KAAMOSKIERROS

Bewe
0 0
Read Time:10 Minute, 17 Second

 

 

Perinteisen Kaamoskierroksen aika oli jälleen käsillä ja edessä pitkä pelimatka Rovaniemelle ja Ouluun. Charter-Tuomen bussi starttasi Kotkan Pesästä klo 16.00 kohti Jääliä, mukanaan nälkäisiä punaisiin Kaamoskiertueen paitoihin sonnustautuneita sotureita. Matka taittui jopa välillä vilpoisessa bussissa alku kangertelujen jälkeen yhdeksään tuntiin. Yö jäi lyhyeksi, koska Rovaniemelle piti lähteä jo klo 7.30 ja tiedossa oli vaikeasti voitettava kotijoukkue Blue Ball. Siitä todistuksena aikaisempinakin kausina menetettyjä pisteitä. Blue Ball pelaa kotiottelunsa upeassa Lappi-Areenassa. Tiedossa oli värikäs ja tapahtumarikas ottelu, joita yleensä Bewen ja Blue Ballin väliset ottelut ovat aina olleet. Kaamoskierroksella oli mukana kuvaaja ja toimittaja Helsingin Sanomista.

 

 


© Henri Luoma www.henriluoma.fi  

 

Blue Ball vs Bewe

14 – 9 (4-2,5-6,5-1)

 

Ensimmäinen erä

Ensimmäisen erä 10 ekaa minuuttia olivat tasaista ja tarkkaa peliä, Bewen luodessa tutussa sinisessä nutussa muutaman vaarallisen maalipaikan ja onnistuen samalla tekemään ottelun avaus maalin ajassa 10.50. Sitten alkoikin Bewen virheiden suma, joista Blue Ball rankaisi säästelemättä. Ensin ajassa 13.25 Jukka Väliranta kiitti Sami Häppölää ja tasaisen tappavasti erän loppuun Blue Ball takoi taululle 4-1 johdon. Bewe pääsi kuitenkin kaventamaan ajassa 19.56 Niko Hermusen maalilla. Erä Blue Ballille 4-2

  
© Henri Luoma www.henriluoma.fi

 

Toinen erä

 

Valmennusjohdon suorittamien palopuheiden jälkeen mm. virheiden karsimisesta kurssin uskottiin kääntyvän toisessa erässä. Mutta kaukalossa Blue Ball näytti määräävän tahdin Ville Pekkalan muuttaessa heti erän alkuun taululle lukemat 5-2. Sami Häppölä kavensi muutamaa minuuttia myöhemmin 5-3. Maratonin piikkipaikkaa hamuava Häppölä oli jälleen asialla Harri Hautajoen syöttäessä ja näin oltiin tilanteessa 5-4. Sitten olikin valkopaitaisten vuoro iskeä vajaassa kolmessa minuutissa 3 maalia. Blue Ballilla oli hurmos päällä. Siinä välissä Bewe otti aikalisän, mutta sekään ei tuntunut auttavan. Taululla lohduttomat 8-4. Bewe aloitti raivoisin kirin takomalla 62 sekuntiin 3 maalia. Maalintekohan on ollut aina Bewen tavaramerkki. Bewen seitsemännen maalin jälkeen oli Blue Ballin vuoro ottaa aikalisä ajassa 32.28. Olli Pelkonen tasoitti ajassa 36.01 eli rinnalle ja ohi. Toisin kävi kun Blue Ball pääsi tekemään ylivoimamaalin ajassa 38.33 ennen erätaukoa. Näin erä Bewelle 5-6.

 


© Henri Luoma www.henriluoma.fi

Kolmas erä

Rumpujen jytinä vain kasvoi ja se antoi myös zemiä tasoitusmaalin tehneelle väkkärämäiselle voimanpesälle Jonne Vaahteralle, joka tälläsi tasoituksen ajassa 44.09. Oulaislähtöisen Olli Salmelan istuessa kakkostaan kolttosistaan, niin Bewe pääsi yrittämään ylivoimaa, joka olikin jostain syystä yskähdellyt kahden ensimmäisen erän aikana. Jäähyn loppupuolella Bewe pelatessa liian huolimattomasti pääsi yllättävän nopea kinttuinen, uusi tuttavuus Jukka Väliranta Tommi Heinoselta karkuun ja tilannetta yritti pelastaa yksi kaukaloiden väkemmistä vääntäjistä, turbomainen Jonne Vaahtera, joka joutui kaatamaan Välirannan. Siitä seurasi rangaistuskuljetus ja sitä asettui suorittamaan Olavi Pallari.. Pallari huudatti rovaniemeläisiä ja taululle 10-9. Beweläiset uskoivat vielä tasoittavan maalirikkaan ottelun , mutta toisin kävi. Ottelussa tulleet virheet vain kertautuivat ja lopussa taululla 14-9. Bewe oli murskattu tylysti. Kaikki kunnia Blue Ballilaisille, jotka ilman Janne Salmelaakin pelasivat näyttävää ja vauhdikasta kaukalopalloa. Osuutensa asiaan lienee myös kesällä tutuksi tulleilla Ounasvaaran portailla.


© Henri Luoma www.henriluoma.fi

Bewen tehomiehet: Harri Hautajoki 0+2, Niko Hermunen 1+2, Sami Häppölä 3+0, Olli Pelkonen 3+0 ja Jonne Vaahtera 1+2.

 

Maalivahtien torjunnat: Ilkka Pasam 41 ja Mikko Joensuu 33

 

Yli- ja alivoima: Blue Ball rankaisi kuuden jäähyn aikana 3 kertaa ja kerran siirretyn aikana, joten Bewen tyytyminen tyydyttävään. Ylivoima pelaaminen oli luokattoman heikkoa, sillä viidestä yrityksestä ei yhtään maalia. Osuutensa siihen lienee myös Blue Ballin alivoimapelaamisella.

 

Loukkaantuneet, sairaat tai muuten kokoonpanosta poissaolevat: Aku Lasaroff, Miikka Kiiski, Sami Arima, Juhani Holm, Niko Lintunen, Niklas Paananen, Aleksi Rantalainen, Lauri Penttinen, Andrei Jääskö ja Ari Oksanen .

 

Erotuomarit: Reijo Kitkala Oulusta ja Petri Pahtakari Rovaniemeltä

 

Erikoisuudet: Janne Kuuslan luistimet jäivät perjantaina Helsinkiin ja ne saatiin koneella kolmanteen erään. Kuusla käytti valmentaja Pentti Lehtosaaren luistimia kahden ensimmäisen erän aikana. Blue Ballin rumpuryhmä oli tehnyt majansa vierasjoukkueen vaihtoaition päälle.

 

Yleisöä 210

 

Palkitut: Lesportpelaajat Blue Ballin Ilkka Pasma ja Bewen Jonne Vaahtera

 

 


RB-Oulu vs Bewe

10 – 11 (3-3,3-6,4-1,0-1)

 

Valmistautuminen alkoi heti Blue Ballin tappion jälkeen joukkuepalaverilla Jäälissä la klo 19.00.

Joukkue kirmaisi aamujäälle su klo 08.20 karistamaan pois yön tuoman kankeuden.

Valmennusjohto muisti muistuttaa RB-Oulun vaarallisuudesta, vaikka joukkue majaileekin milteipä sarjan tyvipäässä. Aamupäivän aikana tutkittiin sen verran vanhoja tilastoja, että näin paljon ei Bewen päähän ole tehty maaleja Kaamoskierroksella kuin kaudella 1990-91 jolloin R-Ville kylvetti stadilaisia 16-5 ja vielä perään Bandy-84 16-3. RB-Oulu kylläkin teki kaudella 2005-05 Kotkan Pesässä välierissä kovan yllätyksen peittoamalla Bewen maalein 14-4. Ottelusarja meni kylläkin Bewelle 3-1. Mitä niitä vanhoja muistelemaan, sillä edessä on uusi urakka ja kaukalopalloilijan juhlahetki eli ottelu, joihin valmistautumisissa olisi osalla petrattavaa. Kaukalopallo on todellinen maalintekopeli, missä välillä puolustaminen tuppaa unohtumaan. Kaukalopallossa hyvä maalivahtipeli on samoin kuin jääkiekossakin puolijoukkuetta.

 

Ensimmäinen erä

 

Peli alkaa loistavasti Bewen uuden tähtipelaajan, pistepörssin kärkipaikkoja kolkuttelevan Harri Hautajoen toimittaessa pallon Jouni Hemmilän taakse kellon näyttäessä 00.34. Oulu tasoitti reilua minuuttia myöhemmin vanhan herran 44-vuotiaan, edelleen liukkaasti liikkuvan Jarmo Viippolan oivasta lättysyötöstä Heikki Mettovaaralle. Häppölä & Hautajoki värkkäsivät klap klap tyyliin ylivoimamaalin. Tilannetta edelsi Oulun hyvä paikka tehdä alivoimamaali, mutta hetkessä pallo olikin Oulun maalissa. Ville Hälikkä tasoitti onnekkaasti 2-2. Pitkään hyviä otteita esittänyt Olli Pelkonen siirsi Bewen 3-2 johtoon. Oulu tuli tasoihin 3-3, joihin lukemiin eräkin päättyi.


© Henri Luoma www.henriluoma.fi

Toinen erä

 

Toiseen erään joukkue lähti eväinään tarkka ja mahdollisimman riskitön erä. Ajassa 25.07 Harri Hautajoki siirsi Bewen 3-4 johtoon. Reilua minuuttia myöhemmin Bewe saa rangaistuskuljetuksen ja liekeissä ollut Harri Hautajoki toimittaa kylmän viileästi pallon RB-Oulun maalin kattoon. Sitten ajassa 29.36 Jonne Vaahtera hankkii itselleen kahden minuutin käytösrangaistuksen ja heti perään typerästi toisen. Vaahteran istuessa Sami Luoto löytää aukon ja tällä kertaa pallo löytää perille ilman hurjaa lyöntilaukausta. Taululla 3-6. Vaahteran toisen rangaistuksen aikana Oulu kaventaa 4-6. Jäähyjen jälkeen Jonne Vaahtera on tulta ja tappuraa ja tekee Tommi Nikan syötöstä 4-7 ja heti perään Sami Lindholm 4-8 ja aikaa oli kulunut 35.35. Tällä maalilla Sami Lindholm siirtyi kautta-aikain tehokkaimmaksi porvoolaiseksi kaukalopalloilijaksi 105 pisteellä ohittaen Miika Eerolan. Porvoolaisia on pelannut liigassa kymmenkunta pelaajaa. Oulu teki ajassa 36.43 kavennuksen 5-8. Pelkonen Hautajoen syötöstä ajassa 36.55 5-9. Maalikarkelot jatkuivat vielä ajassa 37.18 Oulun kaventaessa 6-9. Erä Bewelle 3-6


© Henri Luoma www.henriluoma.fi

Kolmas erä

 

Mitä käärmekeittoa lienee Oulun päävalmentaja Tuomo Jaukkuri kopissaan keittänyt, sillä sellaisella höyryllä Oulu kolmanteen erään tuli. Ensi kyllä maalikarkelot aloitti Harri Hautajoki tehden Bewen 10. maalin. Sitten ei kaukalossa nähty kuin mustaa Oulu kuroi Bewen turvallisen tuntuisen neljän maalin johdon kiinni tasoittaen viimein pelin 10-10 ajassa 59.43. Tässä vaiheessa lähti Bewen päävalmentaja Sami Teiron viimeisetkin hiuksen rippeet. Erä Oululle 4-1

 

Jatkoaika

 

Jatkoaikaa ennätti kulua 1.31 minuuttia kun Bewe ikoni Sami Häppölä siniviivalaukaus upposi yläkulmaan hieman maskissa olleen Jouni Hemmilän taakse. Tällä voitolla Bewellä on vielä pienoiset mahdollisuudet kivuta sarjataulukossa ylöspäin. Jäljellä on vielä kaksi kertaa pisteautomaatti Into, RB-93, Duo ja runkosarjan päättävä ottelu Porissa Kärppiä vastaan 15.2. Piste pitää myös RB-Oulun toiveita yllä päästä vielä kahdeksan sakkiin ja jäljellä Oululla on vielä pelit kaikkia heidän päävastustajiaan vastaan eli Duoa, Devilsiä, EPaa ja automaatti Intoa vastaan. Joka tapauksessa on vielä erittäin mielenkiintoisia otteluita jäljellä, joissa panosta riittää.

Bewen tehomiehet: Harri Hautajoki 4+3, Sami Häppölä 2+0, Sami Luoto 1+1 ja Olli Pelkonen 2+2

 

Yli- ja alivoima: Alivoima ei ollut tällä kertaa tavaramerkkinä, sillä EPa pääsi rankaisemaan viidestä kerrasta 3 kertaa ja kerran siirretyn aikana. Ylivoima säilyi vajaassa 50 %ssa eli siinä on vielä parannettavaa.

 

Maalivahtien torjunnat: Jouni Hemmilä 36 ja Henri Vesikko 33

 

Loukkaantuneet, sairaat tai muuten kokoonpanosta poissaolevat:Aku Lasaroff, Sami Arima, Juhani Holm, Niko Lintunen, Niklas Paananen, Tommi Nikka, Aleksi Rantalainen, Lauri Penttinen, Andrei Jääskö ja Ari Oksanen .

 

Erotuomarit: Reijo Kitkala ja Sauli Orava

 

Erikoisuudet: Panu Siivikon maalilukema näyttää edelleen 497. Bewe ikoni Sami Häppölä kavensi eron piikkipaikkaa pitävään Hannu Suorsaan 15:sta pisteeseen.

Sami Häppölä tekee aina pelatessaan uuden ennätyksen pelattujen otteluiden määrässä ja nyt lukema näyttää 451. Bewen pyörremyrskyketju Torkkola-Hermunen-Siivikko oli pohjoisen kaamoksessa vähän eksyksissä. Jäällä nähtiin ottelun jälkeen osa suomalaista kaukalopallohistoriaa kun maratontaulukon ykkösnimi Hannu Suorsa sekä toiset tuhatkerholaiset Panu Siivikko ja Sami Häppölä äkkäsivät yhteiseen kuvaan Kalevan kuvaajan kuvattaviksi.

 

Yleisöä 185

 

Palkitut: Lesport pelaajat Oulun Hannu Kantola ja Bewen Harri Hautajoki

 

Katso www.rb-oulu.fi

 

Bewen seuraava kotiottelu la 25.01. klo 13.45 ja vieraana Lieksan Into Itärajalta

 

Tervetuloa

 

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

BEWE TEURASTI INNON 36-6

 36-6 (10-1,13-1,13-4)   Kotkan Pesän jäälle luisteli vieras Itärajalta, joka ei alkuverryttelyssään näyttänyt lainkaan sellaiselta joukkueelta kuin Kaukalopalloliigassa edellytetään. Pelipaidoista puuttuivat liigan logot, erivärisävyisiä pelipaitoja, erilaisia pelisukkia, erilaisia housuja (kaikki kylläkin mustia) missä mainoksia missä ei, pitkiä ja lyhytlahkeisia housuja, nimiä puuttui pelipaidan selkämyksistä, osa pelaajien luistelutaidosta kuuluisi paremmin Helsingissä […]