Lätkässä Bewe-pullat hyvin uunissa

Bewe
0 0
Read Time:4 Minute, 22 Second

Bewe Hockey pelasi II divisioonan eteläisen alueen loppusarjassa kahdeksan päivän sisään neljä peliä ja keräsi niistä täydet kaksitoista pistettä. Sarjataulukon kannalta ratkaisevinta oli Kotkan Titaanien kaatuminen heti härkäviikon ensimmäisessä pelissä Bewen kotiluolassa jännittävien vaiheiden jälkeen niukasti 5-4.

Viikon muut kaksi kotiottelua olivat selvää pässinlihaa jo aikaisessa vaiheessa. GrIFK poistui maanantaina Nordenskiöldinkadun harjoitushallista 6–1-tappio niskassaan. Mäntsälän Jää-Tiikerit sai keskiviikkona samalla areenalla köniinsä 10–0. Bewen tiukka rupeama päättyi vierasvoittoon heinolalaisseura Tinatuopeista numeroin 2–3, kun Olli-Kristian Tukonen laukoi runsaat kaksi minuuttia ennen loppua ylivoimalla voittomaalin stadilaisille. Yhdentoista joukkueen kaksinkertainen loppusarja on nyt kärkijoukkueiden osalta puolivälissään, ja Bewe johtaa sarjaa neljän pisteen erolla Kotkan Titaaneihin. Toistaiseksi vain paikallisvastustaja Karhu-Kissat on onnistunut yllättämään Bewen jatkosarjassa, Titaanit on kaatunut Bewen käsittelyssä jo kahdesti. Sarjan voittaja etenee ristiinkarsintaan Länsirannikon ykköstä vastaan. Ristiinkarsinnan voittaja pääsee Suomi-sarjan jatkokarsintaan.

Hyvä meininki

– Tärkeä viikko on takana. Heti viikon ensimmäinen peli olisi voinut olla kuoleman peli. Jos olisimme sen hävinneet, Titaaneilla olisi ollut homma omissa käsissä, joulutauolla yhdessä Kai Tervosen kanssa Bewe Hockeyn ruoriin tarttunut Kari Jalonen toteaa.

– Joukkue näyttää hyvältä, varsinkin ottaen huomioon, miltä sarjatasolta Bewe kauteen lähti, Tervonen painottaa.

– ”Vepu” (Beweä syyskauden valmentanut Vesa Surenkin) on tehnyt hyvää työtä, hän kiittelee.

– Joukkue on harjoittelumäärään nähden hyvässä kunnossa ja motivoitunut: Suomi-sarjaan nousi on selkeä tavoite. Kun joukkueen runko on OKK:sta, joka on sillä tasolla pelannut, niin äijät tietävät, mitä nouseminen vaatii, Tervonen korostaa.

– Meillä koutseilla on vasta muutamat yhteiset treenit ja nämä muutamat pelit takana, mutta on ollut kiva katsoa, kun meininki on hyvä sekä kentällä että kopissa.

Jalosen mielestä keskiviikon kotipeli Jää-Tiikereitä vastaan oli ensimmäinen, missä kiekollinen peli kulki kunnolla.

– Se ottaa aina aikansa. On tiettyjä juttuja, mitkä ”Vepu” on varmaankin antanut alkukaudesta mennä läpi, kun on pelattu sarjaporrasta alempana. Mutta me harjoittelemme ja pelaamme nyt sitä silmällä pitäen, että olemme karsimassa Suomi-sarjaan. Silloin ei tiettyjä juttuja voi hyväksyä, ”Jalle” painottaa.

Joukkueena eteenpäin

Tässä II divisioonan jatkosarjassakaan ei Bewelle kovin montaa tiukkaa peliä tule. Niinpä nämä ottelut eivät ole parasta mahdollista valmistautumista tuleviin karsintakoitoksiin.

– Mutta yritämme motivoida jätkät pelaamaan jo näissä peleissä siihen malliin, mitä vaaditaan sitten, kun pelaamme kovempia vastustajia vastaan, ”Kalle” Tervonen sanoo.

– Tekemisen pitää olla sekä harjoituksissa että peleissä riittävän korkealla tasolla. Noususysteemi on raaka. Jokaisessa karsintapelissä pitää olla valmiina.

– Meillä on kolme kentällistä, jotka pystyvät pelaamaan hyvää, kiekollista peliä. Meidän pitää olla joukkueena hyvä. Se on tässä se iso juttu, Jalonen jatkaa.

– Tämä ryhmä on jo osoittanut, että se pystyy pelaamaan joukkueena, Tervonen myhäilee.

Bewe pelasi siis neljä peliä kahdeksaan päivään, mutta nyt on parin viikon tauko.

– Se on hyvä. Ehdimme harjoitella vähän aikaan rauhassa, Jalonen toteaa.

Kangas tehokkaana

Bewen ja koko sarjan paras pistemies on toistaiseksi ollut kokenut Pasi Kangas, jolla on koossa 22 (8+14) pistettä. Muun muassa Janne Sulento (7+12=19), Niko Varjoniemi (6+11=17) ja Olli-Valtteri Laaksonen (5+11=16) ovat säestäneet mainiosti.

Bewen ottelut jatkuvat tauon jälkeen kahdella vieraspelillä (29.1. Riihimäellä ja 5.2. Kellokoskella). Bewe Hockeyn seuraava kotipeli on vasta tiistaina 15. helmikuuta kello 19, jolloin vastassa on espoolainen LT Kings.

 

Sample Image

Kotiottelussa Mäntsälän Jää-Tiikereitä vastaan Bewe pörräsi yhtenään vierasjoukkueen maalin tuntumassa.

 

Sample Image

Eero Lintuvuori upotti laatan viidennen kerran mäntsäläläisten maaliin jo ennen pelin puoliväliä. Maalivahti Anssi Mäki-Rekola sai siitä tarpeekseen ja luisteli vaihtoon.

 

Sample Image

Samuli Lappalainen ehti olla Jää-Tiikereiden maalilla vain 18 sekuntia, ennen kuin Pasi Kangas oli jo asialla. Tässä syntyy saman miehen tekemänä Bewen seitsemäs osuma. Aikaa edellisestä on kulunut kaksi ja puoli minuuttia.

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Bewelle tahra kotisaldoon

Kaukalopallokauden viides kotiottelu tuotti Bewe Sportille kauden ensimmäisen kotitappion. Lappeenrantalainen RB-93 vei pisteet mennessään numeroin 12–15. RB-93 oli voittanut tällä kaudella Bewen myös kotikaukalossaan. Marraskuisessa koitoksessa numerot olivat 13–7.
Sample Image