Bewe hölmöili veitsen kurkulleen

Bewe

Bewen ja RB-93:n kolmas kaukalopallovälierä sujui hämmästyttävän paljon saman käsikirjoituksen mukaan kuin ensimmäinenkin. Viikko aiemmin Bewe hävisi kotikaukalossaan 5–7, nyt 6–9. Niinpä otteluvoitot olivat kolmannen koitoksen jälkeen RB-93:n eduksi 2–1, ja Bewe joutui matkustamaan seuraavana päivänä Lappeenrantaan veitsi kurkulla.

Ensimmäisessä välierässä peli oli ensimmäisen erän jälkeen tasan 2–2, mutta kolmannessa toiseen erään lähdettiin Bewen 3–2-johdossa. Sami Lindholm (2+1) tasoitti Janne Kuuslan upeasta esityöstä 1–1:een, ja erän lopulla Jonne Vaahtera tuplallaan ensin tasoitti ja siirsi sitten isännät johtoon.
Toisen erän puoliväliin mennessä Bewe oli hankkiutunut 5–2-johtoon – aivan kuten tasan viikko aiemmin. Mutta sitten alkoivat taas vaikeudet. Ensimmäisen välierään tapaan RB-93 hankkiutui yhden maalin iskuetäisyydelle toiseen erätaukoon mennessä, ja kolmannessa erässä numerot kääntyivät 5–7:een.

Kiri tyrehtyi rangaistuksiin
Sen verran poikettiin kolmannessa koitoksessa ensimmäisen välierän kaavasta, että Ville Nieminen toi ajassa 52.52 Bewen vielä maalin päähän. Mutta takaa-ajo tyrehtyi pian, kun samainen Nieminen otti kaksi kakkosta lähes putkeen ja Olli-Valtteri Laaksoselle vihellettiin viitonen, kun hänen korkea mailansa vahingoitti Jarkko Lapaton suuvärkkiä. RB-93:n Riku Rissanen iski kahden miehen ylivoimalla lukemiksi 6–8, ja Sami Turunen (1+2) sinetöi loppunumerot tyhjiin.
Bewen kapteeni Paavo Torkkola intoutui kritisoimaan erotuomarikaksikkoa (Jussi Säteri – Santeri Valve) linjattomuudesta, mutta myönsi kuitenkin, että pelaajat loppujen lopuksi pelit ratkaisevat.
– Samalla laillahan meidän pelimmekin ailahteli. Huolimattomuutta oli hirveästi. Mutta sota on kesken. Pitää nyt miettiä yön yli. Sunnuntaina on uusi peli, Torkkola totesi.

 

Sample Image

RB-93:n Jarkot Lapatto ja Käkränen jättivät kolmannessa välieräpelissä Bewen Jaakko Niemesivun ja Niko Hermusen (taustalla vasemmalla) nuolemaan näppejään.
 

Next Post

Bewe lapasena Lappeenrannassa

Bewe pelaa tänä keväänä kaukalopalloliigan mitalipeleissä vain pronssista. Hallitseva mestari ja neljänä edelliskeväänä finaaleissa pelannut Bewe jäi neljännessä välieräottelussa Lappeenrannassa täysin isäntäjoukkue RB-93:n jalkoihin. Numeroin 13–5 lappeenrantalaiset etenivät loppuotteluihin voitoin 3–1.