Bewe siipirikkoisenakin liian kova pala Pyrkivälle

0 0
Read Time:5 Minute, 18 Second

14-4 (1-0,6-1,7-3)

Bewen ja Pyrkivän esiotteluna oli Kotkan Pesässä Suomen amputoitujen maajoukkueen ja Nova Dream Teamin välinen jääkiekko-ottelu. Novan Dream teamin joukkueessa pelasi mm. kaukalopallokaukaloistakin tuttu, Se On Siinä Jukka Laaksonen.

Pyrkivä pyristeli ensimmäisen erän tarmokkaasti mukana, oivia otteita esittäneen maalivahtinsa Timo Kauhasen johdolla. Kauhanen kuitenkin joutui antautumaan erän loppupuolella Bewen kapteeni Panu Siivikon edessä. Legendaarisen, vastaikään juhlavuosia viettäneen Pyrkivän huoltaja Reijo Hyökki oli virittänyt joukkueensa pelaajien luistimet huippukuntoon, siksi liukkaasti luistin tuntui liikahtavan. Parasta Pyrkivää tällä kaudella? Erä Bewelle niukasti 1-0.

Toinen erään tuli nälkäinen ja liikkuva Bewe ja Kauhanen saikin poimia palloja maalinsa perukoilta kyllästymiseen saakka. Jos tämä jotain turkulaista lämmittää, niin Bewen Martti Jarkkomainen, mutta kylläkin huomattavasti liukas liikkeisempi Kim Korhonen väsäsi hattu tempun.

Pitkään syrjässä pelikieltonsa ja rannevamman takia ollut Jonne Vaahtera saikin kuin saikin pallon yli maaliviivan ja maalivalon välkkymään. Erikoista siinä oli Henkka Vesikon antama loistava avausheitto. Upeita otteita esittäneelle Vesikolle syöttöpisteet ovat yhtä erikoista herkkua kuin allekirjoittaneelle kulinaristien suosiman ravintola Rodolfon kuulut etanat. Pyrkiväkin lämpeni vasta kun ottelun puoliväli oli ohitettu ja heidän avausmaalinsa teki Pasi Tuominen Samu Lindsrömin syötöstä. Samun isä Seppo pelasi aikoinaan kovan määrän maaotteluita ja edusti pitkään TPS:ää ennekuin siirtyi hevosurheilun pariin. Tarkennukseksi nuoremmalle polvelle, että kyseessä oli viime Urheilulehdessä jääkiekon pääanalyytikko Petteri Sihvosen Suomen kansallisurheiluksi nimetty jääkiekko. Samaisessa numerossa Teukka Ulander puolsi neljän muun urheiluihmisen kanssa suuren jäähallin rakentamista Helsinkiin. Tässä hallissa voisi luistella, pelata jääpalloa ja tarvittaessa myös kaukalopalloa. Lehden takaosassa oli  myös puolivälierien otteluparien analyysit ja löytyipä sieltä myös Kaukalopalloliigaa koskeva artikkeli. Moista panostusta Urheilulehdeltä lajiamme kohtaan olemme harvoin saaneet. Niin erä päättyi 6-1.

Kolmas erä olikin sitten jännittämistä milloin Kauhanen luistelee pukukoppiin ja niinhän siinä sitten kävi, kun kello näytti aikaa 48.00 ja taululla 9-2. Tilalle tullut Jesse Tuokko poimi pallon pömpelistä, kun kello ennätti liikahtaa vain 29 sekuntia. Lämpöisiä katseita pitkin ottelua Pyrkivän vaihtoaitioon luonut Sami Luoto esitteli maan kuulua lyöntilaukastaan runkosarjan syöttötilaston voittajan Panu Siivikon namu passista. Siivikko keräsi oivat tehopisteet 3+3. Muutenkin ketju Hermunen-Torkkola-Siivikko pelasi mallikkaasti. Vanhassa vara parempi eli Rami Koivisto pääsi maalien makuun, keräten siinä sivussa pari syöttöpistettäkin. Ja tämä Koiviston maali oli liikaa josku jääkiekkoliigassakin pelanneelle Kauhaselle. Niin taisihan se Koivistokin joskus pelata samaista liigaa ja sai siitäkin lajista kullan värisen killuttimen kaulaansa ja näitä saman värisiä on tullut rullakiekosta, kaukalopallosta ja jääpallosta. Tuskimpa löytyy Suomesta toista Koivistoa. Toinen vanha sotaratsu, kaikkien aikojen  puolustajien puolustaja Risto "Ribbe" Salminen on myös liittynyt harjoitusrinkiin, pitkäaikaisen olkapäävamman parannuttua. Alkusyksystä Bewen keksi-ikä oli reilut 25 vuotta ja nyt se harppasi oikeasti korkealle veteraani-ikäisten, pallovarmojen Koiviston ja Salmisen astuttua vahvuuteen. Erä Bewelle 7-3.

Henri Vesikko 0+1+0

Maalivahtien torjunnat: Henri Vesikko 40 ja Timo Kauhanen 42 ja Jesse Tuokko 15.

Ei pelaavassa kokoonpanossa: Lauri Penttinen, Nikolai Simonen, Juhani Holm ja Risto Salminen

Erotuomarit: Jari Hirvonen ja Panu Saarela Oulun Erotuomarikerhosta.

Erikoisuudet: Olli Pelkonen pelasi 200. liigaottelun. Sami Häppölä teki uuden pelattujen otteluiden ennätyksen. Rangaistuskuljetus specialisti, Bewe ikoni missasi ponnettoman rangaistuskuljetuksen. Häppölän pisteettömien ottelusarja venyi nyt neljään otteluun, jossa hän on rikkoi ennätystään toistamiseen. Mikäli Häppölän laihat vuodet jatkuvat vielä sunnuntaina Turussa, niin hän päässenee Veikkauksen kohteeksi ensi viikonlopun ottelussaan. Erikoista oli myös oululaisen erotuomariparin esiintyminen Kotkan Pesässä, taisipa olla tällä kaudella ensimmäinen kerta, mutta tuskin viimeinen.
Samit, Virmanen ja Häppölä olivat viikolla Urheilukanavan Pelistudiossa arvioimassa tulevien puolivälierä joukkueiden välisiä otteluita. Aika näyttää kävivätkö ennustukset paikkaansa.

Yleisöä  kierroksen vaatimattomimmat 180 henkilöä, Porissa meni 420 rikki.

Palkitut: Pyrkivän Jarno Aaltonen ja Bewen Most Elmo Player Kim Korhonen ja Bewen ensimmäisen maalintekijä Panu Siivikko palkittiin One1More Sportin lahjakortilla.
Palkintoraadissa Kaukis-87 puheenjohtaja Timo Lagerström.

Ottelusarja jatkuu sunnuntaina klo 12.15 upealla Kupittaalla.

Bewen seuraava kotiottelu la 16.02. klo 14.45 Kotkan Pesässä 3. puolivälieräottelu. Tervetuloa!

Mikäli et ole liittynyt tai et saa tekstiviestimuistutuksia matseista, niin nyt kannattaa liittyä kasvavaan joukkoon etusivulta,  ettet vain missaa tulevia koitoksia!

Uusi Bewe Magazine Playoff-extra ilmestyy ennen välieriä.