Bewe TuusKi karkasi kakkoserässä kokkolalaisilta

Ville Nenonen
0 0
Read Time:1 Minute, 41 Second

Bewe TuusKi otti kolmannen peräkkäisen voittonsa jääkiekon Suomi-sarjassa, kun Kokkolan Hermes kaatui Hyrylässä selvästi 8–2. Samalla Bewe TuusKi ankkuroitui tiukasti mukaan sarjan kärkiryhmään, jonka kolme parasta pääsee maaliskuussa karsimaan Mestis-paikasta. Bewe TuusKi on nyt neljäntenä edellään vain Rovaniemen Kiekko, Nokian Pyry ja KeuPa HT. Kolmantena olevat keuruulaiset ovat vain kaksi pistettä edellä, mutta kaksi peliä enemmän pelanneina.

Bewe TuusKi ratkaisi kotipelin Hermestä vastaan toisen erän puolivälin jälkeen. Jaska Vilen, Samu Vilkman ja Lauri Lehvonen takoivat maalin mieheen runsaassa kahdessa minuutissa. Niillä kotijoukkue karkasi 6–2-johtoon, ja Hermes oli lyöty.

– Hyvä peli meiltä. Kiekko liikkui, ja teimme oikeita asioita oikeissa paikoissa, Bewe TuusKin päävalmentaja Jouni Ikonen kiteytti voittoreseptin.

Ensimmäisen erän puolivälissäkin nähtiin maaliryöppy: kolme osumaa vajaan kahden minuutin sisään. Bewe TuusKin Juho Perttilä käynnisti karkelot, mutta Hermes tasoitti tasan minuutti myöhemmin. Vain 45 sekuntia ehdittiin pelata, kunnes kiekko oli toistamiseen kokkolalaisten pömpelissä. Johtomaali oli puolustaja Jere Ölanderille ensimmäinen Bewe TuusKin paidassa.

– Ensimmäinen erä oli vähän nihkeä, vaikka hallitsimme sitäkin, ja vähän halvan maalin annoimme vastustajalle, Ikonen totesi.

Toisen erän alussa Vilkman oli viimeistellyt illan ensimmäisensä kasvatettuaan isäntien johdon 3–1:een. Hermeksen Rautajoki yllätti isäntien maalivahdin Jaakko Suomalaisen toistamiseen ennen kotijoukkueen irtiottoa. Päätöserän alussa Perttiläkin sitten tuplasi illan maalisaldonsa. Sen jälkeen kirjureita työllistivät lähinnä Hermeksen kaksiminuuttiset, kunnes Toni Mäkiaho sinetöi loppunumerot. Mäkiaho keräsi kaikkiaan neljä (1+3) tehopistettä. Myös Miikka Jäske kirjautti kolme maalisyöttöä.

Palkitut: Avausmaalin tekijä Juho Perttilä ja kotijoukkueen parhaana palkitiin Toni Mäkiaho ja vieraista  Juha-Matti Rautajoki.

Bewe TuusKin seuraava kotipeli on jo tulevana keskiviikkona. Silloin vastassa on Oilers Mikkelistä. Ottelu alkaa kello 18.30. Bewe TuusKi pelaa kotonaan myös ensi lauantaina, kun Tampereen KOOVEE kyläilee. Tuusulalaisten härkäviikko päättyy sunnuntaina vieraspeliin Nokian Pyryä vastaan.

– Meillä on ollut tänä viikonloppuna muutama pelaaja lainassa Haukoissa ja Viikingeissä, jotta pelituntuma säilyy kaikilla, päävalmentaja Ikonen kertoi.

–        Kun otteluohjelma on tiukka, tarvitaan runsaasti miehiä.

Kuvakalkadi a’la Jonne Vaahtera

http://jonnevaahtera.kuvat.fi/kuvat/Urheilu/J%C3%A4%C3%A4kiekko/2012-2013/Suomi-Sarja/Bewe+Tuuski+vs+Hermes/

About Post Author

Ville Nenonen

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Bewe TuusKille taas selvä kotivoitto

Bewe TuusKi otti jo neljännen peräkkäisen voittonsa jääkiekon Suomi-sarjassa. Hyrylässä vieraillut vastustaja oli viimelauantaiseen tapaan isännille helppo nakki. Nyt kaatui mikkeliläinen Oilers. Numerot kotijoukkueen eduksi olivat 7–2.