BEWE NITISTI NIUKKAAKIN NIUKKEMMIN DEVILSIT

Bewe
0 0
Read Time:4 Minute, 28 Second


 

 

 7-6 (2-1,5-2,0-3)

Kotkan Pesässä kihelmöi ennen ottelun alkua, sillä olivathan pitkän kauden jälkeen alkamassa odotetut puolivälierät. Devilsit tutustuivat uuden bussikuskinsa avulla stadin keskustaan puolen tunnin ajan saapuen normaalin kahden tunnin sijasta 1,5 ennen ottelun alkua Nordenskiöldinkadun pyhättöön. Kierroksella lienee ollut tarkoituksensa sillä, niin kovaa Paholaiset ottelun aikana taistelivat. Bewen pelaajat tulivat sisään Sport Hampuris Areenaksi muuttuvan Kotkan Pesän jäälle uuden sisääntulomusiikin Cowboys from Hell tahdissa. Pudotuspelit ovat kaikilta osin eri maailmasta kuin runkosarjan ottelut, niin tämäkin ottelu sen näytti.

 
1. Erä

Ensimmäinen erä näytti heti alusta alkaen, että nyt taistellaan voitosta. Naapuri oli valmis laittamaan siemenpierunakin likoon oman maalinsa vartiomiseksi. Kotkan Pesän lehtereillä saatiin ensimmäistä maalia odotella reilusti yli puolen erän ennen kuin uusi maalilaulu herätti kauden pienilukuisimman yleisön. Kapteeni Panu Siivikko pysäytti kellon ajassa 13.18, syöttäjänä ylivoimamaalissa Niko Hermunen. Bewe pääsi jo kerran aikaisemminkin yrittämään ylivoimaa, joka jäi aika tehottamomaksi. Samalla minuuttiluvulla 13.57 Olli Pelkonen 2-0, Harri Hautajoen syötöstä. Tommi Heinosen myöhästyessä Savon junasta ja siitä seuranneen rangaistuksen aikana Devilsien kapteeni Jani Puustinen kavensi 2-1. Tämä jäikin erän tulokseksi, vaikka rumputuli kohti Pietilän vartioimaa maalia oli kovaa, yhteensä 19 kertaa Pietilä ehti pallon eteen.

 
 

2. Erä.

1. taistelun toinen erä vanheni rapiat minuutin vieraiden tasoittaessa ylivoimamaalilla. Kolme minuuttia myöhemmin Paavo ”Musa” Torkkolan saadessa pitkästä aikaa maalihanat auki ja tuuletukset myös sen mukaiset. Tähän ylivoima maaliin syötön antoi Panu Siivikko. Ajassa 32.32 Devilsit tasoittaa tasakentällisin ”epamaisella” juonikkuudella Pekka Palmin maalatessa Markus Venäläisen syötöstä. Taistelu oli kiivaimmillaan kun taaksepäin liukuva Niko Hermunen jää ajassa 36.17 jyrän alle nimeltä Antti Liimatainen. Liimatainen 5 minuutin istunnolle ja Hermunen paareilla kaukalosta pois ja ambulanssia odotellessa ikitaistelija Hermunen sanoi,että hän toipuu tällistä ja perukaa tilaus. Sitten alkoikin ilotulitus, joka kesti reilut 3 minuuttia Bewen takoessa 4 maalia. Ensin Sami Luoto Siivikon syötöstä, Olli Pelkoselle kaksi seuraavaa ja lopulta voittomaaliksi jäänyt 7. osuma Aleksi Rantalaiselle. Kaukalossa oli tunnetta ja periksi antamattomuutta, oikeaa playoffhenkeä. Erä Bewelle 5-2. Bewen voitaneen sanoa käyttäneen ylivoiman täydellisti hyväkseen.


 
 

3. Erä.

Kolmanteen erään vierailijat tulivat täynnä taistelua Jani Mertasen onnistuttua kaventamaan 7-4 ajassa 46.34. Juhani Holm rysäytti paholaisen seinälle aiheuttaen viiden minuutin rangaistuksen sekä päälle vielä pari minuuttinen nahistelusta. Nyt alkoi Bewen piina, kestääkö puolustus. Pahalta näytti Devilsien tehdessä 2 ylivoimamaalia. Taululla 7-6 ja aikaa oli jäljellä vielä piinaavat 6 minuuttia. Kuopiolaisilla oli peli hallinnassa ja vaarallisia tilanteita syntyi, mutta ei enempää. Bewe kesti ja painoi pelin viime minuutin aikana Devilsien päähän ja näin eivät runkosarjan voittajat antaneet mahdollisuutta ottaa huippupelin pelannutta maalivahti Saku Pietilää pois.  

Tässä ottelussa erikoistilanteet olivat suuressa roolissa, sillä vain kumpikin joukkue teki yhden maalin tasakentällisin. Mustelmia tuli varmasti enempi kuin monessa runkosarjan pelissä yhteensä. Tikkauksiltakaan ei vältytty. Taistelussa on käynnissä ja jatkuu kunnes parempi joukkue voittaa ensin kolme ottelua eli sodan

 

 Bewen tehokkaimmat miehet: Olli Pelkonen 3+0 ja Panu Siivikko 1+3.

 

Maalivahtien torjunnat: Mikko Joensuu 26 ja Sakari Pietilä 47.

 

Loukkaantuneet, sairaat tai muuten poissa kokoonpanosta olevat: Henri Vesikko ja Tommi Nikka.

Ei enää joukkueessa Andrei Jääskö, Niko Lintunen ja Jere Väisänen.

 

Erotuomarit: Marko Oikarinen ja Vesa Paavola Helsingin Kaulopalloerotuomarikerhosta.

 

Erikoisuudet: Bewen ja kaukalopallon ikoni Sami Häppölän  maraton taulukkoon ei tullut merkintöjä muuta kuin ottelunmäärän joka näyttää 457 ja joissa 1282 pistettä. Viime aikoina liekeissä ollut Olli Pelkonen rikkoi 400 pisteen rajan. Lauri Penttisellä tulee muuten sunnuntaina  100 peliä täyteen.

 

Yleisöä 192

 

Palkitut: Lesportpelaajat Devils Sakari Pietilä ja Bewen Aleksi Rantalainen. Most Elmo Player Olli Pelkonen ja Bewen ensimmäisen maalintekijä Panu Siivikko palkittiin One1More Sportin lahjakortilla. Palkintoraadissa huoltajalegenda Markku Raitamo.

 

Taistelu jatkuu sunnuntaina klo 18.30 Niiralan montussa, ottelu on Veikkauksen tulosvetokohteena.

 

Bewen seuraava kotiottelu la 28.01. klo 16.15 ja puolivälieräsarjan 3. ottelu Devilsejä vastaan.

 

Tervetuloa

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

BEWE HAKI TAISTELUVOITON NIIRALAN MONTUSTA

 5-12 (1-3,1-2,3-7)   Paras mahdollinen joukkue lähti aamulla klo 11.00 ilman kylläkin lauantaina loukkaantunutta Niko Hermusta. Valmistautuminen meni nuottien mukaisesti. Tuttu sininuttu vaihtui valkoiseen vierasasuun. Ja Devilsienkin ulkoasu olikin kotona jo liigatasoa. Oululaisen, kokeneen erotuomarikaksikon Saarela & Hirvonen pudotettua pallon peliin 60 minuutiksi, niin illan taisto oli valmis alkamaan, jossa […]