Bewen mitaliketju ei katkennut

Bewe
0 0
Read Time:2 Minute, 36 Second

Bewe Sportin kevään 1996 kultajuhlista alkanut mitaliputki kaukalopalloliigassa oli vaarassa katketa, kun Rauman UKP johti Helsingissä pelattua pronssiottelua toisessa erässä jo 8–4. Bewe kiri kuitenkin rinnalle ja ohi ja vei himmeimmät mitalit lukemin 10–8.

Sample Image

Bewen SM-pronssijoukkue 2010-2011.

Bewellä on nyt kasassa yhdeksän kultaa, kuusi hopeaa ja kaksi pronssia. UKP oli pronssiottelussa jo viidettä kertaa, mutta jäi yhä ilman ensimmäistä mitaliaan. Ihmeellistä sikäli, että sekä Bewe että UKP ovat pelanneet pääsarjassa yhtä kauan, 19 kautta.
 
Pahalta näytti
Tällä kertaa ehti jo näyttää siltä, että UKP ottaa pronssit. Antti Majakulma vei ajassa 30.04 UKP:n 6–4 -johtoon, ja samalla minuutilla Bewen Harri Hautajoki epäonnistui rangaistuskuljetuksessaan. Kun vielä Juuso Levonen ja Jarno Rusanen maalasivat minuutin sisään raumalaisille, oli Bewe pahassa ahdingossa. Sami Lindholm ja Tommi Nikka nostivat kuitenkin Bewen 6–8-lukemiin ennen toista erätaukoa.
 
Hautajoki-Lindholm ratkaisukaksikko
Olli Pelkonen toi Bewen maalin päähän heti kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla, ja vain 28 sekuntia myöhemmin Hautajoki tasoitti Lindholmin syötöstä. Sen jälkeen pelattiin lähes 11 minuuttia maaleitta, kunnes Hautajoki ajassa 52.12 vei Bewen ensimmäisen kerran ottelussa johtoon. 9–8-osuma jäi myös voittomaaliksi, ja syöttäjänä oli jälleen Lindholm. Sama parivaljakko viimeisteli loppulukemat jo seuraavalla minuutilla, mutta roolit vaihtuivat: Lindholm teki ja Hautajoki syötti.
 
12 kautta, 12 mitalia
– Ei meiltä usko loppunut. Hölmöilimme vastustajalle helppoja maaleja, mutta silti tuntui koko ajan, että tämä on meidän matsi, kertasi Bewen puolustaja, varakapteeni Janne Kuusla pronssiottelua.
– Toisella erätauolla puhuimme, ettemme voi näin tästä lähteä.
Kuusla pelasi nyt 12. liigakautensa. Hän on ollut Bewen tämän kauden joukkueesta pisimpään mukana. Hänellä on nyt palkintohyllyssään kaukalopalloliigasta kuusi kultaa, neljä hopeaa ja kaksi pronssia. Se lienee myös lopullinen saldo.
– Tämä on ollut hienoa aikaa. Hyvät puitteet, hienoa jengiä ja kiva laji, Kuusla kiteytti kokemuksensa.
 
Viimeiset saldot
Bewen todennäköisesti viimeisessä kaukalopalloliigaottelussa tehoilivat Harri Hautajoen (4+3) ja Sami Lindholmin (3+2) lisäksi kapteeni Paavo Torkkola (0+3), Olli Pelkonen (2+0), Ville Nieminen (0+2) ja Tommi Nikka (1+0). Maalivahti Mikko Joensuu pelasi loistavan kolmannen erän eikä ollut huono kahdessa ensimmäisessäkään.

(Teksti: Matti Hannula)

Sample Image

Harri Hautajoki (vas.) on laukonut Bewelle mitalimaaliksi jääneen 9–8-johdon. Kapteeni Paavo Torkkola yhtyy riemuun.

 

Sample Image

Janne Kuusla, 12 kautta, 12 mitalia.

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Bewen tehot kateissa Kuusankoskella

      VS.     Bewe Hockey joutui tukalaan asemaan jääkiekon Suomi-sarjan jatkokarsinnassa. HC Kuusankoski kukisti helsinkiläiset ensimmäisessä kohtaamisessa kotonaan 4–0. Mikäli HC KSNK hakee lauantaina voiton Helsingistä, pelaa se ensi kaudellakin Suomi-sarjassa ja Bewe II divisioonassa.
Sample Image