KÄRPÄT EI PÄÄSTÄNYT BEWEÄ JUHLIMAAN

Niko Häppölä
0 0
Read Time:3 Minute, 36 Second

Bewe Sportin ja Porin Kärppien finaalisarja vaatii vähintään neljännenkin ottelun. Kärpät nakutteli kotonaan kolmannessa loppuottelussa lukemat 11–7 ja kavensi voitot 1–2:een.

 papinaho

Juhani Holm yrittää auttaa maalivahti Mikko Joensuuta maaliviivalla, mutta Niko Papinaho viimeistelee silti ratkaisevan niitin. 

Olli Pelkonen (3+2) vei Bewen neljännellä peliminuutilla johtoon, mutta avauserä oli lopulta selvästi Kärppien. Käsikirjoitus olisi saattanut muuttua paljonkin, jos Bewen Harri Hautajoki (1+2) olisi onnistunut rangaistuslaukauksessaan 13. minuutilla Kärppien johtaessa 2–1. Ottelun ykköshahmo, kärppävahti Joni Meskanen, torjui Hautajoen yrityksen, ja 40 sekuntia myöhemmin isännät johtivat jo 4–1. Aleksi Rantalaisen ylivoimakavennus erän lopulla piti vielä Bewen mukana pelissä. 

kivekäsmeskanen

Mika Kivekkäällä oli näin mainio tekopaikka päätöserässä 9–6-tilanteessa. 

Paananen loukkaantui

Toisen erän Kärpät vei ensimmäisen tavoin numeroin 4–2. Bewen maalivahti Niklas Paananen loukkasi jalkansa, kun keskimmäistä 20-minuuttista oli pelattu vain puoli minuuttia. Rami Välimaa kasvatti tilanteesta Kärppien johdon 5–2:een. Paananen sinnitteli vielä pari minuuttia tolppien välissä, mutta kun Jani Helppolainen laukoi porilaisten kuudennen maalin, oli Paananen kypsä siirtymään pukusuojan puolelle. Maalille luisteli Mikko Joensuu, joka selvisi komennuksesta kunnialla, vaikka joutuikin antautumaan ensimmäisen kerran jo runsaan kahden minuutin kuluttua. 

jotain

Eräs kulminaatiopiste. Harri Hautajoki ei onnistunut saamaan palloa rangaistuskuljetuksesta Joni Meskasen taakse. 

Papinaho romutti toiveet

Kun Jaakko Mäkelä ajassa 42.23 vei Kärpät jo 9–4-johtoon, näytti peli pelatulta. Mutta Hautajoen (43.53) ja Mika Kivekkään (45.43) kavennukset palauttivat jännityksen. Bewen unelmat myöhäisen lauantai-illan mestaruusjuhlista romutti kuitenkin lopullisesti Niko Papinaho tuplallaan. Papinaho iski illan toisen maalinsa vajat kuusi minuuttia ennen loppua ja täydensi kypärätemppunsa pari minuuttia myöhemmin. Olli Pelkosen illan kolmas osuma sinetöi loppunumerot 14 sekuntia ennen summeria.

– Meillä oli paikkamme ensimmäisessä erässä, mutta olimme koko ajan vähän kohmeessa, myönsi Bewen valmentaja Jouni Ikonen.

– Kärpät onnistui maalinteossa, ja Meskanen Kärppien maalilla oli taas hyvä. Sekä maalivahtipelissä  että tehokkuudessa oli selvä ero. Jos päästää 11 maalia, ei voi pärjätä.

Bewen ja Kärppien finaalisarja jatkuu jo sunnuntaina Helsingissä kello 16.15 alkaen.

– Meidän pitää pystyä  parantamaan peliämme. Muuten pelaamme Porissa taas ensi lauantaina, Ikonen totesi.  

beweilyä

Bewe puolusti koko kentällisellään Kärppien Niko Papinahon ja Rami Välimaan vyöryttäessä. 

Luodon luistin hajosi

Maalivahti Paanasen loukkaantumisen lisäksi Sami Luoto joutui jättämään toisen erän jälkeen leikin kesken, kun hänen luistimenteränsä hajosi, eikä uutta siihen hätään löytynyt kovista etsiskelyistä huolimatta.

Olli Pelkonen, jonka keskimmäinen osuma oli hänen 300. liigamaalinsa, palkittiin ansaitusti Bewen tähtipelaajana. Kärppien palkittu oli vielä ansaitummin maalivahti Joni Meskanen, joka torjui 51 kertaa ja tyrehdytti muutamalla päätöserän unelmapoiminnallaan helsinkiläisten orastavan kirin.

Paanaselle kirjattiin 13 ja Joensuulle 24 torjuntaa. 

Bewen pistemiehet: Olli Pelkonen 3+2, Harri Hautajoki 1+2, Sami Luoto 1+1, Aleksi Rantalainen 1+0, Mika Kivekäs 1+0, Paavo Torkkola 0+1,Ville Galle 0+1.

Porilaisista Papinahon lisäksi myös Mikko Peltonen osui kolmesti.

Kolmannen finaaliottelun tuomitsivat Reijo Kitkala sekä Sauli Orava, joka samalla päätti 20-vuotisen liigatuomariuransa. Otteluita Oravalle kertyi kaikkiaan 287.

About Post Author

Niko Häppölä

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

BEWE SAI KOTKAN TAAS KOTIIN

Bewe Sport on kaukalopallomestari mallia 2010. Se voitti Porin Kärpät neljännessä finaalissa lukemin 11–8 ja otti seuran historian kautta aikojen yhdeksännen SM-kullan otteluvoitoin 3–1.   Bewe Sport, Suomen mestari mallia 2010.