Ryhtiliike ei riittänyt RoKin kaatoon

Ville Nenonen
0 0
Read Time:1 Minute, 41 Second

Bewe TuusKin hyväkään yritys ei riittänyt tappioputken katkaisemiseksi. Mestis-karsintoihin kiivaasti mielivä Rovaniemen Kiekko haki jääkiekon valtakunnallisen Suomi-sarjan pisteet Hyrylästä numeroin 1–3. Häviö oli tuusulalaisille jo viides peräkkäinen.

RoKi kipusi voittonsa myötä sarjakärkeen. Bewe TuusKi valui sarjataulukossa kuudenneksi, kun Kokkolan Hermeksen kotonaan Eurajoella kukistanut HC Satakuntakin kiilasi jo ohi.

Tiistaina Bewe TuusKin päävalmentajuuden vastaanottaneella Kari Jalosella riitti pelin jälkeen pohdittavaa.

– Maalinteko on liian vaikeaa. Oli vauhtia, yritystä ja vaarallisia tilanteita, eikä alakerrassa juurikaan tullut virheitä. Mutta ryhdikäskään suoritus ei riitä. Pisteitä pitää saada, jos aiomme jatkaa kautta vielä tämän sarjavaiheen päätyttyä, Jalonen tuumaili.

RoKin voimakas vastakarva sai ensimmäisessä erässä isännät ajoittain ongelmiin omassa päässä. Mutta virheet olivat tosiaankin vähissä. Isännät olisivat jopa ansainneet johto-osuman. Mutta kun Juho Perttilä ohjasi Tomi Sarenin laukauksen vain tolppaan, eikä Nico Vuorijärvi onnistunut viimeistelemään Joni Häppölän mainiosta syötöstä, lähdettiin toiseen erään maalittomasta tilanteesta.

Pelin avausosumaa saatiin odotella yli sen puolivälin, kunnes RoKin Joonas Wedman latasi ylivoimalla yläpesään. Yhtä tarkka oli Jussi Ruoholan tasoitus vajaat kuusi minuuttia myöhemmin.

– Eipä paljon lämmitä, sanoi kotipelidebyyttinsä Bewe Tuuskin paidassa tehnyt Ruohola. HPK:ssa keväällä 2006 Suomen mestaruutta juhlinut puolustaja siirtyi riihimäkeläisestä Peltosaaren Nikkareista tammikuun viimeisenä päivänä Bewe TuusKiin. Liigakokemuksestaan huolimatta Ruohola ei pystynyt vielä analysoimaan, mistä hänen uudessa joukkueessaan eniten kiikastaa.

– Henki on hyvä ja asenne kohdillaan.  Ongelman ydin on jossain syvemmällä kuin tekemisessä. Vastustaja teki paikoistaan. Ahneemmin pitäisi hakata kiekkoja sisään. Näissä kekkereissä ei tyylipisteitä jaeta, Ruohola alleviivasi.

RoKi sai toisen erän viimeisellä minuutilla pitkähkön myllytyksen päätteeksi aikaan ”pukukoppimaalin”, joka jäi lopulta voitto-osumaksi.  Lisää kylmää vettä isäntien niskaan tuli heti päätöserän alkuminuuteilla, kun Wedman oli toistamiseen asialla ja änkesi kiekon maalin kulmalta sisään.

Bewen parhaana palkittiin Jaakko Suuomalainen ja RoKin Joonas Wedman

Ottelun kuvakavalkadi a’la Jonne Vaahtera:

http://jonnevaahtera.kuvat.fi/kuvat/Urheilu/J%C3%A4%C3%A4kiekko/2012-2013/Suomi-Sarja/Bewe+Tuuski+vs+Roki/

Bewe TuusKi pelaa seuraavan ottelunsa ensi lauantaina Keuruulla isäntänään KeuPa HT, joka on tällä hetkellä kolmantena eli viimeisellä karsijan paikalla. Hyrylässä Suomi-sarjaa pelataan seuraavan kerran sunnuntaina 17. helmikuuta. Silloin kyläilee vaasalainen Red Ducks.

About Post Author

Ville Nenonen

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

KeuPa HT nollasi Bewe TuusKin

Mestis-karsintaviiva karkasi Bewe TuusKilta jo 11 pisteen päähän, kun viivan päällä kolmantena oleva KeuPa HT kukisti tuusulalaiset Keuruulla 4–0 jääkiekon valtakunnallisen Suomi-sarjan ottelussa. Bewe TuusKi jäi ensimmäisen kerran tällä kaudella nollille.