Bewen kiekkokausi päättyi pettymykseen

0 0
Read Time:2 Minute, 25 Second

Bewen unelma nopeasta noususta jääkiekon Suomi-sarjaan mureni maalinteko-ongelmiin. Seuran ensimmäinen kiekkokausi päättyi pettymykseen, kun HC Kuusankoski voitti joukkueiden toisenkin
keskinäisen jatkokarsintaottelun ja säilytti sarjapaikkansa. Bewe oli hävinnyt ensimmäisen koitoksen Kuusankoskella 0–4, Helsingissä lukemat olivat 1–4. Näin Bewe jatkaa ensi kaudella II-divisioonassa.

– Jos teemme kahdessa pelissä yhteensä yhden maalin, voi sanoa, että maalinteko on vaikeaa, totesi Bewe-luotsi Kari Jalonen.
– II divisioonan loppusarjassa teimme paljon maaleja, mutta nyt ikävä kyllä emme. Paikkoja kyllä oli. Mutta olimme tehottomia, ja kaveri paukutteli hyvällä prosentilla. Maalivahtimme Henri Tikka
pelasi kyllä ihan hyvän pelin.

Vain Katavisto osui
Jo ensimmäisen viisiminuuttisen aikana sekä Harri Sulento että Timo Ahonen sutivat takatolpalta kiekon lähes tyhjän kuusankoskelaispömpelin ohi. Toisen erän ensimmäisellä minuutilla Ari
Katavisto vei Jarno Niinimäen syötöstä Bewen johtoon, mutta valitettavasti osuma jäi viimeisessä karsintavaiheessa Bewen ainoaksi. Kuusankosken Lauri Viantie tasoitti 16 sekuntia ennen toisen
erän loppua, ja kolmannessa erässä sekä Kalle Cihangir että Viantie upottivat Bewe-purtta maaleillaan jo ennen sen puoliväliä. Bewen kiri torpedoitui Sulennon ja Olli-Kristian Tukosen
jäähyihin. Niiden aikana ei omissakaan soinut, mutta tuota pikaa Tukosen päästyä aitiosta Kuusankosken Mikko Koivistoinen sinetöi loppulukemat.

Hölmöjä jäähyjä
Toisen erän lopullakin Bewe kesti lähes täydet kaksi minuuttia kahden miehen alivoimaa. Se oli kuitenkin laiha lohtu: jäähypenkiltä ei pelejä voiteta. Samuli Mykkänen sekoitti omaa pakettia heti
pelin alussa selästä taklaamisesta ottamallaan 2+10-minuuttisella.
– Useita aivan hölmöjä hyökkäyspään jäähyjä, manasi Jalonen ja oli sitä mieltä, että myös kovien pelien puute oli syynä siihen, että Bewe jäi ratkaisevassa vaiheessa lähtötelineisiin.
– Sarjapelit eivät palvelleet näitä pelejä. Miehekkäästi pystyimme kuitenkin pelaamaan. Ihan jääkiekon näköistä touhua tämä joka tapauksessa oli, konkarivalmentaja kommentoi.

Sample Image

Ari Katavisto (oik.) teki Jarno Niinimäen syötöstä Bewen ainoan jatkokarsintamaalin.

Kalle Cihangir on laukonut kuvan ulkopuolelta voittomaaliksi jääneen Kuusankosken toisen osuman.

Lauri Viantie vei vieraat kahden maalin karkumatkalle jo ennen päätöserän puoliväliä.

HC KSNK oli pari potkua Beweä edellä kuten Kalle Cihangir tässä Eero Lintuvuorta.