Bewe välieriin, Pyrkivä kaatui suoraan 3-0

Bewe
0 0
Read Time:4 Minute, 40 Second

 
17-3 (4-1,4-0,9-2)

Lauantaisessa kamppailussa saattoi olla historian havinaa, sillä turkulaisen kaukalopallon elävä legenda Pekka Riski ripustanee tahtipuikon Kupittaan hallin kattoon. Aikoinaan Pekka Riski aloitti kaukalopallotoiminnan Edmonton Oilersin kultaaikaan värejä kantaneessa Raision Maamiesseuran joukkueessa yhdessä lajista innostuneiden Haaviston veljesten kanssa. Nälkä kasvoi syödessä ja heti 90-luvun alussa Riski kokosi joukkonsa I-divisioonaan turkulaisen raittius- ja urheiluseura Gurujen alle. Meno maistoi, into tekemiseen oli kova ja piti löytää ns. kunnon urheiluseura, jonka lipun alle voisi perustaa oman kaukalopallojaoston.

 

Monien vaiheiden jälkeen kaudella 1997-98 turkulaista kaukalopalloa ensimmäistä kauttaan liigassa vei eteenpäin vanha ja perinteikäs Pyrkivä. Riski hellitti jossakin vaiheessa ja puikkoa heilutteli pitkään liigavaliokunnan varapuheenjohtajanakin toiminut Pekan aisapari Rossin Pasi ja hänen jälkeensä Veijo Tuominen. Tuomisen intressit olivat pitkälle siinä, että hänen poikansa pelasivat joukkueessa. Toissa kaudella Veijon into alkoi hiipua ja mukaan saatiin houkuteltua vanha sotaratsu Pekka Riski. Tämä kausi on menty Riskin tahtiin ja kun apujoukkoja ei ilmaantunut monista kyselyistä huolimatta varsinkaan varainhankinta puolelle ja joukkueen kokoamisessakin oli omat ongelmansa, niin voitaneen sanoa, että SE OLI SIINÄ! Riski jos kuka hoiti mallikkaasti kaiken voitavan niin seurassa kuin seuran ulkopuolellakin. Harmi vain, että menetimme todella tekeväisen kaukalopallomiehen.

Itse kolmannesta ottelusta sen verran että Bewe oli liian kova pala Pyrkivälle. Varsinkin Bewen Helsingin Sanomista tuttu ykköskenttä (Siivikko, Torkkola, Hermunen, Heinonen ja Luoto) oli ihan liekeissä. Pyrkivän maalivahti Timo Kauhanen piti pitkään Bewen maaliluvut siedettävinä. Timo Kauhanen oli kuitenkin yksi koko joukkueensa parhaimmista lyhyeksi jääneessä ottelusarjassa. Kauhanen sai tarpeekseen jokaisessa ottelussa ja otteluiden jäännösminuutit pelasi Jesse Tuokko.

Tällä hetkellä Suomen paras kaukalopalloilija Panu Siivikko pönkitti pudotuspelien pistepörssin ykköspaikkaa kolmella maalilla ja viidellä syötöllä. Siivikon tuleva manttelin perijä, Paavo Torkkola pitää hallussaan pörssin kakkospaikkaa, tekemällä 5 maalia ja antamalla 2 syöttöä. Muita ottelun mieleenpainuvia suorituksia oli Olli Pelkosen taiturimaiset kynäilyt ja väkevästi pelanneen Kim Korhosen "peippailu" maali. Korhonen lupasi syksyn kausijulkaisussa kansalle sirkushuveja.

Varkaudesta stadiin vuodenvaihteessa muuttanut Aku Lasaroff sai palkintokaappiinsa pallon, jonka hän upotti sinisessä nutussa ensimmäistä kertaa vastustajan rysään. Risto Salminen palasi tosi toimiin pitkältä toipilaskaudeltaan, joka alkoi viime maaliskuussa. Siinä sivussa on operoitu peukalo ja olkapää. Saalina oli tämän kauden avausottelussa yksi syöttöpiste ja pallovarmaa peliä.

Bewen työmoraali on ollut aivan huippuluokkaa koko puolivälieräsarjan ja näin joukkue lähtee luottavaisena välieriin omaa hyväksi havaittua pelitaktiikkaa noudattaen.

 

Bewen kokoonpano tehoineen:
Jarkko Antikainen 0+0+0
Harri Hautajoki 0+1+0
Tommi Heinonen 0+0+0
Niko Hermunen 1+4+0
Mika Hämäläinen 0+0+0
Kim Korhonen 2+1+6
Janne Kuusla 0+1+2
Aku Lasaroff 1+0+0
Sami Luoto 1+0+6
Olli Pelkonen 2+0+0
Aleksi Rantalainen 1+1+0
Risto Salminen 0+1+0
Panu Siivikko 3+5+0
Paavo Torkkola 5+2+0
Nikolai Simonen 1+0+0
Jonne Vaahtera 0+0+0
Henri Vesikko 0+0+0
Maalivahtien torjunnat: Mika Hämäläinen 28 ja Timo Kauhanen 32 ja Jesse Tuokko 9.
Ei pelaavassa kokoonpanossa: Lauri Penttinen, Sami Häppölä, Rami Koivisto, Ari Oksanen ja Juhani Holm.
Erotuomarit: Sami Kaipia Lappeenrannan Erotuomarikerhosta ja Jussi Säteri Helsingin Kaukalopalloerotuomarikerhosta
Erikoisuudet: Sami Kaipia palkittiin ennen ottelua 100. ottelun tuomaroinnista ja Olli Pelkonen 200. pelatun ottelun rajan rikkomisesta. Illan Urheiluruutu noteerasi liigan puolivälierät tulosten muodossa, hienoa.
Yleisöä vain 149

Palkitut: Pyrkivän Mikko Nikkola ja Bewen Most Elmo Player Panu Siivikko. Palkintoraadissa Helsingin Jyryssä aikoinaan kaukalopallotoiminnan alulle saattanut Raimo Palviainen.

  
©FOTO TOMAATTI

 

 

Bewen seuraava kotiottelu la 23.02. klo 19.15 Kotkan Pesässä 1. välieräottelu, jolloin vastassa joko UKP, EPa tai RB-Oulu. Tervetuloa!
Mikäli et ole liittynyt tai et saa tekstiviestimuistutuksia matseista, niin nyt kannattaa liittyä kasvavaan joukkoon etusivulta, ettet vain missaa tulevia koitoksia!

Uusi Bewe Magazine Playoff-extra ilmestyy tällä viikolla.

Bewe – Pyrkivä 17-3 (4-1,4-0,9-2)
13.56 3-0 Korhonen (Kuusla)
15.06 3-1 Nikkola (Aaltonen)
19.34 4-1 Luoto (Siivikko)
22.40 5-1 Torkkola (Siivikko)
25.46 6-1 Simonen (Korhonen)
35.08 7-1 Torkkola (Hermunen)
36.27 8-1 Torkkola (Hermunen)
40.32 9-1 Torkkola (Siivikko) yv
40.52 10-1 Korhonen (Salminen)
43.06 11-1 Siivikko (Hermunen)
46.31 12-1 Rantalainen (Torkkola)
54.23 13-1 Pelkonen (Rantalainen)
54.38 14-1 Siivikko (Hämäläinen)
55.04 14-2 Kannisto (Lindström)
55.39 15-2 Lasaroff (Hautajoki)
57.12 16-2 Hermunen (Torkkola)
59.21 16-3 Nikkola (Lindström)
59.56 17-3 Siivikko (Hermunen)
Maalivahdit Hämäläinen 10+ 8+10=28
Kauhanen 19+10+ 3=32
(vaihto 46.31) Tuokko x+ x+ 9= 9

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

BEWE KOHTAA VÄLIERISSÄ RB-OULUN

Kaukalopalloliigan välierät alkavat lauantaina 23.02. klo 19.15 Kotkan Pesässä.Bewen vieraaksi saapuvat pohjoisen pojat Oulusta. Saturday Night Fever tarjoaa mm. tutkaan ampumista esim. Sami Luodon mailalla voi kokeilla lähteekö sillä veto todella niin kovaa kuin se näyttää ja Panu Siivikon mailalla voi taas kokeilla osuuko sillä maaliin. Kaikkihan sen muistavat kuinka […]