0 0
Read Time:8 Minute, 30 Second

Bewe vs RB-Oulu
10-6 (0-1,7-2,3-2)

Lauantain kamppailuun luisteli jäälle liigan kärkipäähän kuuluva kotijoukkue ja häntäpäähän juuttunut RB-Oulu. Molemmat joukkueet olivat valmistautuneet hyvin tähän keskinäiseen lauantai-iltapäivän otteluun, joka oli joukkueiden välillä järjestyksessään 37. Bewe lähti otteluun neljällä ketjukoostumuksella ja vastaavasti Oulu kolmella. Oulun kokoonpanosta puuttui matkalla sairastunut ikiliikkuja Jarmo Viippola. Kotijoukkueen maaliin luisteli Niklas Paananen ja vieraiden Simo Tonteri.

Ensimmäinen erä
Bewe aloitti ottelun pirteästi luoden useita maalipaikkoja, mutta Oulun maalissa pelannut Simo Tonteri piti nollan upeilla torjunnoillaan. Ainoan maalin teki Oulun kapteeni Juha Heikkinen kun erää oli kulunut 15.18. Erässä kirjattiin vain kaksi 2 minuutin rangaistusta Bewen Sami Luodolle ja Jonne Vaahteralle huitomisesta. Kotkan Pesässä siis nähtiin harvinainen tilanne kun punavalo ei vilkkunutkaan totutusti vieraspäässä. Erä vieraille 0-1.

Toinen erä

Toisessa erässä oli sitten tapahtumaa, tunnetta, torikokousta ja paikalle olisi tarvittu Oulusta se oikia toripolliisikin oikeutta jakamaan, meno oli välillä kuin pikkutunneilla Dookunin nakkikioskilla.
Heti erän alkuun Jonne Vaahtera tasoitti Mikko Ikosen syötöstä 1-1. Ajassa 21.57 Oulun Hannu Kantolalle 2 minuutin istunto huitomisesta ja Bewe kuittasi ylivoimamaalin Niko Lintusen kauden toisella maalilla, passaajana Sami Lindholm. Oulu ei antanut periksi ja tuntematon Juhani Päivärinta aisti maalipaikan ja pisti pallon ensimmäistä kertaa lyhyellä urallaan hyvän harhautuksen jälkeen Paanasen taakse, syöttäjänä oli toisen polven kaukalopalloilija Olli Holopainen. Ei mikään luisteluvirtuoosi, mutta käsistään kätevä ja pelisilmääkin omaava Päivärinta oli jälleen asialla siirtäen Oulun 2-3 johtoon, kun aikaa oli kulunut 26.16. Tästä minuutin sisällä Oulun Juha Harjunpää 2 minuutiksi boxiin ja Sami Arima teki ensimmäisen maalinsa taiturimaisen Sami Häppölän toimiessa syöttäjänä. Ajassa 31.03 Niko Lintunen ohjasi Jonne Vaahteran kovan lämärin Tonterin taakse ja tilanne 4-3. Sitten koeteltiin laitojen kestävyyttä mutta ilman tuomioita ja heti perään Ville Hälikkä niittasi toista liigaotteluaan tällä kaudella pelanneen, liukkaan Niko Hermusen ryminällä laitaan. Tunteet olivat kotijoukkueella ymmärrettävästi kuumina tapahtumasta. Muutaman minuutin elpymisen jälkeen Niko Hermunen saateltiin lääkärin toimesta pukukoppiin virkoamaan. Pikaisen analyysin jälkeen terveestä olkapäästä löytyi viiltävä kipukohta ja puhuminenkin alkoi sujua päähän sattuneen kovan tällin jälkeen. Sunnuntainen kuvaus tullee selventämään onko olkapäässä mitään vakavampaa. Tämän seurauksena Ville Hälikälle 5 minuutin komennus jäähylle ja väärin ei olisi ollut suihkukomennuskaan. Bewe rankaisi jäähyn aikana Paavo Torkkolan ja Juhani Holmin maaleilla.
Kun erää oli jäljellä 25 sekuntia niin Miikka Kiiski teki röyhkeästi ensimmäisen liigamaalinsa. Ja heti perään Oulu kuittasi helposti Holopaisen maalilla ja sai Bewen valmentajakaksikon Teiro & Lehtosaari murahtamaan. Legendaarinen radioselostaja 70-80-luvulta Raimo "Höyry" Häyrinen muisti aina selostaessaan kertomaan, että vastustaja on aina vaarallisimmallaan juuri silloin kun hyvä olo on puserossa eli maalin jälkeen. Häyrisen ollessa liekeissä niin allekirjoittanut katsoi aina lätkämatsit ilman tv:n ääntä virittäen radion oikealle taajuudelle. Kauden värikkäin erä 7-3.

Kolmas erä

Olli Paavon poika Holopainen aloitti kolmannen siihen mihin toisessa erässä jäi eli maalilla. Reilua minuuttia myöhemmin Niko Lintunen kruunasi iltansa kolmannella maalillaan eli hattutempulla tilanteeksi 8-5. Oulu ei hellittänyt vaan ajassa 43.33. pirun Päivärinta tuli ja laittoi pallon kolmannen kerran Paanasen taakse. Eli maalien valossa ilta oli keltanokkien sillä Päivärinnan, Lintusen, Ariman ja Kiisken yhteinen ottelumäärä on hädin tuskin yli kymmentä.
Kaukalopallon kruunaamaton kuningas Sami Häppölä teki uransa 500. maalinsa ajassa 48.02. Häntä ennen ovat rajan rikkoneet Jari Karppinen ja Kari Elonen. Maali oli tyypillistä Häppölää parhaimmillaan, josta paistoi läpi oveluus ja yllätyksellisyys.
Taululla 9-6. Mollivoittoisesti jo pitempään pelannut Pelkosen Olli teki viimeisen maalin kellon näyttäessä 53.58. Viimeisen peli minuutin aikana teki liigadebyyttinsä puolustuksessa Juha Tiilikainen. Harvoin kenelläkään pelaajalla kaukalopallossa on 40 omaa äänekästä fania katsomossa..

Yli- ja alivoima
Oulu pelasi ylivoimaa kolme kertaa ja kerran oululaiset onnistuivat juuri kun beweläinen pääsi pois jäähyboxista. Bewe teki 5 ylivoimamaalia, joista 2 Ville Hälikän viiden minuutin aikana. Ylivoima oli tehokasta sillä vain yksi ylivoima jäi hyödyntämättä. Myös alivoima pelaaminen oli hyvää.

Bewen tehokkaimmat miehet: Niko Lintunen 3+0, Sami Luoto 0+2

Maalivahtien torjunnat: Niklas Paananen 24 ja Simo Tonteri.38.

Loukkaantuneet, sairaat tai muuten poissa kokoonpanosta olevat: Aku Lasaroff, Mikko Joensuu, Jere Väisänen, Andrei Jääskö ja Ari Oksanen .

Erotuomarit: Jussi Säteri ja Santeri Valve Helsingin Kaukalopalloerotuomarikerhosta.

Erikoisuudet: Toisellakin pohjoisen joukkueella myös erikoisesti myytyjä housumainoksia, muutoin peliasu kunnossa, melkein nimienkin osalta.
Bewe ikoni Sami Häppölä kavensi eron piikkipaikkaan 26:een pisteeseen.
Sami Häppölä tekee aina pelatessaan uuden ennätyksen pelattujen otteluiden määrässä ja nyt lukema näyttää 446.
Miikka Kiiskelle ja Sami Arimalle ensimmäiset liigamaalit.
Juha Tiilikainen pelasi numerolla 50 ensimmäisen liigaottelun ilman tilastomerkintöjä, mutta hänestä tuli kautta-aikain tilaston vanhin liigassa pelannut pelaaja.

Yleisöä 245

Palkitut: Lesportpelaajat RB-Oulu Juhani Päivärinta ja Bewen Jonne Vaahtera. Bewen Most Elmo Player Sami Häppölä ja Bewen ensimmäisen maalintekijä Jonne Vaahtera palkittiin One1More Sportin lahjakortilla. Palkintoraadissa markkinoinnin erikoisosaaja Jarmo Elomaa.

Bewen seuraava kotiottelu la 10.01. klo 15.45 ja vieraana EPa, Varkaudesta.

SAMI HÄPPÖLÄ RIKKOI 500 MAALIN RAJAN

Bewe Sami Häppölästä tuli liigan 3. pelaaja, joka on rikkonut maagisen 500 maalin rajan. Tämän on aikaisemmin tehnyt kaksi jo pelaajauran lopettanutta pelaajaa oululainen Jari Karppinen 661 ja raumalainen Kari Elonen 567 maalia. Häppölän kautta-aikain tilasto näyttää 1242 pistettä (500+742). Ero kapeni 26 pisteeseen piikkipaikka pitävään Hannu Suorsaan.