KAAMOSKIERROKSELTA TÄYDET PISTEET

Bewe
0 0
Read Time:8 Minute, 51 Second

Tällä kertaa perinteinen Kaamoskierros tehtiinkin bussilla. Lähtö olikin perjantaina klo 17.00 Kotkan Pesältä kohti pohjoista. Bussissa olikin tilaa, sillä matkaan lähtijöitä olikin Bewen historian kaikkien aikojen toiseksi vähiten eli 21.

Blue Ball vs Bewe

Tällä kertaa perinteinen Kaamoskierros tehtiinkin bussilla. Lähtö olikin perjantaina klo 17.00 Kotkan Pesältä kohti pohjoista. Bussissa olikin tilaa, sillä matkaan lähtijöitä olikin Bewen historian kaikkien aikojen toiseksi vähiten eli 21. Hyvää asiassa olikin se ettei tullut ennätystä. Syitä olikin poisjäänteihin monia korvatulehduksesta työkiireisiin. Pelaajista matkaan lähtikin 15 kovaa ja sitkeää sissiä, jotka eivät todellakaan pelänneet pitkää bussimatkaa. Yöpyminen oli matkan varrella tutussa Jäälin täyden palvelun hotellissa, jo vuodesta -93. Taisi muuten aikanaan Klaukkalan terrierinä tunnettu Markus "Leksa" Haapanen löytää paikan tai antaa vinkin. Sieltä matka jatkui tällä kertaa ilman aamujäitä kohti Korvatunturia. Bussissa arvuuteltiin, että odottaakohan joukkuetta munkkikahvit, niin kuin pari viikkoa sitten Kuopiossa. Muuten se oli mahtava ele Devilseiltä, aikaisemmin vastaavaa on koettu joskus 90-luvun puolivälissä, kun Savonlinnassa Kanukit Wham toimitti aina vierasjoukkueelle limukorin. Menneet ovat menneitä, mutta epäilen että seuraavaa yllätystä saa odottaa jälleen reilut 10 vuotta.
 

Komea LappiAreena oli paikoillaan ja sehän on tuottanut aikaisemmin runkosarjassa vaikeuksia beweläisille. Vaikeuksilla ottelu alkoikin, kun kotijoukkue olikin viime hetkellä vaihtanut kotipelipaitansa valkoisesta siniseksi. Niinpä kaukalossa nähtiin kaksi sinistä joukkuetta, joita ei erottanut kuin kypärän värit ja mainosten määrä. Kaukalopallosahan säännöt sanoo, että kotijoukkue valitsee paidan värin. Eli tästä eteenpäin kaikkien joukkueiden pitää rahdata kahdet pelipaidat mukanaan, koska ei koskaan voi tietää etukäteen millä värillä milloinkin kotijoukkue pelaa. Eipä auttanut kuin Bewen huoltajan Tape Ahosen lähteminen bussille ja kaivaminen uumenista valkoiset paidat, jotka kylläkin odottivat silitettyinä sunnuntain Oulun peliä. Normaalistihan Oulussa on pelattu kotijoukkueen osalta valkoisilla paidoilla, mutta nekin vaihtuivat pari viikkoa sitten mustiksi. Pohjoisessa paidan värit vaihtuvat kuin revontulet konsanaan.

No paidat ja kypärät saatiin vaihdettua, mutta sukkia ei. Milloinkahan päästää Kaukalopalloliigassa siihen, että joukkueille alkaisi kehittyä perinne pelipaitojen väristä. Edellisellä kaudella EPa aiheutti "ongelmia" vaihtamalla tutun vihreä kotipelipaidan valkoiseksi. Niin eiköhän Bewe ja Pyrkivä menneet Varkauteen vain valkoiset paidat mukanaan.
Bewe lienee ainoa liigaseura, jolla on vieras- ja kotipelipaitoihin "sävytetyt" sukat ja kypärät.

Ottelukin pääsi alkamaan ja tuntui että sininen vie ja valkoinen vikisee. Blue Ball tekikin ensimmäisen maalin. Eka erä päättyikin kotijoukkueella 3-2.

Toisen erän alkajaisiksi Sami Luoto tasoitti Niko Hermusen toimiessa syöttäjänä. Viime keväänä harmaita hiuksia aiheuttanut Blue Ballin Janne Salmela teki 2 seuraavaa maalia ja näin taululla komeili 5-3. Sitten tuli parivaljakko Hermunen & Luoto, tällä kertaa Hermunen sivalsi ja Luoto tarjoili. Sitten aikoinaan Rovaniemellä itsensä liigakartalle läpilyönyt ja sittemmin stadilaistunut   Panu Siivikko tasoitti 5-5. Seuraavassa osumassa Siivikko passasi ja Luoto latasi taululle 5-6. Heti perään  Jonne Vaahtera siirsi pallon Kaarlejärven  taakse Olli Pelkosen syötöstä ja taululla 5-7. Toinen erä päättyikin 2-5.

Kolmas erä jatkui siihen mihin toisessa jäätiin eli Vaahteran mailasta lähti 8. maali, joka oli samalla Vaahteran ottelun 3. maali. Raketin lisänimen itselleen perinyt Rantalainen värkkäsi 9. maalin kun kello näytti aikaa 43.50. Blue Ball tuli vielä, aikoinaan Bewen muutamissa treeneissä käyneen Olavi Pallarin rangaistuskuljetuksella tekemällä maalilla tilanteeksi 6-9. Sitten pyörremyrskyketjun akseli  Hermunen – Siivikko väsäsi ylivoimamaalin ja aika 46.06. Muutenkin ylivoima tuntui toimivan tosi hyvin, tuloksellisesti parasta tämän syksyn aikana. Ehkäpä tällä reissulla löytyi osittain hakusessa olleet ylivoimakentät, joilla on hyvä jatkaa seuraavissa otteluissa.  Loppuerä olikin pelkkää kaunistelua, ajassa 46.19 6-11 maalarina Jarkko Antikainen ja passasi Vaahtera. Ei auttanut Blue Ballin maalivahdin vaihtokaan kuin vajaaksi kahdeksaksi minuutiksi. Seuraava maali meni Raketti Rantalaisen nimiin, sitten tuli Antikainen toistamiseen. Taitaa olla Antikaisen ensimmäinen kahden maalin peli. Olli Pelkonen teki 14. maalin ja Rantalainen kruunasi iltansa hattutempulla. Kolmas erä murskaava 2-8.

Blue Ball – Bewe 7-15 (3-2,2-5,2-8)
 
Bewen kokoonpano ja pisteet:

Jarkko Antikainen 2+0+2
Harri Hautajoki 0+0+0
Tommi Heinonen 0+0+2
Niko Hermunen 2+2+0
Janne Kuusla 0+0+0
Sami Luoto 2+1+6
Ari Oksanen 0+0+0
Olli Pelkonen 1+2+0
Lauri Penttinen 0+2+0
Aleksi Rantalainen 3+1+0
Panu Siivikko 1+2+5 (harvinaista herkkua Panulle)
Paavo Torkkola 1+1+4
vmv Tomi Turunen 0+0+0
Jonne Vaahtera 3+2+0 (toinen matsi perätysten ilman jäähyjä)
vm Henri Vesikko 0+0+0.

Yleisöä olisi mahtunut enemmänkin, nyt 210 maksanutta. Tuomareina Sauli Orava ja Reijo Kitkala Oulusta. 

RB-Oulu vs Bewe

Lähtö Rovaniemeltä ei sujunut kitkatta, sillä ennakkoon tilattu bufee Lapin Urheiluopistolta olikin fiasko, henkilökunta ei tiennyt tilauksesta mitään ja hapuilujen jälkeen löytyi sittenkin syötävää. Osa porukasta jäi kuitenkin nälkäisiksi ja oli suunnattava paikalliseen pizzapaikkaan. Ennen puolta yötä bussi kaarsi tutun Jäälihallin pihaan. Varusteet kuivumaan ja odottamaan aamujäitä klo 08.00-08.30. Aamujäillä menikin Paavo Torkkolan luistimista terä. Kiitos oululaisten avuliaisuudesta, niin saatiin Torkkolankin luistimet kuntoon ennen sunnuntaipäivän ankaraa koitosta, jossa Oululle kelpaisi vain voitto.

Ottelu alkoikin Bewen osalta varsin mallikkaasti Niko Hermusen tehdessä avausmaalin ajassa 1.49, Panu Siivikon passatessa. Hermunen lisäsi Oulun tuskaa ajassa 4.03 0-2, Torkkolan syöttäessä. Sitten tuli Oulun tähtihyökkääjän Valtteri Matturin vuoro tehdä 1-2 ja 2-2. Ensimmäisen erän viimeisen maalin teki Oulun Antti Mainio ja kello näytti aikaa 15.54. Erätauolle mentäessä oli taululla 3-2. Beweläisten ensimmäinen erä oli hiukka unessa pelaamista, johon varmasti vaikutti

Toisen erän alkuun ajassa 21.15  Sami Mettovaara lisäsi oululaisten johdon 4-2. Ajassa 26.51 kapteeni Panu Siivikko herätteli joukkuettaan kaventamalla Bewen pelatessa alivoimalla tilanteeksi 4-3, Jarkko Antikaisen syötöstä. Seuraavaa maalia saatiinkin odotella reilut 6 minuuttia kunnes Olli Pelkonen tasoitti 4-4 Lauri Penttisen esityöstä. 4 minuuttia myöhemmin Oulun Matturi teki päivän kolmannen henkilökohtaisen maalinsa ja taululla 5-4. Sami Luoto tasoitti erän lopussa ajassa 39.55, Siivikon syötöstä. Toinen erä Bewelle 2-3.

Kolmannekin erän maalienteon aloitti Oulu, Matti Eteläisen kirjautti maalinsa ajassa 43.54.. Sitten Bewe pani kaikki peliin ja kello pysähtyi Jonne Vaahteran toimesta ajassa 47.56, esityön teki Antikainen. Puoli minuuttia myöhemmin Torkkola lisäsi oululaisten tuskaa siirtämällä Siivikon syötöstä Bewen 6-7 johtoon. Lopullisen niitin iski Bewen nuorin pelaaja, Ari Oksanen Janne Kuuslan syötöstä, kun peliaikaa oli jäljellä 4.19 min. Kolmas erä Bewelle 1-3.

Koko valtakunnan kaikkien aikojen tehokkain pelaaja Panu Siivikko keräsi neljä pistettä ja näin 1000 pisteen raja lähenee, jonka aikaisemmin ovat ylittäneet vain Oulun Hannu Suorsa ja Bewen ikoni Sami Häppölä. Siivikon tehojen keskiarvo on huikea 3,21/peli. Ottelun erikoisuuksiin kuului kaksi Bewen tekemää alivoimamaalia. Tällä kertaa alivoimapelikin luisti aikaisemmista otteluista poiketen varsin mallikkaasti. Ylivoimapeli ei yltänyt edellisen illan tasolle, vaikka sitäkin päästiin yrittämään neljä kertaa, mutta ilman tulosta. Joka tapauksessa sarjan piikkipaikka on hyvin hallussa ja muutenkin koko syksy on mennyt ilman tappioita harjoitusottelut (8) mukaan lukien. Liekö koskaan oululaiset huippujoukkueet (RB-Oulu, Bandy-84 tai R-Ville) majailleet neljän pelatun ottelun jälkeen nollakerhossa ja sarjan viimeisenä?

Ottelun jälkeen kopissa nautittiin Kaamoskierrokselta saadun 4 pisteen lisäksi Pihvituvan Pitopalvelun maukasta kinkkukiusausta.

Pahimmat pitkät matkat ovat nyt runkosarjassa takana ja jäljellä on vielä vierailut Lappeenrannassa, Porissa, Turussa ja Raumalla.

Maalivahtien torjunnat Kylmänen 9+7+10= 26, Vesikko 9+14+9= 32

RB-Oulu – Bewe 6-8 (3-2,2-3,1-3)

Bewen kokoonpano ja tilastomerkinnät:

Jarkko Antikainen 0+2+2
Harri Hautajoki 0+0+0
Tommi Heinonen 0+0+0
Niko Hermunen 2+0+2
Janne Kuusla 0+1+0
Sami Luoto 1+0+2
Ari Oksanen 1+0+0
Olli Pelkonen 1+0+0
Lauri Penttinen 0+1+0
Aleksi Rantalainen 0+0+0
Panu Siivikko 1+3+0
Paavo Torkkola 1+1+2
Jonne Vaahtera 1+0+2
vmv Tomi Turunen 0+0+0
mv Henri Vesikko 0+0+0

Yleisöä yleisöön menevässä ottelussa oli vain 200.

Värikkään ottelun tuomaroinista vastasivat pannasta päässyt Panu Saarela ja Jari Hirvonen

Ottelu oli Veikkauksen tulosvetokohteena vaihdon ollessa 4195 eur, vaihto olisi todennäköisesti pari tonnia isompi, jos ottelu alkaisi esim. klo 15.00

Bewen seuraava kotiottelu su 28.10 klo 13.15 ja vieraana RB-93 Lappeenrannasta ja pelipaikkana tuttu Kotkan Pesä. Tervetuloa!

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

KOTKAN PESÄN TAIKA SÄRKYI

  Bewen sunnuntainen vieras RB-93 on olemassa olonsa aikana vienyt kaksi kertaa aikaisemminkin täyden pistepotin kotiin tuliaisiksi Lappeenrantaan. Kaiken kaikkiaan joukkueet ovat kohdanneet toisensa 20 kertaa, joista Bewe on kirjauttanut nimiinsä 16 ottelua ja RB-93:lle tänään tuli kautta-aikain 4. voitto, jota joukkue tuulettelekin railakkaasti. RB-93 vei pisteet maalein 6-7 (1-2,3-3,2-2).