BEWE PÖLLYTTI EPAN

0 0
Read Time:7 Minute, 37 Second

15 – 5 (7-3,4-2,4-0)

Kotkan Pesän lauantai vieraaksi oli saapunut viime kevään finaalivastustaja EPa. Kaikki varmaan muistavat kuinka kylmää kyyti oli viime keväänä epalaisille. Nyt joukkue oli vahvistunut aikalailla syksystä ja paperilla ainakin joukkue näyttää suhteellisen kovalta, sillä joukkueen vahvuuteen oli liittynyt Tiusasta, Ikosta ja Huovista. Eli odotukset olivat korkealla ennen iltapäivän kamppailua vaikkakin yllättävä Devils tappio painoikin ”repussa”.

©Miika Ylhäinen

Kuvat Miika Ylhäinen

Katso koko kaikki ottelukuvat

Ensimmäinen erä

Bewen ensimmäinen maali syntyi ajassa 0.07 Panu Siivikon maalatessa ja Niko Hermusen syöttäessä. Liigan nopein maali on tehty ajassa 0.04 ja se on peräisin 90-luvun alkupuoliskolta maalintekijänä Marko Lampinen ja syöttäjänä Sami Häppölä. Tämä nyt Siivikon tekemä maali lienee yksi nopeimmista tällä uudemmalla aloituksella tehdyistä. EPa tasoitti ylivoimamaalilla 1-1 Mikko Ikosen antaessa myrskyvaroituksen laukauksestaan. Sitten pyörikin kaukalossa Bewe-sirkus. Reilun kuuden minuutin aikana taululla 4-1, maalintekijöinä Sami Luoto, hieno ylivoimamaali, liekeissä ollut Olli Pelkonen ja vahvasti aloittanut Sami Lindholm. EPan, vielä ensimmäisessä erässä liukkaasti liikkunut Mikko Ikonen piti vielä maalillaan vieraat mukana ottelussa. EPan Tero Iivanainen toi vielä ylivoimaalillaan vieraat maalin päähän. Erän loppu olikin Bewen näytöstä pyörremyrskyketjun Siivikko-Hermunen-Torkkola ollessa asialla parissa maalissa ja yhden koko kauden upeimmista maaleista syntyi myös liekeissä pelanneen Sami Lindholmin toimesta ns. ylämummo, namu passin antoi Sami Luoto. Tästä ansaitut aplodit n. 300 hengen katsomolta.

Erä Bewelle 7-3.

Toinen erä

Toinen erä alkoi siihen mihin eka jäi eli kun aikaa oli kulut 22.07 niin Jonne Vaahtera ja Harri Hautajoki olivat jo maalanneet kerran mieheen. Bewen parhaan pistemiehen Hautajoen ympärille on Mikko Ikosen lähdön jälkeen koottu hyvin toimiva kokonaisuus Olli Pelkosen ja Sami Lindholmin toimesta. Bewen 10. maali syntyi ylivoimalla pelatessa ja Sami Häppölän toimittaessa maalin takaa uskomattoman syötön maalin edessä valmiudessa olleen Harri Hautajoen lapaan ja siitä siirto verkon perukoille. Paluun kaukaloon tehnyt yksi kaikkien aikojen parhaimmista pelaajista Tommi Huovinen teki EPalle 10-4 kavennuksen ylivoimalla kun aikaa oli kulunut 38.19.

Bewen kolmannen ketjun linkki Vaahtera-Häppölä toimi jäälleen Vaahteran maalatessa 11. maalin ajassa 38.53. Bewen puseroon hiipi hyvänolon tunne ja EPa pääsi vielä erän lopussa kaventamaan. Erä Bewelle 4-2.

Kolmas erä

Kolmannen erän maali-iloittelu jatkui ylivoiman merkeissä ajassa 43.52 Torkkola värkkäsi Hermusen tarjoillessa. Reilun kuuden minuutin kuluttua Hautajoki siirsi Pelkosen syötöstä tilanteeksi 13-5. Pitkään näyttikin, että ottelussa ei enempää maaleja nähdäkään. Sitten ottelun vanha herra Häppölä esitti ottelun toisen kynänsä ja veivasi epalaiset tällä kertaa puhtaasti Kulta Katriina kahville ja kello näytti 58,50. Ja katsomo jännitti että saadaanko 10 maalin ero aikaiseksi. Mutta EPalle aukesikin paikka eli melkeinpä tyhjä maali, kun hyvin pelannut maalivahti Mikko Joensuu oli pelattu ulos. Kaiken varmuudeksi ikitaistelija Janne Kuusla siirsi maalin pois paikoiltaan ja tästä ansaitut 10 minuutin henkilökohtainen rangaistus ja tämän lisäksi rangaistuskuljetus. Sitä asettui suorittamaan Mikko Ikonen., tällä kertaa pitemmän korren veti kuitenkin toinen Mikko eli Joensuu. Aivan erän lopussa Hautajoki vapautti Olli Pelkosen laidalta lentoon ja hyvän rannevedon jälkeen kello pysähtyi ajassa 59,57 ja taululle yleisön odottamat 15-5

Erä Bewelle 4-0

Bewen tehomiehet: Harri Hautajoki 3+2, Niko Hermunen 1+2, Sami Häppölä 1+3, Sami Lindholm 2+2, Sami Luoro 1+1, Olli Pelkonen 2+1, Panu Siivikko 2+1, Paavo Torkkola 1+2 ja Jonne Vaahtera 1+2.

Yli- ja alivoima: Alivoima ei ollut tällä kertaa tavaramerkkinä, sillä EPa pääsi rankaisemaan viidestä kerrasta 3 kertaa ja kerran siirretyn aikana. Ylivoima säilyi vajaassa 50 %ssa eli siinä on vielä parannettavaa.

Loukkaantuneet, sairaat tai muuten kokoonpanosta poissaolevat:Aku Lasaroff, Sami Arima, Juhani Holm, Niko Lintunen, Niklas Paananen, Tommi Nikka, Aleksi Rantalainen, Lauri Pnettinen, Andrei Jääskö ja Ari Oksanen .

Erotuomarit: Vesa Paavola ja Marko Oikarinen Helsingin Kaulopalloerotuomarikerhosta.

Erikoisuudet: Ennen ottelua palkittiin 500 maalin rajapyykin rikkonut Sami Häppölä. Tämän rajan ovat aikaisemmin rikkoneet jo lopettaneet Kari Elonen ja Jari Karppinen. Seuraava 500. kerholainen tulee Panu Siivikosta ja hänen maalilukemansa näyttää nyt 497. Bewe ikoni Sami Häppölä kavensi eron piikkipaikkaan paluun tehneeseen Hannu Suorsaan 19:een pisteeseen.

Sami Häppölä tekee aina pelatessaan uuden ennätyksen pelattujen otteluiden määrässä ja nyt lukema näyttää 448. Sami Lindholm teki liigauransa 100. pisteen. Timo Ahonen kukitettiin perinteiseen tyyliin ensimmäisessä kotiottelussaan.

Yleisöä 282

Palkitut: Lesportpelaajat EPan Mikko Ikonen ja Bewen Harri Hautajoki. Bewen Most Elmo Player Jonne Vaahtera ja Bewen ensimmäisen maalintekijä Panu Siivikko palkittiin One1More Sportin lahjakortilla. Palkintoraadissa SKPL:n puheenjohtaja Olli-Pekka Lintula.

Bewen seuraava kotiottelu la 25.01. klo 13.45 ja vieraana Lieksan Into.

Bewe suuntaa tulevana viikonloppuna kaamoskierrokselle lähtien jo perjantaina klo 16.00 kohti Rovaniemeä, jossa lauantain kamppailu alkaa jo klo 12.30 ja vastassa vahvasti kotonaan pelaava Blue Ball. Kierros jatkuu sunnuntaina Oulussa klo 13.00 ja vieraanvaraisuutta tarjoaa ikituttu, alaviritteisesti pelannut, mutta silti vaarallinen RB-Oulu.

2002-2003
Bewe – Enson Pallo 9-9 (1-4,3-3,5-2,0-0)

PANU SIIVIKOSTA VUODEN KAUKALOPALLOILIJA

Urheilutoimittajain liitto on valinnut vuoden 2008 vuoden kaukalopalloilijaksi, 4 kertaa aikaisemminkin valitun, 33-vuotiaan Panu Siivikon. Seurassaan kapteenin merkkiä kantava Siivikko johdatti kautta-aikain kovimalla pudotuspelien pistemäärällään 50 (23+27) edustamansa Bewe Sportin Suomen Mestariksi. Siivikolla on menossa liigassa 13. kausi, joista on saavutuksina 6 kultaa, 2 hopeaa ja 1 pronssi. Kuvassa oleva […]