JÄNNITYSNÄYTELMÄ BEWELLE

Bewe
0 0
Read Time:8 Minute, 9 Second

Kaukalopallon klassikko-ottelu Bewe vs Kärpät tarjosi Kotkan Pesän kauden avausottelussa yllin kyllin tilanteita, avoimia ovia, värikkyyttä, tunteita ja maukkaan lopun ainakin sinisen silmin katsottuna. Ennen kamppailun alkua Bewe lahjoitti myydyistä maaleista kertyneestä tuotosta osan Käpylän Kuntoutussairaalalle. Ottelun avauspallon pudotti Jääkenttäsäätiön toimitusjohtaja, eturivin jääurheilumies Harry Bogomoloff. Bewe kiitti Bogoa hyvästä yhteistyöstä ja varsin ylipäätään siitä, että pystymme pelaamaan kaukalopalloa niinkin paljon kuin johtavassa kaukalopallokaupungissa se mahdollista ja toivotti onnea standardin kera kunnallisvaaleihin.
Bewen tradioihin kuuluu myös uusien joukkueen jäsenten kukittaminen ja esitteleminen vaativalle kotiyleiselle. Tervetulleiksi toivotettiin pelaajata Mikko Joensuu, Niklas Paananen, Sami Arina, Andrei Jääskö, Miikka Kiiski, Niko Lintunen, Mikko Ikonen, Sami Lindholm, Tommi Nikka ja valmentaja Pentti Lehtosaari.

Porin pirut aloittivat ottelun tehokkaasti ensin Mikko Peltonen vaparista 0-1 ja perään Jose Laaksonen 0-2, kun aikaa oli kulunut 4.28. Sitten heräsi Bewe Mikko Ikosen veivatessa erikoisen maalin. Sami Lindholm teki riparista ylivoimalla tasoittavan 2-2 kellon näyttäessä aikaa 11.28.
Kärppien taitava Jaakko Mäkelä 2-3 ja Olli Pelkonen tasoitti 3-3 ja kädet kävivät.
Juhani Holm oli jo aikaisemmin saanut oikeutetun 10 minuuttisen käyttäytymisestä, syynä maalikehikoiden kestävyyden koettamista Mäkelän maalin jälkeen. Ajassa 16.55 Paavo Torkkolalle 2 min. taklaamisesta ja jälleen kerran Kärpät rankaisi suoraan B-piste vaparista, jäähyä ennätti kulua vain 3 sekuntia. Erän lopussa Harri Hautajoelle 2 minuutin siirretty rangaistus poikittaisesta mailasta ajassa 20.00. Erä Kärpille 3-4.

Kärpät eivät päässeet hyödyntämään ylivoimaansa. Paavo Torkkola tasoitti tasakentällisin 4-4. Kärppien maalintekotuulella ollut Mikko Peltonen teki toisen maalinsa ja taululla 4-5 ja aikaa
kulunut 25.26. Jonne Vaahtera tasoitti ylivoimamaalilla 5-5. Sami Luoto suti ajassa 37.59 Bewen johtoon 6-5. Kärpät pääsivät yrittämään toisessa erässä 3 kertaa ylivoimaa, mutta tuloksetta, sillä Bewe neliö piti ja lopusta huolehti pömpeliä vartioinut Mikko Joensuu. Erä Bewelle 3-1.

Heti kolmannen erä alkajaisiksi Kärpät tasoitti 6-6 Niko Papinahon mestaroidessa. Viisi minuuttia myöhemmin Kärpät johtivat 6-7. Ja Papinaho rankaisi vielä kotijoukkuetta tekemällä toisen maalinsa ja siirtämällä Kärpät jo turvallisen tuntoiseen 6-8 johtoon ajassa 45.58. Kellon näyttäessä 50.56 Kärppien Harri Jaloselle 2 minuutin rangaistus kiinnipitämisestä. Jonne Vaahtera kiitti ja latasi tutulta paikaltaan tilanteeksi 7-8 ja Kärppien jäähyä kului vain 4 sekuntia. Tämä oli Vaahteran 200. piste. Penkillä oli tunne, että rinnalle ja ohi, mutta toisin ajatteli Kärpät, Jose Laaksosen latoessa taululle 7-9. Ottelun luonteen mukaisesti mestarimaisen maalin tehnyt Panu Siivikko kavensi 8-9 ajassa 54.09. Ajassa 55.28 tuli kylmää suihkua niskaan kuin aikoinaan Vuosaaren jäähallissa, sillä Sankarin viittaa harteilleen jo asetellut Mikko Peltonen teki kolmannen maalinsa ja taullla karut numerort 8-10.
Mikko Ikonen tahdolla ja taidolla 5 sekuntia myöhemmin 9-10. Vielä eli toive katsomossa varsinkin kun Kärppien parhaimmistoon kuulunut Jaakko Mäkelä otti ajassa 59.35 kakkosen estämisestä. Bewe ei missannut tätä tilaisuutta vaan kuudella neljää vastaan peli tasoihin 9-9, huudattajana parivaljakko, maalintekijä Sami Luoto ja syöttäjänä Panu Siivikko. Muuten tiedoksi että se oli sovittu kuvio. Mäkelän jäähyä ennätti kulua vain 6 sekuntia. Sami Luoto lähenee 400 pisteen rajapyykkiä, nyt kasassa 399 pistettä. Erä Kärpille 4-5.

Jatkoaika ja sankarin viitta oli nyt varmasti tarjolla maalintekijälle. Jonne Vaahtera laittoi pallon pömpeliin ja Kotkan Pesän lehterit notkuivat ja kerrankin lähti katsomosta kunnon ääntä. Jatkoaikaa ennätti kulua 2 minuuttia 36 sekuntia.
Viime kauden vastaava ottelu päättyi 10-9 ja nyt 11-10. Kärpät tuntuu kovemmalta joukkueelta kuin viime kaudella, sen näkee sitten keväällä.

Erotuomareina Dick Törnqvist ja Thomas Söderberg

Ottelun Lesportpelaajiksi valittiin Kärppien Niko Papinaho ja Bewen Mikko Ikonen

The Most Elmo Player Harri Hautajoki.

Bewen avausmaalintekijä One1More Sports pelaaja Mikko Ikonen

Beweläistä eniten rohmusivat pisteitä Jonne Vaahtera 3+1 ja Mikko Ikonen 2+1, Paavo Torkkola 1+2 ja Harri Jautajoki 0+3.

Maalivahtien torjunnat: Joni Meskanen 41 ja Mikko Joensuu 32.

Erikoista: Sami Häppölällä oli paikka kolmannessa erässä kaventaa eroa piikkipaikka pitävään Hannu Suorsaan, mutta Joni Meskanen venyi unelmatorjuntaan ja näin eroa on vielä 36 pistettä.

Ottelu oli nähtävissä livenä Lesport-tv:ssä.  Selostuksesta huolehti Ike Rautio ja kommentaattorina Jari Huttunen

Vaihto 4422 € ja kerroin 65,03

Kokoonpanosta pois: Niko Hermunen, Aku Lasaroff, Henri Vesikko, Andrei Jääskö,  Sami Arima, Lauri Penttinen ja Jere Väisänen.

Yleisöä 310

Seuraava ottelu ensi sunnunaina 26.10. klo 12.45 ja vastassa on vahvistunut Devils Kuopiosta

LESPORT-TV:N VIIKONLOPUN OTTELUIDEN ENNAKKOPAKETTI

RB-93 vs Blue Ball Lauantaina kohtaavat klo 16.00 alkavassa ottelussa vahvasti aloittanut lappeenrantalainen RB-93 ja tähän kauteen kovasti panostanut Blue Ball Rovaniemeltä. Blue Ball teki avausviikonloppuna pisteiden valossa turhan reissun länsirannikolle. Viime viikonloppuna kotonaan aina kova Blue Ball nappasi uuden liigatulokkaan Duon päänahan. RB-93:n raatelemiksi ovat joutuneet viime kauden pronssi- […]