NIEMENSIVU BEWEN KAPELLIMESTARINA KÄRPPIEN KAADOSSA

Niko Häppölä
0 0
Read Time:3 Minute, 51 Second

Ensimmäistä liigakauttaan pelaava Jaakko Niemensivu oli ratkaisuroolissa, kun Bewe kukisti viime kevään finalistien välisessä kärkikamppailussa kotonaan Porin Kärpät 13–10. Tappio oli hallitsevalle mestarille kauden ensimmäinen.

 niemensivuilija

 Jaakko Niemensivu tehoili mestari-Kärpät kumoon

Bewe johti avauserän jälkeen 3–1. Se hallitsi jo alkuminuuttien tapahtumia, mutta Kärppien maalivahti Joni Meskanen piti pitkään pömpelinsä puhtaana. Porilaispuolustaja Juho Silvast vei vieläpä vieraat johtoon kahdeksannella peliminuutilla. Jaakko Niemensivu antoi ensimmäiset osviitat päivän vireestään nelisen minuuttia myöhemmin. Hänen väkevän nousunsa päätteeksi Ville Nieminen iski luukulta tasoituksen. Olli Pelkonen ja 300. liigamaalistaan ennen ottelua palkittu puolustaja Sami Luoto veivät erän lopulla isännät kahden maalin johtoon. 

 luoti

Luoto palkittiin ennen ottelun alkua

Toinen erä  hurlumheitä

– Ensimmäisen erän pelasimme, kuten oli suunniteltu. Puolustimme hyvin, ja pallo liikkui, kommentoi Bewen valmentaja Pentti Lehtosaari.

– Toisessa erässä liike oli hukassa. Se oli sellaista hurlumheitä.

Kärpät vei keskimmäisen 20-minuuttisen 6–4. Bewe yritti tosin toisen erän alussa irtiottoa, kun Harri Hautajoki ja Niko Lintunen muuttivat kuudessa sekunnissa lukemat 3–2:sta 5–2:een. Kärpät kuroi eroa umpeen, ja hieman erän puolivälin jälkeen Silvast tasoitti illan toisella osumallaan numeroiksi 5–5. Sami Luodon illan toinen maali kuittaantui myös, ja puolisentoista minuuttia ennen toisen erän päättymistä viime kevään finaalien ykköspelaaja, Kärppien Niko Papinaho, vei vieraat pitkästä aikaa johtoon. Mutta jo 15 sekuntia myöhemmin Olli Pelkonen oli toistamiseen asialla. Niinpä päätöserään lähdettiin tasatilanteessa 7–7. 

Kypärätemppu

Niemensivu otti heti kolmannen erän alussa tahtipuikon käsiinsä. Vajaassa kolmessa minuutissa hän yllätti Meskasen kahdesti. Ville Galle kasvatti heti erän puolivälin jälkeen Bewen johdon kolmeen osumaan. Porilaiset uhittelivat kuitenkin vielä. Jose Laaksonen kavensi lukemiksi 10–8, ja synkkiä pilviä kasaantui stadilaistaivaalle, kun Pelkonen sai korkeasta mailasta kaksiminuuttisen. Niemensivu ja kapteeni Paavo Torkkola irtosivat kuitenkin alivoimapelissä kaksin yhtä porilaispuolustajaa vastaan. Niemensivu tarjoili ja Torkkola iski 11–8. Kärppien parhaana palkittu Jaakko Mäkelä nosti ottelun komeimmalla osumalla vielä toiveita porilaisleirissä ajassa 57.01, mutta jo 12 sekuntia myöhemmin Niemensivu täydensi kypärätemppunsa Torkkolan syötöstä. 

ziirliiderit

Bewen cheerleaderit kannustamassa

Kuusla niittasi

Peli ei ollut kuitenkaan vielä  paketissa. Mäkelä kavensi vain 10 sekuntia myöhemmin, ja kun Bewen Hautajoki joutui viimeisen minuutin alussa jäähylle, pääsivät porilaiset yrittämään kahden maalin takaa-ajoasemassa kuudella neljää vastaan. Bewen onneksi Kärpät erehtyi rikkomaan hyökkäyspäädyssä, ja Janne Kuusla lopetti vapaalyönnillä porilaispyristelyt. Hän laukoi omasta päädystä tyhjiin loppunumerot 13–10. Maalivahti Meskanen yritti turhaan ehtiä vaihtoaitiosta hätiin.

– Pelasimme kolmannen erän omalla tasollamme. Työnteko palkittiin. Olen ylpeä joukkueesta, Bewe-luotsi Lehtosaari suitsutti.

Bewen tehomiehet Kärppien kaadossa: Jaakko Niemensivu 3+2, Olli Pelkonen 2+2, Harri Hautajoki 1+2, Paavo Torkkola 1+2, Sami Luoto 2+0, Ville Galle 1+1, Niko Lintunen 1+1, Olli-Valtteri Laaksonen 0+2, Janne Kuusla 1+0 ja Ville Nieminen 1+0.

Bewen maalivahti Henri Vesikolle kirjattiin 47 torjuntaa, Kärppien Joni Meskaselle 53.

Bewen parhaana palkittiin Olli Pelkonen, Kärppien parhaana Jaakko Mäkelä.

Ottelun tuomitsivat Jussi Säteri ja Santer Valve. 

Joulukuussa Bewellä on kolme ottelua, mutta kaikki vieraskentillä (6.12. Lappeenranta, 12.12. Rauma, 19.12. Pori). Seuraavan kotipelinsä Bewe pelaa lauantaina 9. tammikuuta. Silloin vieraaksi saapuu liigatulokas Pallo&Boys Seinäjoelta. Tuon pelin Bewe isännöi poikkeuksellisesti Jäähallin pääareenalla.  

About Post Author

Niko Häppölä

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

BEWE KONTTASI LAPPEENRANNASSA

Itsenäisyyspäivän ottelu käytiin Lappeenrannassa, jossa kotijoukkue äityi peräänantamattomaan taisteluun kuin talvisotahenkeä muistaen.