenkkiä kuluttaa, kun Mika Ahonkivi tasoitti 2-2. Siinä paha missä mainitaan eli Paavo Torkkola kuittasi jäähynsä Panu Siivikon syötöstä tilanteeksi 3-2 ajassa 11.31 ja tässä tapauksessa ylivoima toimi Kärppien Helppolaisen ollessa jäähyboxissa. Vielä Kärpät tuli ja kellon "viisarit" pysähtyivät ajassa 15.22 vanhan mestispelaajan Niko Papinahon yllättäessä Bewen maalivahdin Rolf von Hedenbergin helpohkosti. Erän loppupuolella Bewe pääsi kokeilemaan ylivoimaa, onnistumatta ohittamaan Kärppien kaikki kaikessa olevaa maalivahtia Joni Meskasta. Bewen Janne Kuuslalle rangaistus ajassa 20.00.

Ensimmäinen erä päättyi tasan 3-3.

 

Toinen erä ennätti vanheta 47 sekuntia kun itse Porin Piru Mika Ahonkivi teki hattutemppuun oikeuttavan kolmannen maalinsa, turha kai on mainita että se oli ylivoimamaali. Taululla 3-4. Yhdeksän minuuttia myöhemmin Niko Hermunen tasoitti upean kuvion päätteeksi Paavo Torkkolan passatessa. Pari minuuttia myöhemmin liekeissä ollut Kim Korhonen siirsi Bewen 5-4 johtoon Jonne Vaahteran esityöstä. Ajassa 34.41 Kim Korhonen jäähylle ja pois ennen aikojaan kellon näyttäessä 36,15 vapauttajana vähemmän otsikoissa viihtyvän Rami Nikkosen tasoittava 5-5 maali.

Toinen erä päättyi 2-2 ja yleisö piti näkemästään ja ottelun värikannellisessa käsiohjelmassa tuntuivat myös Panu Siivikon sanat pitävän paikkansa.

 

Heti kolmannen erä alussa Bewen pyörremyrsky ketju Siivikko-Hermunen-Torkkola pani heti tuulemaan Hermusen maalatessa toisen maalinsa ja Torkkolan tarjotessa passin. Harvemmin jäähyllä viihtyvä Tommi Heinosen jäähy ennätti kulua reilun minuutin Kärppien Jose Laaksosen tasoittaessa trilleri ottelun 6-6. Bewen alivoima tilasto ei todellakaan ota kaunistuakseen, puolustukseksi kylläkin tällä kertaa oli naapurin kahden miehen ylivoima Jarkko Antikaisenkin istuessa Heinosen vierellä. Sitten Sami Luoto pani katsomon tuulettelemaan tälläämällä puolesta kentästä kuulun lyöntilauksen, yllättyneen Joni Meskasen selän taakse. Maali kirjattiin alivoimalla tehdyksi. Pari minuuttia myöhemmin ajassa 46.05 Sami Luoto latasi toisen maalinsa. Kärpät eivät alistuneet vaan Niko Papinaho toi Kärpät maalin päähän ajassa 49.15. Sitten nähtiin Käpylän kultaranteen Olli Pelkosen oiva yksilösuoritus vauhdittaja Lauri Penttinen, kello näytti aikaa 49.36. Tästä ennätti kulua vajaa kolme minuuttia kun Kärppien parhaimmistoon Jaakko Mäkelä kirjautti itselleen kahden minuutin rangaistuksen ja nyt toimi Bewen ylivoima Kim Korhosen kruunatessaan hattutemppunsa loistopelin pelanneen Jonne Vaahteran syötöstä. Tässä vaiheessa kannattaa kuitenkin mainita Sami Häppölän jaelleen pitkin ottelua oivaltavia syöttöjä, joista olisi hyvänä päivänä pelikaverien toimesta syntynyt useita maaleja. Peli näytti ratkenneen. Sitten nähtiin hiukka väriäkin Paavo Torkkolan ja Lasse Sammaliston nahistellessa itsensä jäähylle. Porin pirut saivat jostain kerättyä hurmoksen päälle, ja ajassa 56.09 taistelija Teemu Tuomi kavensi 10-8 Papinahon syötöstä ja heti perään Jaakko Mäkelä 10-9 Tuomen syötöstä, kapteenisto näytti mallia kuin aikanaan Koskenkannon ja Kotkaniemen aikaan. Näin hetki sitten Bewelle voitoksi kääntymässä ollut ottelu sai aivan uuden käänteen. Kärpät otti aikalisän ajassa 58.38 ja samalla myös Joni Meskanen pois maaliltaan. Bewe kesti kuin kestikin kovan prässin, mutta vielä 4 sekuntia ennen loppua Kärpät sai vielä yhden lisämahdollisuuden Sami Luodon ottaessa 2+10 minuutin rangaistuksen laitataklauksesta. Kärpät eivät saaneet palloa kuin kaukalonsivuverkkoon samalla summerin soidessa ottelun päättyneeksi. Ottelun jälkeen selvisi että Kotkan Pesän kello toimii oudosti eli kun peliaika tulessa täyteen, niin summeri alkaa soida vasta 1,5 sekunnin jälkeen, se selvittikin ottelun lopun kalapaliikin. Kolmas erä kirjattiin Bewelle 5-4 ja koko ottelu 10-9.

 

Ottelu tarjosi kahden huippujoukkueen ja osaavien yhdistelmien todellisen kaukalopallotrillerin jättämättä ketään katsojaa kylmäksi. Bewen parhaat pistemiehet Jonne Vaahtera 1+3 ja eikä yhtään jäähyä, Paavo Torkkola 1+3, Kim Korhonen 3+0, Sami Luoto 2+0, Niko Hermunen 2+0, Lauri Penttinen 0+2.

Bewen parhaana palkittiin Kim Korhonen ja Kärppien Mika Ahonkivi, kumpikin teki 3 maalia..Palkintoraadin puheenjohtajana toimi aikanaan Jyryn kultakantaan manageroinut Raimo Palviainen.

 

Ensi perjantaina klo 17.00 bussi starttaa kaamoskierrokselle pohjoiseen, lauantaina Rovaniemellä Blue Ball ja sunnuntaina RB-Oulu.

Seuraavan kotiottelu su 28.10. klo 13.15, Tervetuloa

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

KAAMOSKIERROKSELTA TÄYDET PISTEET

Tällä kertaa perinteinen Kaamoskierros tehtiinkin bussilla. Lähtö olikin perjantaina klo 17.00 Kotkan Pesältä kohti pohjoista. Bussissa olikin tilaa, sillä matkaan lähtijöitä olikin Bewen historian kaikkien aikojen toiseksi vähiten eli 21.