Bewe TuusKille toinen peräkkäinen kotitappio

Ville Nenonen
0 0
Read Time:1 Minute, 56 Second

Bewe TuusKin uusi vuosi starttasi samalla tavalla kuin vanha päättyi. Nokian PYRY aiheutti tuusulalaisille toisen peräkkäisen kotitappion Suomi-sarjassa. Lukemat loppiaisaaton koitoksessa Hyrylän hallissa olivat 2–4.

Puolet maaleista syntyi vasta pelin viime hetkillä. Viimeistä edellisellä peliminuutilla, tilanteessa 1–2, Bewe TuusKin kapteeni Antti Suominen otti typerän kakkosen väkivaltaisuudesta ja hankaloitti joukkueensa tasoitusmahdollisuuksia. Kotijoukkue otti silti rohkeasti maalivahti Jaakko Suomalaisen vaihtoaitioon. PYRY iski puolen minuutin sisään kaksi osumaa tyhjiin. Olavi Tihveräinen teki kotijoukkueelle toisen lohdutusosuman vain sekunti ennen summeria.
– Jääkiekko on maalintekopeli. Maalit ruokkivat itseluottamusta ja pelirohkeutta. Kun maaleja ei tule, kaikki muukin vaikeutuu, ynnäsi Bewe TuusKin päävalmentaja Jouni Ikonen.

Nokialaisista pahiten isäntiään nöyryyttivät kaksi ensimmäistä vierasmaalia viimeistellyt Jani Leino sekä kolme syöttöpistettä kerännyt Miika Viinamäki.
Bewe TuusKilla oli kokoonpanossaan runsaan hyökkäysketjullisen verran uusia miehiä. Heistä Toni Mäkiaho, Samu Vilkman ja Miikka Jäske aloittivat samassa vitjassa ja värkkäsivätkin tyylikkäästi isännille johto-osuman, kun vajaat kahdeksan minuuttia oli pelattu. Vilkman viimeisteli. Mutta pari minuuttia myöhemmin samat miehet olivat vastaanottavana osapuolena, kun PYRY tasoitti. Toisen erän alussa Bewe TuusKi joutui takaa-ajajaksi. Mäkiaho, Vilkman ja Jäske siroteltiin eri ketjuihin. Sen jälkeen isännät saivatkin vähän paremmin otetta ja maalipaikkojakin luotua. Päätöserän puolivälissä Ikonen laittoi ylivoimapelissä kolmikon uudelleen kasaan, mutta tasoitus jäi tekemättä.
PYRY-pelissä oli uutena miehenä mukana myös Ylivieskasta siirtynyt hyökkääjä Tapani Nikkilä. Jenkkijässikkä Cody Dionia ei sen sijaan vielä nähty tositoimissa, koska paperipuoli ei vielä ollut reilassa.

Bewe TuusKi aloitti joulukuussa varsinaisen Suomi-sarjan kahdella voitolla, kun tuusulalaisten kanssa samassa alkulohkossa pelanneet Kotkan Titaanit ja HC Satakunta kaatuivat. Mutta sittemmin toisen alkulohkon joukkueet, ensin KeuPa HT ja nyt Nokian PYRY, ovat käyneet hakemassa pisteet Hyrylästä. Niinpä olisi helppo vetää johtopäätös, että Bewen alkulohko olisi ollut heikkotasoisempi.
– Kaksi ensimmäistä peliä olivat meiltä aivan erilaisia. Sen jälkeen oma tasomme on laskenut aika paljon, argumentoi Bewe TuusKin kokenut puolustaja Patrik Lostedt.
– Olemme ilmeisesti jossain sisimmässämme luulleet, että homma hoituu itsestään. Olemme tyytyneet katselemaan, miten uudet vastustajat pelaavat. Mutta kauan ei ole enää aikaa katsella, Lostedt painotti.
Ensi viikonloppuna Bewe TuusKi on tuplasti tulessa Pohjanmaalla, lauantaina Vaasassa ja sunnuntaina Seinäjoella.
– Silloin on ruvettava voittamaan pelejä, päävalmentaja Ikonen totesi.

Bewen parhaana palkittiin Jaakko Suomalainen ja vieraista Jani Leino.

Suomi-sarjaa voi seurata livenä myös Ylen teksti-tv:n sivulta 226.

Jonne Vaahteran kuvakavalkadi:

http://jonnevaahtera.kuvat.fi/kuvat/Urheilu/J%C3%A4%C3%A4kiekko/2012-2013/Suomi-Sarja/Bewe+Tuuski+vs.+PYRY/

About Post Author

Ville Nenonen

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Jaska Vilen maalasi Bewe TuusKille vieraspisteet Vaasasta

Bewe TuusKi palasi vaasalaisen Red Ducksin kustannuksella kahden peräkkäisen tappiopelin jälkeen takaisin voittojen tielle jääkiekon Suomi-sarjassa. Täysi kolmen pisteen potti tuli Pohjanmaalta numeroin 4–6.